Koken met Simone – Ceasarsalade

10 juni 2022     Redactie Simone Baars

 

Als het lekker weer is dan is een snelle, frisse, lekkere, makkelijk en gezonde maaltijd bereiden soms wat lastiger. Allereerst is het vaak te warm en heb je misschien meer dorst dan trek in warm eten! Deze week een snelle Caesarsalade van de Jumbo, als lunch- of hoofdgerecht.

 

Maak er een hoofdgerecht van door er bijvoorbeeld nog gebakken kipreepjes, avocado, tomaat en krieltjes of pasta aan toe te voegen!

 

Ingrediënten voor vier personen

- 4 eieren,

- 4 kropjes Little Gem. (Klein gekropte Romeinse sla met gekrulde blaadjes. Smaakvol en langer houdbaar. Bevat vitamine B11, vitamine K en vezels! Een andere slasoort mag natuurlijk ook).

- caesardressing, kant en klaar van de Jumbo of eigengemaakte dressing.

- 25 gram Parmezaanse kaas (stukje of flinters uit een zakje).

- 50 gram bacon.

- 1 rode ui.

- croutons, kant en klaar of zelf gemaakt met brood en kruiden.

 

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in 5 minuten halfzacht. Snij een plakje van de onderzijde van de slakropjes en snij de kropjes in dunne plakjes.
  2. Bak de bacon knapperig (laten afkoelen) en snij de ui in schijfjes of stukjes.
  3. Verdeel de sla over de 4 borden, dan de bacon en de rode ui.
  4. Schenk de dressing erover. Schaaf de Parmezaanse kaas (of zakje flinters kant en klaar) boven de borden.
  5. Pel de eieren, snij ze voorzichtig in partjes en leg ze op de salade en bestrooi met de croutons, peper en zout naar smaak.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

313 kcal/ 23 gram vet, waarvan 5 gram verzadigd/11 koolhydraten, waarvan 3 gram suikers/3 gram vezels/14 gram eiwitten.

 

Wijntip

Zuid Afrika/Chili: Chardonnay, Sauvignon Blanc; frisse, fruitige witte wijn.

Frankrijk of nieuwe landen: sappige rosé.

Frankrijk of nieuwe landen: soepele Pinot Noir, fruitige rode wijn (mag een beetje koel gedronken worden).

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven