Koken met Simone - Pangasiusfilet met prei en paprika uit de oven

07 oktober 2022     Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek

 

Een hoofdgerecht voor vier personen van Dirk van den Broek. Bereidingstijd 10 minuten en 15 tot 20 minuten in de oven.

 

Dit visgerecht is licht, gezond, lekker én kan goed van tevoren worden bereid. Pangasius is een tropische vis met stevig witroze visvlees, mild van smaak. Mede door zijn milde smaak is de vis goed te combineren in allerlei gerechten. Gemakkelijk te bereiden in de koekenpan, oven of in de wok (stukjes maken)! De pangasius kan ook vervangen worden door bijvoorbeeld zalm, kabeljauw of een vissoort naar eigen smaak. Lekker serveren met eigengemaakte aardappelpuree of bloemkoolpuree.

 

Ingrediënten

400 gram prei/1 gele paprika/ongeveer 300 gram pangasiusfilet, diepvries of vers. Kiest u voor diepvries dan wel de filets ontdooien. 100 ml kookroom/100 gram geraspte kaas/ Peper, zout, kerrie, dille, knoflook. Ovenschaal.

 

Bereidingswijze

  1. Snij de prei fijn, goed wassen, en de paprika in dunne reepjes. Verdeel de prei en de paprika in de ovenschaal, kruiden met peper, kerrie, dille en knoflook en leg de visfilets erop. Schenk de room en de geraspte erover.

U kunt de aardappelpuree ook tegelijk met de bovenstaande ingrediënten in de ingevette ovenschaal doen. Begin dan met de aardappelpuree, dan de groenten, enzovoort.

  1. Schuif de schaal in het midden van de oven (ca. 180 graden, voorverwarmd) en laat de vis met ingrediënten in ca. 20 minuten gaar worden en iets kleuren.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden per persoon

250 kcal/14 gram vet, 8 gram verzadigd/20 gram eiwit/9 gram koolhydraten/4 gram voedingsvezel.

 

Wijntip

Frankrijk: Provence; Bandol rosé, droge rosé;

Frankrijk: Elzas; Pinot Gris, droge witte wijn;

Frankrijk: Elzas; Pinot Noir, droge rode wijn;

Italië: Bardolino, droge rode wijn.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven