Koken met Simone - Wraps met vissticks

28 juli 2023     Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo

 

 

Deze week een lekker, simpel Hollands gerecht. Fijn om tóch snel iets smakelijks en voedzaams op tafel te toveren! Op de camping, in een tent, caravan of huisje of gewoon thuis... in een handomdraai gemaakt.

 

Simpel van Jumbo en Iglo. Met Iglo vissticks geef je elk gerecht een krokant jasje. Hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 20 minuten.

 

In dit recept wordt ahornsiroop gebruikt. Dit is een zoete stroop gemaakt van het sap van de esdoorn. Ahornsiroop is prijzig want het duurt ca. veertig jaar voordat een esdoorn groot genoeg is om de stroop te winnen. Canada is de grootste producent met 80 procent, gevolgd door Amerika.

Een vervangende siroop kan zijn, gewone appel- of peren stroop of honing... De aparte smaak van ahornsiroop is echter hiermee niet te evenaren!

 

De visstick is een staafvormige snack die bestaat uit vis omhuld met een krokant laagje paneermeel. De soort vis is meestal kabeljauw, koolvis of Alaska koolvis. De vissticks zijn een bron van eiwitten en Omega-3 vetzuren!

 

Tuinkers of sterrenkers is een eenjarige kiemplant die tot 40 cm hoog wordt. De plant is afkomstig uit Noord Afrika. De jonge tuinkers wordt veel gegeten en de smaak varieert van pittig tot scherp.

Tuinkers is heel gemakkelijk thuis te kweken.

Binnen gebruik je een kweekschaaltje. De zaadjes (kopen in een tuincentrum of online bestellen) hebben uitzonderlijk weinig ondergrond nodig om te ontkiemen. Naast voldoende vocht heeft de tuinkers alleen wat grip nodig; bijvoorbeeld op een stukje keukenpapier kan het al prima groeien!

In de aarde (of potgrond, klein laagje is al voldoende) krijgen de kiemzaadjes meer voedingsstoffen en een vollere smaak en bovendien meer opbrengst per zaadje. Succes!!

 

Ingrediënten

1 pak Iglo vissticks (15 stuks); 1 citroen; 1 bakje koriander; 300 ml yoghurt Griekse stijl, 10 procent vet; 1 zak gesneden rode kool, 300 gram; 3 el ahornsiroop ( of stroop of honing); 2 avocado's; 1 appel; 1/2 rode peper; 1 bakje tuinkers; 1 pak XL tortilla's naturel of volkoren...

Peper, zout, knoflook naar eigen smaak.

 

Bereidingswijze

  1. Pers de citroen uit. Hak de koriander fijn en vermeng met de yoghurt. Breng op smaak.
  2. Meng de kool met de helft van het citroensap en de ahornsiroop. Breng op smaak.
  3. Verwijder de schil en de pit van de avocado's en snijd het vruchtvlees in plakjes. Boen de appel schoon, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in partjes. Meng de appel en de avocado met de rest van het citroensap.
  4. Bereid de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peper in dunne ringetjes. Knip de tuinkers, verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de tortilla's met de korianderyoghurt.
  5. Verdeel er de kool, avocado, appel en vissticks over. Bestrooi met de rode peper en tuinkers en vouw de tortilla dicht!

 Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden per persoon

744 kcal/36 gram vet, 8 gram verzadigd; 76 gram koolhydraten, 23 gram suikers; 10 gram vezels; 24 gram eiwit; 1,7 gram zout; 150 gram groenten.

 

Wijntip

Frankrijk of nieuwe wereld: Sauvignon Blanc, droge witte wijn;

Frankrijk of nieuwe wereld: Pinot Gris of Pinot Grigio, droge witte wijn;

Frankrijk of nieuwe wereld: Chardonnay, droge witte wijn;

Mousserende wijnen: Champagne, Spaanse Cava, Italiaanse Prosecco; Portugese Bingo Espumante.

Frankrijk of nieuwe wereld: Pinot Noir, frisse rode wijn;

Italië: Sangiovese, volle rode wijn.

 

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven