Marathon Breda

18 mei 2024     Ingezonden bericht

Logo Marathon BredaZondag 19 mei 2024, 1e Pinksterdag, is het zover: Marathon Breda! Een uniek en eenmalig hardloopevenement waarbij de deelnemers mee worden genomen langs de koninklijke wortels van Breda.

Zoekplaatje - De poort

18 mei 2024     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

De poort Er worden mooie plannen ontwikkeld voor de bouw van een nieuwe poort. Niemand weet nog hoe deze eruit komt te zien, maar in de wandelgangen is al wel bekend waar de poort gaat komen. Doet u mee aan onze zoektocht?

Montmartre Leurse Havenfeesten 2024

17 mei 2024     Ingezonden door Annelies Franken-Machielsen

HavenfeestenAnnelies: “Dit jaar neem ik voor het negende jaar deel aan de Kunstmarkt Montmartre Havenfeesten Etten-Leur op vrijdagavond 17 mei (vanavond van 18.30 tot 22.00 uur). Weer een heerlijke gezellige sfeer met alle standhouders. Er zijn 65 kramen en er worden diverse optredens gegeven.”

Ruim vijfhonderd 60-plussers getest door Valpreventie Breda

06 mei 2024     Ingezonden door Breda Actief

 Valpreventie

 

Ruim vijfhonderd 60-plussers uit Breda namen onlangs deel aan de testdagen van Valpreventie Breda. Hiermee kregen ze inzicht in hun gezondheid en eventuele valrisico’s.

 

Robin Meeuwissen is één van de adviseurs tijdens de testdagen en legt uit waarom deelnemen belangrijk is. “Vallen kan vervelende gevolgen hebben. Daarnaast beweegt maar één op de drie 60-plussers in Breda voldoende. Bewegen is belangrijk om je spierkracht, balans en flexibiliteit te behouden.”

Passend advies

De gratis testen vonden plaats op verschillende locaties in de stad. Ook sloot Valpreventie Breda aan bij de themamiddag over vitaliteit, veiligheid en preventie in Teteringen en de gezondheidsmarkt in Ulvenhout. De deelnemers voerden verschillende testen uit om kracht, lenigheid en conditie te meten. De slimme SMART-floor testte de valrisico’s van de deelnemers. Na afloop ontving iedereen persoonlijk advies van een fysiotherapeut en een beweegcoach. Zij keken samen naar een geschikt beweegprogramma of sport die bij hen past. Indien gewenst werden deelnemers doorverwezen naar een valpreventietraining.

 

“Wat een goed en noodzakelijk initiatief! Het is fijn om te weten hoe ik er fysiek voorsta en ik ben gemotiveerd om meer te gaan bewegen!”, aldus een van de deelnemers.

 

Testdagen in oktober

In oktober organiseert Valpreventie Breda opnieuw testdagen. Wil je deelnemen? Schrijf je in voor de najaarslijst via www.valpreventiebreda.nl

 

Over Valpreventie Breda

Valpreventie Breda is een samenwerkingsverband tussen gemeente Breda, Breda Actief, Stichting Samen Gezond Breda, Stichting Samen Door, WIJ en NAC Maatschappelijk.

Terug Schrijf reactie

Kunstroute Haagse Beemden

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven