Marathon Breda

18 mei 2024     Ingezonden bericht

Logo Marathon BredaZondag 19 mei 2024, 1e Pinksterdag, is het zover: Marathon Breda! Een uniek en eenmalig hardloopevenement waarbij de deelnemers mee worden genomen langs de koninklijke wortels van Breda.

Zoekplaatje - De poort

18 mei 2024     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

De poort Er worden mooie plannen ontwikkeld voor de bouw van een nieuwe poort. Niemand weet nog hoe deze eruit komt te zien, maar in de wandelgangen is al wel bekend waar de poort gaat komen. Doet u mee aan onze zoektocht?

Montmartre Leurse Havenfeesten 2024

17 mei 2024     Ingezonden door Annelies Franken-Machielsen

HavenfeestenAnnelies: “Dit jaar neem ik voor het negende jaar deel aan de Kunstmarkt Montmartre Havenfeesten Etten-Leur op vrijdagavond 17 mei (vanavond van 18.30 tot 22.00 uur). Weer een heerlijke gezellige sfeer met alle standhouders. Er zijn 65 kramen en er worden diverse optredens gegeven.”

Breda Jazz Festival begint goed

10 mei 2024     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Jazz 1

 

Het vierdaagse New Orleans stijl carnavalsfeest is weer begonnen. Het Breda Jazz Festival is het feelgoodfestival met hoog swinggehalte en veel verrassende kwaliteit. Huisartiesten zoals Dutch Swing College, New Cool Collective of Hans Dulfer en de Nieuwe Veste Big Band spelen naast nieuwkomers.

 

Programmeur Geert Blenckers heeft het stokje dit jaar overgenomen van Roland Kompier. Samen met de programmaraad zijn er voor deze 52ste editie ruim 220 concerten gepland en een klein leger van vrijwilligers zorgt dat alles soepel verloopt.

 

De website www.bredajazzfestival.nl is gebruiksvriendelijk met een duidelijk programmaoverzicht. Via een muisklik kan je van programma overzicht naar de bio van elke artiest en omgekeerd.

 

Een kleine greep van wat er nog te zien is de komende dagen; New Cool Collective, Leif de Leeuw Band ft. Berget Lewis, Jan Akkerman met My Focus, en op zondag is er een terugkerend hoogtepunt met de gospelmis in de grote kerk. Er zijn ook concerten voor kinderen en de nodige dansworkshops en danspodia. Kortom in Breda, it’s hip to be square.

 

Jazz 2

Terug Schrijf reactie

Kunstroute Haagse Beemden

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven