Boekentip van de bieb - Jij mag alles zijn

Redactie Henriëtte Loosen

Deze maand een kinderboek van de Belgische schrijfster Griet Op de Beeck, genaamd Jij mag alles zijn. Mensen kennen haar vooral als schrijfster van romans als Vele hemels boven de zevende en Kom hier dat ik u kus. Maar dit is een B boek: een boek voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Het is ook haar eerste kinderboek en ik hoop dat er meerdere volgen zoals dit.

Lees verder

Boekentip van de bieb – De kerstboekwinkel

Redactie Henriëtte Loosen

Deze keer een kerstboek om in de kerstsfeer te komen. Er zijn momenteel voldoende leuke kerstboeken om te lezen. Deze is vrij recent én ook via de online bibliotheek te leen. Het boek heet De kerstboekwinkel van Jenny Colgan. Zij is een bekende schrijfster op het gebied van feelgood romans. Velen kennen haar van de reeksen Café zon en zee en De kleine bakkerij. Het boek is sfeervol geschreven en gaat over de magie van boeken en de kracht van vriendschap.

Lees verder

Boekentip van de bieb – Vlucht 703

Redactie Henriëtte Loosen

Kinderen boven de 13 lezen steeds minder is de tendens. Hoewel ze dat aardig schijnen in te halen via BookTok. Vaak willen ze geen dikke boeken, omdat ze menen dat dat dan ook meteen moeilijk en ingewikkeld is. Soms gaat dat op maar soms ook zeker niet!

Lees verder

Boekbespreking: Stinkie Bom

Redactie Henriëtte Loosen

Het is weer Kinderboekenweek t/m 15 oktober. Een uitstekend moment om met uw kind weer eens extra aandacht te besteden aan (voor)lezen en boeken. Lezen is goed voor de woordenschat, prikkelt je fantasie, neemt je overal mee naartoe en is een ontspannend moment na een drukke dag.

Lees verder

Boekentip vanuit de bieb - Mama Lee

Redactie Henriëtte Loosen

Mensen vragen in de bieb vaak advies om boeken. Dat is één van de leukste aspecten van ons vak! Ze willen bijvoorbeeld graag een mooi boek. Maar wat is een mooi boek? Dat is voor de één een roman en voor de ander een thriller. Bij een mooi boek denk ik aan een boek dat blijft hangen, dat je ontroert en dat je jaren na het gelezen te hebben nog steeds kent juist omdát het je zo raakte.

Lees verder

Boekentip vanuit de bieb (1)

Redactie Henriëtte Loosen

We merken dat vakantietijd vaak goed wordt benut als weer eens tijd om te lezen. Dat kan een goed, spannend of romantisch boek zijn. En bibliotheek Breda heeft het allemaal in huis! Vanaf nu geef ik, Henriëtte Loosen van bibliotheek Noord op Heksenwiel, iedere maand een tip voor een boek. Dat kan een roman, een informatief boek maar ook een kinderboek zijn! We gaan het afwisselen.

Lees verder

De wandelende krijtjes

Ingezonden door René Hollaers - Illustratie Lizzy Kaat

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Jacques Verzijl en ik heb m’n hele leven als apotheker in het ziekenhuis gewerkt. De afgelopen jaren bleek een passie van mij steeds meer vorm te krijgen. Een passie van het fantaseren en het opschrijven van verhalen voor kinderen en die vervolgens in een kinderboek met fraaie tekeningen vastleggen om het zo met veel kinderen te kunnen delen.

Lees verder

Boekentip van de bieb

Henriëtte Loosen - Bibliotheek Breda Nood - Haagse BeemdenWe merken dat vakantietijd vaak goed wordt benut als weer eens tijd om te lezen. Dat kan een goed, spannend of romantisch boek zijn. En bibliotheek Breda heeft het allemaal in huis!

 

Vanaf 15 augustus 2023 geeft Henriëtte Loosen van bibliotheek Noord op Heksenwiel iedere maand een tip voor een boek.

 

Dat kan een roman, een informatief boek maar ook een kinderboek zijn! We gaan het afwisselen.

Columns

Boekentip van de bieb

Fysio-tips van Gitte

Happy HB'er

Koken met Simone

Passie voor wijn

Shownieuws

Streekheiligen

Toetsenbordmagic

Woutgeluiden

Zondagmorgenstemming

^ Naar boven