Koken met Simone - Salade met krokante witte kaas

28 oktober 2022     Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

 

Een lunch- of hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd ca. 30 minuten. Dit recept is best leuk en natuurlijk lekker om te maken... Als lunchgerecht, niet te zwaar, wel voedzaam. Als hoofdgerecht kunt u dit aanvullen met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, frietjes... Het is in ieder geval een gerecht zonder vlees!

 

Deze salade geeft mij altijd een soort ‘Grieks gevoel’; de salades in Griekenland smaken zo mediterraans, héérlijk! Voor diegenen die op vakantie zijn geweest naar Griekenland..., beetje nagenieten!

 

Ingrediënten

2 pakjes Apetina witte kaas (2 x 150 gram); 1 ei; 100 gram bloem; 100 gram sesamzaad; 1 rode ui; 250 gram pitloze witte druiven; 100 gram krulsalade; 4 el olijfolie (+ extra om in te bakken!); 2 el appelazijn of witte wijnazijn; 3 el honing!!

 

Bereidingswijze

  1. Klop in een diep bord het ei los. Strooi de bloem en het sesamzaad op een apart bord.
  2. Snij elke plak kaas in vier stukken. Rol elk stuk kaas door de bloem, het ei en daarna door het sesamzaad.
  3. Snij de ui in halve ringen en was de druiven. Verdeel de sla over vier borden.
  4. Klop een dressing van de olijfolie, azijn en twee theelepels honing. Breng op smaak.
  5. Verhit in een koekenpan een laagje olijfolie van 1,5 cm. Bak de kaas 2 tot 3 minuten per kant. Op keukenpapier uitlekken.
  6. Besprenkel de salade met de dressing. Leg de kaas erop en druppel de rest van de honing erover.
    Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

723 kcal; 53 gram vet, 16 gram verzadigd; 36 gram koolhydraten, 20 gram suikers; 3 gram vezels; 24 gram eiwit; 2 gram zout; 59 gram groente.

 

Wijntip

Griekenland: Ouzo (anijsachtige drank, sterk), Chardonnay, droge witte wijn;

Frankrijk: Pinot Noir, droge rode wijn;

Frankrij:; Rhône, Côtes du Rhône, droge rode wijn;

Italië: Valpolicella, droge rode wijn.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven