Koken met Simone

08 juli 2022     Redactie Simone Baars - bron Jumbo

 

Hallo beste lezers. U heeft mij even een paar afleveringen (hopelijk) gemist! Ik lag even in de lappenmand maar pak nu langzaam mijn hobby weer op hoor!

 

Dit keer een hoofdgerecht voor vier personen, zonder vlees; Het is een aangepast recept, afkomstig van de Jumbo! Zoals u al van mij gewend bent ook nu weer een alternatief voor de volkoren pasta. Kiest u voor minder koolhydraten dan kunt u bijvoorbeeld courgette spaghetti nemen of blokjes pompoen of bloemkoolrijst/bloemkoolpuree. Wil u dit gerecht maken met vlees? Voeg dan kip, vis of een vegavariant toe!

 

Ingrediënten

750 gram broccoli; 300 gram volkoren pasta; 25 gram pijnboompitten; 1 bakje of plantje basilicum; 125 gram Parmezaanse kaas; 2 el olijfolie; 2 zakjes mozzarella (ca 200 gram); optioneel als vervanging van het kookvocht..kookroom of bakje kruidenroomkaas; naar smaak eventueel knoflook en peper en zout toevoegen.

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd deze in plakjes. Kook de broccoli in ca. vijf minuten beetgaar.
  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en bewaar ca. 400 ml kookvocht. Indien u de pasta vervangt even checken hoe en hoelang de eventuele alternatieve groenten bereid worden!
  3. Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten drie minuten. Schud deze op een bord en laat afkoelen.
  4. Giet de broccoli af en doe terug in de pan. Voeg de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de olijfolie, en de basilicum (naar smaak) toe. Schenk er het kookvocht van de pasta bij (of, bij vervanging van de pasta; kookroom of een bakje kruidenroomkaas toe). Maal dit met de staafmixer tot een gladde saus.
  5. Giet de pasta af. Verdeel de pasta of alternatief over vier borden, scheur of snijd de uitgelekte mozzarella in stukjes en verdeel over het gerecht. Garneer met basilicum.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

669 kcal/31 gram vet, 15 gram verzadigd/51 gram koolhydraten, 5 gram suikers/11 gram vezels/41 gram eiwit/1,1 zout/188 gram groenten.

 

Wijntip

Italië: Pinot Grigio, droge witte wijn; Chianti, droge rode wijn.

Frankrijk; Rhône, Côtes du Rhône, droge rode wijn.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven