Tortillahorentjes met visfrietjes

05 juli 2024     Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Tortillahorentjes visfrietjes, Dirk van den BroekEen snack / traktatie, aan te passen tot een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten en circa 8 tot 12 minuten oventijd. Laag in kcal, vetten en koolhydraten! Ik vind dit zo een lekker én grappig gerecht! Ook weer supersnel klaar en zelfs bereid met verse, voedzame ingrediënten!

 

Van origine is het een snack of een traktatie maar met een uitbreiding of toevoeging van nog één of meerdere snacks / hapjes… (iets voor komende zaterdag bij de voetbalwedstrijd) óf bijvoorbeeld een lekkere (pasta) salade kunt u het als een volledig hoofdgerecht presenteren! Dit recept is bereid met visfrietjes... Variëren kan met bijvoorbeeld kibbeling, zalm, kip (shoarma), biefstukreepjes, chorizo- of knakworstjes! Succes! Ik ben benieuwd wat u ervan vindt.

 

Visfriet bestaat uit lange en dunne stukken gepaneerde vis. Ze zien er over het algemeen hetzelfde uit als vissticks maar zijn iets dunner. Visfriet is een uitstekend alternatief voor frietjes / patatjes en is geliefd door zowel kids als de ouders! De vis die erin zit is kabeljauw. Visproducten zijn een rijke bron van eiwitten en vitamines. U kunt de visfrietjes op diverse manieren bereiden. In dit recept is de bereiding in de oven op de bakplaat maar ook zeer geschikt om in de airfryer (200 graden, circa 10 tot 12 minuten) te maken.

 

Griekse yoghurt

Het verschil tussen Griekse yoghurt en yoghurt Griekse stijl is de voedingswaarde. Échte Griekse yoghurt bevat meer eiwitten (tot 2x zoveel) en minder melksuiker (lactose). Daarentegen zitten er in yoghurt Griekse stijl wat minder calorieën.

 

Tortillawraps wortel (No fairytale)

Het verschil tussen tortilla en een wrap; een wrap is eigenlijk een opgerolde tortilla. De tortilla is een plat brood dat gemaakt wordt van maïs- of tarwemeel.

 

Veldsla is een plant uit de kamperfoeliefamilie. De soort wordt ook wel korensla genoemd. Veldsla kan zowel vers als gestoofd worden gegeten. De smaak heeft iets nootachtigs. Het blad van de veldsla bevat vele vitamines en mineralen die goed voor je zijn, te weten, vitamine K, A, C, B11 (foliumzuur), ijzer, bètacaroteen en Omega 3. De veldsla beter niet afspoelen onder de kraan want dat beschadigt de blaadjes. Dompel de blaadjes in ijskoud water; laat ze goed uitlekken en dep ze eventueel droog met keukenpapier.

 

Ingrediënten

300 gram visfrietjes (diepvries); ca. 5 gram bieslook; 6 el Griekse yoghurt; 2 Tortillawraps wortel (No fairytale); 20 gram veldsla; peper, zout, knoflook; extra nodig; bakplaat, bakpapier, 4 cocktailprikkers.

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op circa 180 graden. Leg de visfrietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 8 tot 12 minuten goudbruin en knapperig.
  2. Snij de bieslook fijn en meng deze door de yoghurt. Breng op smaak met peper, zout en eventueel knoflook.

Halveer de tortillawraps en vouw vier hoorntjes. U kunt de wraps óók nog aan de binnenzijde insmeren, bijvoorbeeld met wat olijfolie, sambal, kruiden, roomkaas, ravigottesaus; iets wat u zelf lekker vindt! Zet ze vast met een cocktailprikker.

  1. Verdeel de veldsla en de frietjes over de hoorntjes en garneer met een schepje van de kruidenyoghurt. Serveer de rest van de kruidenyoghurt om te dippen. Gebruik de rest van de veldsla en bieslook in uw salade of de volgende dag op een broodje gezond! Eet smakelijk enne…, hup Holland hup!

 

Voedingswaarde per persoon

252 kcal; 19 gram vet, 2 gram verzadigd; 26 gram koolhydraten, 2 gram suikers; 12 gram eiwitten; 3 gram voedingsvezel.

 

Wijntip

Frankrijk of nieuwe wereld: Chardonnay, droge witte wijn;

Frankrijk of nieuwe wereld: Pinot Gris, droge witte wijn;

Italië: Pinot Grigio; droge witte wijn;

Oostenrijk: Grüner Veltliner, droge witte wijn;

Frankrijk of nieuwe wereld: Cabernet Sauvignon, droge rode wijn;

Frankrijk of nieuwe wereld: Merlot; droge rode wijn;

Spanje; Rioja: droge rode wijn.

 

 

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven