Koken met Simone - Pittige speklapjes uit de oven

30 september 2022     Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo

Een recept van de Jumbo. Hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 5 minuten (+ 30 minuten oventijd en 30 minuten wachten).

 

Ja, u weet het inmiddels wel, ik kook héél graag, maar..., het moet smakelijk zijn en vooral niet te ingewikkeld en niet te veel tijd ter voorbereiding kosten! Nu is dit recept ook makkelijk te maken en heeft het marineren (kan van tevoren) en de oventijd wat tijd nodig! Deze speklapjes uit de oven zijn lekker met een stamppotje naar keuze of met rijst en groenten of met (zelfgemaakte) nasi/bami.

 

Ingrediënten

550 g speklappen, 2 el ketchup, 1 el crema di balsamico, ½ tl chilivlokken, 1 tl gerookte paprikapoeder, ½ sinaasappel, bakpapier.

 

Bereidingswijze

  1. Meng de ketchup met de balsamico, chilivlokken en de paprikapoeder. (knoflook erbij vind ik zelf ook lekker).

Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

  1. Meng de speklappen met de marinade. Laat minimaal 30 minuten afgedekt staan.
  2. Verwarm de oven voor tot ca. 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Veeg het teveel aan marinade van het vlees. Leg de speklapjes op het ovenrooster en schuif de beklede bakplaat in de oven. Rooster ca. 30 minuten! Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

407 kcal/35 gram vet, 13 gram verzadigd/2 gram koolhydraten, 2 gram suikers/0 gram vezels/21 gram eiwit/0,3 gram zout.

 

Wijntip

Frankrijk/zuidwest Frankrijk: Bergerac, droge witte wijn;

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Pinot Noir, droge rode wijn;

Duitsland: Riesling; Spätlese, zoete witte wijn.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven