Koken met Simone – Lasagne van ravioli

14 oktober 2022     Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo

 

 

Deze week een Italiaans recept met een Nederlands knipoogje. Ik weet het, de trotse Italianen koken altíjd het liefste met verse producten, zo waar en zo lekker! Dit recept is wat makkelijker en sneller samengesteld..., wel heel lekker hoor!

 

Hoofdgerecht, vier personen, vegetarisch

Uiteraard kunnen de hobbyisten sowieso hun eigen draai eraan geven door bijvoorbeeld de ravioli zelf te maken.

 

Ingrediënten

450 gram spinazie à la crème uit de vriezer, eventueel met boursin; 620 gram (pot) traditionele pasta saus (met knoflook, basilicum); 150 gram geraspte mozzarella; 250 gram ricotta & spinazie ravioli uit de koeling; 1 bak ricotta 250 gram; naar smaak eventueel peper, pas op met zout! 1 ovenschaal 20 x 30 cm. Verse basilicum.

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de spinazie in een pan en laat op een laag vuur ontdooien. Schep een dun laagje pastasaus op de bodem van de ovenschaal en strooi daar 50 gram geraspte mozzarella over.

  1. Leg er netjes naast elkaar een laag ravioli op van drie x vier stuks. Verdeel er de 1/3 van de resterende pasta saus, 1/3 van de spinazie en 1/3 van de ricotta over.
  2. Maak zo nog drie laagjes.
  3. Bestrooi met de rest van de mozzarella. Bak de lasagne ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Tussen de laagjes kunt u eventueel de verse basilicum toevoegen. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

630 kcal; 30 gram vet, 14 gram verzadigd; 61 gram koolhydraten, 17 gram suikers; 6 gram vezels; 26 gram eiwit; 4 gram zout; 113 gram groenten.

 

Wijntip

Italiaans: Bianco di Costuza, droge witte wijn;

Italiaans: Grave del Friuli, mousserende droge witte wijn;

Italiaans: Bardolino, droge rode wijn;

Frankrijk: Provence, Côtes du Provence, droge rosé.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven