Marathon Breda

18 mei 2024     Ingezonden bericht

Logo Marathon BredaZondag 19 mei 2024, 1e Pinksterdag, is het zover: Marathon Breda! Een uniek en eenmalig hardloopevenement waarbij de deelnemers mee worden genomen langs de koninklijke wortels van Breda.

Zoekplaatje - De poort

18 mei 2024     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

De poort Er worden mooie plannen ontwikkeld voor de bouw van een nieuwe poort. Niemand weet nog hoe deze eruit komt te zien, maar in de wandelgangen is al wel bekend waar de poort gaat komen. Doet u mee aan onze zoektocht?

Montmartre Leurse Havenfeesten 2024

17 mei 2024     Ingezonden door Annelies Franken-Machielsen

HavenfeestenAnnelies: “Dit jaar neem ik voor het negende jaar deel aan de Kunstmarkt Montmartre Havenfeesten Etten-Leur op vrijdagavond 17 mei (vanavond van 18.30 tot 22.00 uur). Weer een heerlijke gezellige sfeer met alle standhouders. Er zijn 65 kramen en er worden diverse optredens gegeven.”

Openstelling Mobilisatiemuseum “Weest op uw hoede”

04 mei 2024     Ingezonden bericht – Foto Geert Dekkers

Mobilisatiemuseum Weest op uw hoede

 

Op zondag 5 mei opent het mobilisatiemuseum van 13.30 tot 16.30 uur weer zijn deuren. Op 5 mei vieren wij onze vrijheid, maar het Mobilisatiemuseum neemt u mee in een onderbelicht onderdeel van onze rijke geschiedenis, te weten de aan de Tweede Wereldoorlog voorafgaande mobilisatie en de Duitse inval in de meidagen van 1940.

 

Uit die periode is een breed scala aan (gebruiks)voorwerpen, tenues, diorama’s en documentatie verzameld en tentoongesteld. De collectie van het museum is verder uitgebreid: nieuwe gebruiksvoorwerpen, zoals die werden gebruikt in mei 1940, een kist van het dekkingsdetachement in Westervoort, twee prachtige originele aquarellen van Kees van den Bosch, een berichtenkastje afkomstig uit de voormalige Seeligkazerne in Breda, het dagboek van het Grensbataljon Jagers gelegen in Noord-Brabant. Een bekende dorpsgenoot diende in mei 1940 bij dit bataljon.

 

Dit jaar, om precies te zijn op 29 augustus, bestaat ons museum tien jaar. Dit is de datum dat wij '85 jaar mobilisatie' herdenken. Daarom is het museum op zondag 1 september extra geopend. Verder zijn wij in het kader van '80 jaar bevrijding' opzoek naar oorlogsmateriaal uit die tijd. Heeft U dergelijk materiaal liggen dan houden wij ons van harte aanbevolen. Denk hierbij ook aan documenten, zoals distributiebonnen, persoonsbewijzen, knijpkatten, foto’s, ansichten en uiteraard uitrustingsstukken, etc. Ook zijn wij geïnteresseerd in materiaal uit voormalig Nederlands Indië en Nieuw-Guinea. Voor informatie kunt U contact opnemen met Pim Monné.

 

Onze vrijwilligers staan zoals gewoonlijk weer klaar om u desgewenst rond te leiden en de verhalen achter de museumstukken te vertellen. De toegang is ook dit keer weer gratis, maar een donatie voor de instandhouding en optimalisering van het museum wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld. Het museum is namelijk onafhankelijk en moet zichzelf bedruipen.

 

U vindt het museum in Prinsenbeek op het adres Kapelstraat 30, ingang naast Pasquélaan 2.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de initiator Pím Monné, tel. 06 164 150 02.

Terug Schrijf reactie

Kunstroute Haagse Beemden

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven