Een lunch- of hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd ca. 30 minuten. Dit recept is best leuk en natuurlijk lekker om te maken... Als lunchgerecht, niet te zwaar, wel voedzaam. Als hoofdgerecht kunt u dit aanvullen met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, frietjes... Het is in ieder geval een gerecht zonder vlees!
Deze salade geeft mij altijd een soort ‘Grieks gevoel’; de salades in Griekenland smaken zo mediterraans, héérlijk! Voor diegenen die op vakantie zijn geweest naar Griekenland..., beetje nagenieten!
Ingrediënten
2 pakjes Apetina witte kaas (2 x 150 gram); 1 ei; 100 gram bloem; 100 gram sesamzaad; 1 rode ui; 250 gram pitloze witte druiven; 100 gram krulsalade; 4 el olijfolie (+ extra om in te bakken!); 2 el appelazijn of witte wijnazijn; 3 el honing!!
Bereidingswijze
- Klop in een diep bord het ei los. Strooi de bloem en het sesamzaad op een apart bord.
- Snij elke plak kaas in vier stukken. Rol elk stuk kaas door de bloem, het ei en daarna door het sesamzaad.
- Snij de ui in halve ringen en was de druiven. Verdeel de sla over vier borden.
- Klop een dressing van de olijfolie, azijn en twee theelepels honing. Breng op smaak.
- Verhit in een koekenpan een laagje olijfolie van 1,5 cm. Bak de kaas 2 tot 3 minuten per kant. Op keukenpapier uitlekken.
- Besprenkel de salade met de dressing. Leg de kaas erop en druppel de rest van de honing erover.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
723 kcal; 53 gram vet, 16 gram verzadigd; 36 gram koolhydraten, 20 gram suikers; 3 gram vezels; 24 gram eiwit; 2 gram zout; 59 gram groente.
Wijntip
Griekenland: Ouzo (anijsachtige drank, sterk), Chardonnay, droge witte wijn;
Frankrijk: Pinot Noir, droge rode wijn;
Frankrij:; Rhône, Côtes du Rhône, droge rode wijn;
Italië: Valpolicella, droge rode wijn.