Koken met Simone - Ćevapčići Traybake

04 maart 2022     Redactie Simone Baars

 

Afgelopen zondag stond mijn interview, door Nelleke van der Zee afgenomen, op de voorpagina van de website Haagse Beemden Nieuws – Modern Prinsenbeek. Ik heb daarop vele lieve, leuke reacties gekregen van enthousiaste bekenden én onbekenden, óók van buitenaf! Als het goed is een hoop volgers; gezellig allemaal koken met Simone!

 

Ik schreef ook dat ik van tv-kok Rudolph van Veen recepten zal delen, dus twee keer een recept van hem van een traybake; voedzaam, makkelijk én goed van tevoren te bereiden! Het zijn hoofdgerechten voor vier personen.

 

Ćevapčići Traybake

Ćevapčići zijn worstjes gemaakt van gekruid gehakt met veel knoflook (mijn toevoeging!). Heel populair in de Balkan. Ook lekker als warme of koude snack bij de borrel. Lekker grillen in de oven!

 

Ingrediënten

2 rode uien, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 3 bosuitjes, 4 trostomaten, 250 gr kastanjechampignons, 1 bosje peterselie, 450 gr krieltjes in de schil, 500 gr gehakt naar keuze, 2tl cayennepeper, klein blikje tomatenpuree zout, peper, crème fraîche en bakpapier.

 

Voor minder koolhydraten: in plaats van de krieltjes bijvoorbeeld broccoli, bloemkool, pompoen, courgette, aubergine, prei, regenboogwortels, wortelpeterselie, pastinaak, zoete aardappel, prei, nog meer paprika en uien.

In plaats gehakt kun je ook kip, vis of een vegetarische vervanger nemen.

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Pel de uien en snij deze in parten. Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij in grove stukken. Snij de bosuien in schuine stukjes en snij de tomaten in parten. Snij de champignons in vieren en hak de peterselie.

 

  1. Verdeel de krieltjes in de schil (ik kook ze even van tevoren), uien, paprika's, bosuien, tomaten en champignons over een met bakpapier beklede bakplaat.

 

  1. Meng het gehakt met de cayennepeper, tomatenpuree, zout, peper en verse knoflook (naar smaak). Kneed het gehakt in een soort kleine worstjes en verdeel dit over de groenten op de bakplaat. Verdeel de crème fraîche, eventueel nog geraspte kaas en bak de traybake in ongeveer 30 min in het midden van de oven. Strooi verse peterselie erover als de traybake klaar is!

 

Kan eventueel nog gegeten worden met een frisse salade naar keuze! Als je niet kiest voor krieltjes is een stokbroodje met kruidenboter/roomkaas ook erg lekker!

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

485 kcal, 28 gr eiwit, 26 gr vet, 31 gr koolhydraten, 7 gr vezels.

 

Wijntip

Bergerac/zuidwest Frankrijk; droge witte wijn.

Pinot Gris/Elzas; droge witte wijn.

Riesling/Elzas; droge witte wijn.

Corbières/Languedoc; droge rode wijn.

Zinfandel/Californië; droge rode wijn.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven