Statushouders in West-Brabant aan het werk dankzij Logistiek Paspoort

30 november 2021     Ingezonden bericht

Negen statushouders hebben onlangs hun certificaat Logistiek Paspoort ontvangen. Wethouder economische zaken van Breda, Boaz Adank, overhandigde hen de documenten. Met het afronden van hun opleiding zijn de statushouders klaargestoomd voor het werken in de logistieke sector.

GGD West-Brabant concentreert vaccineren in Breda op Breepark

30 november 2021     Ingezonden bericht

Vanaf vandaag sluit GGD West-Brabant de pop-up locatie aan het Kasteelplein. Inwoners van Breda en omgeving halen – zonder afspraak – hun eerste of tweede vaccinatie op de locatie Breepark, Bavelseparklaan 10 in Breda.

Nieuw opvangtarief? Geef het door aan Toeslagen

30 november 2021     Ingezonden bericht

Komende weken bepalen kinderopvangorganisaties, buitenschoolse opvang en gastouders hun uurtarieven voor 2022. Toeslagen herinnert ouders met kinderopvangtoeslag eraan te checken of hun uurtarief is aangepast. En dit meteen door te geven via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Veranderingen in de kosten voor opvang hebben invloed op hoeveel kinderopvangtoeslag iemand kan krijgen.

Dag voor de Gouden Handen

27 oktober 2021     Ingezonden bericht

 

Bredase zorg- en welzijnsorganisaties bedanken hun vrijwilligers en organiseren op zaterdag 6 november de dag voor de Gouden Handen.

 

Van een muzikale ode aan ‘De vrijwilliger’ in de Grote Kerk en een culinaire workshop tot een tour in het NAC Stadion. Op zaterdag 6 november wordt voor 2000 vrijwilligers de dag voor de Gouden Handen georganiseerd. Een initiatief van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in Breda in samenwerking met diverse locaties, instellingen, onderwijsinstellingen, workshopbegeleiders en artiesten uit de regio.

 

In het zonnetje

Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet, een initiatief van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Acht zorg- en welzijnsorganisaties ondersteunen dit initiatief en besloten de handen ineen te slaan om grootschalig hun vrijwilligers in de gemeente Breda extra in het zonnetje te zetten.

 

Waardering

Wat begon als een leuk idee in een intervisiegroep van vijftien enthousiaste vrijwilligerscoördinatoren groeide vervolgens uit tot een fantastische samenwerkingsverband. Met als voornaamste doel: een mooi en divers programma, om de waardering uit te spreken naar de vrijwilligers en hen te bedanken voor hun inzet.

 

Dag voor de Gouden Handen

Via een online video nodigde wethouder Miriam Haagh de betrokken vrijwilligers persoonlijk uit voor deze speciale dag op zaterdag 6 november. De vrijwilligers - aangesloten bij de acht zorg- en welzijnsorganisaties en werkzaam in de gemeente Breda - kunnen kiezen uit verschillende programma’s, in de ochtend en/of middag, op tien bijzondere locaties in Breda.

Het aanbod is divers, van rondleidingen en workshops tot muzikale optredens. Alle activiteiten worden geheel volgens de geldende coronamaatregelen georganiseerd.

 

De dag voor de Gouden Handen wordt mogelijk gemaakt door meerdere personen, locaties en organisaties. Meer hierover en het programma zie: dedagvoordegoudenhanden.nl.

 

Terug Schrijf reactie

 

  

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Kledingreparatie Stomerij

Poppelaars Tuincentrum 054 Bloemen

De Ruijter's Vis wisselende blokadvertentie

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven