Marathon Breda

18 mei 2024     Ingezonden bericht

Logo Marathon BredaZondag 19 mei 2024, 1e Pinksterdag, is het zover: Marathon Breda! Een uniek en eenmalig hardloopevenement waarbij de deelnemers mee worden genomen langs de koninklijke wortels van Breda.

Zoekplaatje - De poort

18 mei 2024     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

De poort Er worden mooie plannen ontwikkeld voor de bouw van een nieuwe poort. Niemand weet nog hoe deze eruit komt te zien, maar in de wandelgangen is al wel bekend waar de poort gaat komen. Doet u mee aan onze zoektocht?

Montmartre Leurse Havenfeesten 2024

17 mei 2024     Ingezonden door Annelies Franken-Machielsen

HavenfeestenAnnelies: “Dit jaar neem ik voor het negende jaar deel aan de Kunstmarkt Montmartre Havenfeesten Etten-Leur op vrijdagavond 17 mei (vanavond van 18.30 tot 22.00 uur). Weer een heerlijke gezellige sfeer met alle standhouders. Er zijn 65 kramen en er worden diverse optredens gegeven.”

Activiteiten Week van de Jonge Mantelzorger Breda

07 mei 2024     Ingezonden door Breda Mantelzorg

1 tot 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. BredaMantelzorg organiseert ook dit jaar weer leuke en interessante activiteiten voor jonge mantelzorgers. Ook is er een activiteit voor de ouders.

 

Ongeveer één op de vier jongeren onder de 24 jaar groeit op in een gezin met zorg voor een ouder, broer of zus. Bijvoorbeeld doordat het gezinslid langdurig ziek is, een beperking heeft, psychische problemen heeft of verslaafd is. Voor jonge mantelzorgers zijn hun zorgen vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn. Deze kinderen en jongeren hebben thuis extra zorgtaken, maken zich zorgen of missen de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Veel meer dan de meeste mensen denken. Net zoals Nanette. Ze is 19, haar oudere broer heeft autisme. Zij vroeg, toen ze jonger was, weinig om hulp en loste meer zelf op: ‘Ik dacht altijd: ga eerst maar naar mijn broer en als er ruimte over is, ben ik er ook. Omdat ik bang was dat als de aandacht bij mij was, terwijl hij het eigenlijk nodig had, we in een situatie zouden komen die voor niemand fijn was.’

 

Activiteiten voor iedere leeftijd

De activiteiten zijn gratis en voor iedere leeftijd is er iets leuks. Op 1 juni trappen we de Week van de Jonge Mantelzorger bij BredaMantelzorg af met een expositie van het project Kunstkameraden. Samen met echte kunstenaars maakten 4 jonge mantelzorgers prachtige kunstwerken. Kinderen van vier tot twaalf jaar gaan minigolf spelen en pannenkoeken eten bij Koeckers in Den Hout. We bezoeken De Uitvindfabriek met kinderen van zes tot twaalf jaar. En we krijgen een stadiontour bij NAC. Voor ouders organiseren we samen met Breda Gelijk een voorlichtingsavond ‘De rugzak van een jonge mantelzorger’. En er is nog meer te doen!

 

Aanmelden

Meld je snel aan via bredamantelzorg.nl/weekjmz. Altijd op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten voor jonge mantelzorgers? Stuur dan een WhatsApp-bericht naar Saskia Wagenmakers van BredaMantelzorg via 06 55 01 08 10.

Terug Schrijf reactie

Kunstroute Haagse Beemden

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven