Marathon Breda

18 mei 2024     Ingezonden bericht

Logo Marathon BredaZondag 19 mei 2024, 1e Pinksterdag, is het zover: Marathon Breda! Een uniek en eenmalig hardloopevenement waarbij de deelnemers mee worden genomen langs de koninklijke wortels van Breda.

Zoekplaatje - De poort

18 mei 2024     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

De poort Er worden mooie plannen ontwikkeld voor de bouw van een nieuwe poort. Niemand weet nog hoe deze eruit komt te zien, maar in de wandelgangen is al wel bekend waar de poort gaat komen. Doet u mee aan onze zoektocht?

Montmartre Leurse Havenfeesten 2024

17 mei 2024     Ingezonden door Annelies Franken-Machielsen

HavenfeestenAnnelies: “Dit jaar neem ik voor het negende jaar deel aan de Kunstmarkt Montmartre Havenfeesten Etten-Leur op vrijdagavond 17 mei (vanavond van 18.30 tot 22.00 uur). Weer een heerlijke gezellige sfeer met alle standhouders. Er zijn 65 kramen en er worden diverse optredens gegeven.”

 


 

 Elke vrijdag het laatste nieuws in je postvak? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

 


 

 

123459

44 basisscholen Noord-Brabant in de race voor ANWB Verkeersplein

17 mei 2024     Ingezonden bericht

ANWB verkeerspleinDit jaar organiseert de ANWB opnieuw de verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met fietsen en meteen praktijkervaring opdoen. Iedereen kan een stem uitbrengen op één van de ruim 300 basisscholen in heel Nederland die in de race zijn voor een ANWB Verkeersplein.

 

Lees meer

Mini-advertenties

Kom naar het lekker leven festival

17 mei 2024     Ingezonden door Thebe Extra

Lekker leven breaksquadZien wij jou ook op het Lekker Leven Festival? Deze gratis happening vindt plaats op zondag 26 mei (16-20u), Pels Rijckenpark 1 in Breda. Het staat in het teken van vitaliteit en wordt georganiseerd door Ledenvereniging Thebe Extra en Sportschool MyHealth.

Lees meer

Samen

16 mei 2024     Gedicht en kunstwerk Henk Kooij

dolfeend1 Henk KooijVandaag een jaar geleden overleed onze creatieve wijkgenoot Henk Kooij. Daarom plaatsen we een door hem geschreven gedicht. Op de begeleidende foto is een van zijn kunstwerken te zien: een dolfijn en een eend die samen één zijn.

Lees meer

Kiek - Geschiedenis

16 mei 2024     Fotografie Bert van Halteren en Maud Quaedvlieg

Alleen het kantoorgedeelte stond nog (eventjes) overeind...

Lees meer

Aspergeboerderij Schalk Prinsenbeek - aspergebanner 23-3 tm 23-6-24

Open voor jou (6) – Robin de With

15 mei 2024     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Robin de With 1Onder de noemer ‘Open voor jou’ hielden leerlingen van Graaf Engelbrecht bij het domein identiteit als onderdeel van het vak burgerschap interviews met grootouders. Deze keer de oma en oma van Robin uit Havo 5.

Lees meer

Groepsexpositie "Natuurlijk Mooi" in Oud Drimmelen

15 mei 2024     Ingezonden door Maud Quaedvlieg

Vrijdag 17 mei t/m zondag 26 mei, inclusief het Pinksterweekend, exposeer ik met een grote groep kunstenaars in het prachtige polderlandschap van West Brabant. Een groep die de natuur een warm hart toedraagt. Creërend met respect voor de natuur, vaak letterlijk 'in de natuur’ of 'met de natuur'. Allen met een eigen visie op hun werk en leven.

Lees meer

De Honingraad start met gespreksavonden voor partners van mensen met kanker

15 mei 2024     Ingezonden bericht

HoningraadAls je partner getroffen is door kanker komt er veel op je af. Je wil er voor je partner zijn, maar je hebt zelf ook gevoelens. Je probeert zo goed mogelijk voor je partner te zorgen, maar het gewone leven draait ondertussen door.

Lees meer

Groenrijk Prinsenbeek - zomergoed vanaf 28-4

Zomergoed bij Groenrijk Schalk

Workshop Aquarelleren

14 mei 2024     Ingezonden bericht

workshop aquarelleren William van der ZandenHoe maak je wijdse polderzichten met dieptewerking en/of een krachtige frisse groenachtig-blauwe bomenpartij in glaceer- of nat in nat techniek? Of heb je meer lef om met een groene veeg of vlek een magisch kunstwerk te creëren met watervaste pen en interessante droogtechnieken?

Lees meer

Interviewen of fotograferen?

14 mei 2024     Ingezonden door Zorg voor Elkaar

Ben jij een kei in het ophalen van verhalen? Stichting WIJ is opzoek naar iemand die blij wordt van interviewen. Voor een boek dat wij gaan uitbrengen hebben wij verhalen, ervaringen en foto's nodig.

Lees meer

Corona terug van weggeweest

14 mei 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Corona 1Deze maand is het vier jaar geleden dat ons land werd opgeschrikt door een heuse lockdown. Veel mensen raakten daardoor in financiële problemen en zagen het leven even niet meer zitten. Dit was moeilijk te accepteren. Er was veel onrust over het onbekende coronavirus. De relatief onbekende heilige Corona uit de Romeinse tijd werd tijdens de eerste week van de lockdown herontdekt.

Lees meer

Tuincentrum Poppelaars -Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

32e Haagse Beemden Loop op 26 mei 2024

13 mei 2024     Ingezonden bericht

HB LoopOp zondag 26 mei vindt de 32e editie van de Haagse Beemden Loop plaats. Het belooft een nog beter evenement te worden, met mooie routes en natuurlijk de kenmerkende sfeer die alleen de Haagse Beemden Loop kan bieden.

Lees meer

Natuurwandeling in het Markdal

13 mei 2024     Ingezonden door IVN Mark & Donge

Op maandagmorgen 20 mei maken de natuurgidsen van IVN Mark en Donge een natuurwandeling in het Markdal te Breda. Het thema van de wandeling is: ruimte voor water, natuur en mensen.

Lees meer

Even tijd voor traditie

12 mei 2024     Column Vreemde Eend

Vreemde eend AI 1Met zoveel feestdagen en herdenkingen achter elkaar, drijven mijn gedachtes ongestoord terug naar de kinderjaren. Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, en binnenkort Pinksteren; in mijn geheugen verbleekt het bij de glans van Koninginnedag.

Lees meer

Boerderijwinkel vd Kieboom

Boerderijwinkel vd Kieboom

Jongerenwedstrijd: ontwerp de verbindingspoort naar het groene hart

12 mei 2024     Redactie en fotografie Monica Rijpma

PoortontwerpwedstrijdNetwerk Haagse Beemden Verbindt heeft verschillende werkgroepen en één daarvan is de groep die zich bezig houdt met de leefbaarheid rondom het Heksenwielplein. Achteraf gezien zou je kunnen zeggen dat het jammer is dat het grootste winkelcentrum van de Haagse Beemden van het groene hart en een stuk woonwijk is afgesneden door de ringweg.

 

Lees meer

Kiek - Nog net geen mooi weer!

12 mei 2024     Foto ingezonden door Gijs Bastianen

WeerfotografieAls hobby weerfotografie. Na een zonnige middag, toch weer die regen. Zo ziet de komst eruit!

Lees meer

Kunstexpositie ‘Natuurlijk Mooi’ in Oud Drimmelen

11 mei 2024     Cecile van Schie

Expositieterrein De Plek om te Zijn - Oud Drimmelen 4

Achtendertig kunstenaars exposeren in Oud Drimmelen van vrijdag 17 mei tot en met 26 mei. Ook Maud Quaedvlieg, Robert Broos en Anja Barendrecht uit de Haagse Beemden, tonen dan hun werk.

 

Lees meer

Mini-advertenties

Schrijfwedstrijd

11 mei 2024     Redactie Nelleke van der Zee

SchrijfwedstrijdHet organiserend comité van de Lucaskerk heeft voor het Haagse Beemden Festival op 8 juni al leuke activiteiten in de pen. Zo worden er diverse muziekuitvoeringen georganiseerd, maar tussendoor lijkt het hen ook leuk dat de vier uitgekozen creatieve wijkbewoners hun verhaal over de wijk met de bezoekers delen.

 

Lees meer

Geloof, hoop en liefde

11 mei 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Geloof hoop liefdeIn de periode van 11 tot en met 15 mei kan het nog flink vriezen. De heiligen die op deze dagen hun naamdag hebben noemt men de ijsheiligen. Als deze kritieke vorstperiode achter de rug is duurt het minstens een half jaar voordat de winter weer toeslaat.

Lees meer

Van alles te doen op jaarlijkse Nassaudag

11 mei 2024     Ingezonden door Breda Nassaustad

NassaudagOp Nassaudag die gehouden wordt op Tweede Pinksterdag maandag 20 mei, zijn er veel activiteiten op locaties in Breda die verband houden met de Nassaus, de voorouders van onze Koninklijke familie. Willem van Oranje, de beroemdste Bredanaar aller tijden, is dit jaar te ontmoeten in de kapel van hotel Nassau.

Lees meer

Aspergeboerderij Schalk Prinsenbeek - aspergebanner 23-3 tm 23-6-24

Breda Jazz Festival begint goed

10 mei 2024     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Jazz 1Het vierdaagse New Orleans stijl carnavalsfeest is weer begonnen. Het Breda Jazz Festival is het feelgoodfestival met hoog swinggehalte en veel verrassende kwaliteit. Huisartiesten zoals Dutch Swing College, New Cool Collective of Hans Dulfer en de Nieuwe Veste Big Band spelen naast nieuwkomers.

Lees meer

Koken met Simone - Gebakken gnocchi met tuinbonen en salami

10 mei 2024     Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

GnocchiWederom een, natuurlijk, lekker én snel te bereiden recept! Een hoofdgerecht voor 4 personen. Verrassend, écht super smakelijk en voedzaam. In 20 minuutjes op tafel. Gewoon maken, ook al leest de combinatie van de ingrediënten misschien wat anders. Zijn tuinbonen niet echt uw keuze, kies dan voor bijvoorbeeld bruine bonen, kidneybonen, maïs, tuinerwten, kikkererwten…

Lees meer

Vliegtuigcrash in de Haagse Beemden

10 mei 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers, illustratie William van der Zanden

KluisstraatEen eeuw geleden was de Haagse Beemden een open gebied dat uitgestrekte landerijen herbergde. De boerderij aan de Kluisstraat bestond uit een hoofdgebouw, twee schuren, een potstal en een koeienstal. Een rij knotwilgen omgeeft het weiland, nog steeds.

 

Lees meer

Groenrijk Prinsenbeek - zomergoed vanaf 28-4

Zomergoed bij Groenrijk Schalk

Combinatie kunst, muziek en poëzie

09 mei 2024     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Alex De Vliegere

Santspuy1De combinatie van kunst, muziek en poëzie tijdens Kunst en Meer op de Santspuy op 3, 4 en 5 mei in Etten-Leur viel bij de bezoekers erg in de smaak. De organisatie had ervoor gezorgd dat er een diversiteit aan kunst was te bezien en de creamarkt had een variatie aan koopwaar. Om op deze dagen met de kunstenaars zelf in gesprek kunnen te gaan over hun werken, zou zomaar eens de verborgen talenten van de bezoekers naar boven kunnen halen.

Lees meer

Kiek – Hemelvaart

09 mei 2024     Foto Geert Dekkers

HemelvaartHet team van Haagse Beemden Nieuws – Modern Prinsenbeek wenst iedereen een heerlijke vrije dag toe.

Lees meer

Yoga event aan de Asterdplas – Internationale yogadag 21 juni

09 mei 2024     Redactie en foto Christel Groot-Huiting

Yoga Globe organiseert op vrijdag 21 juni 2024 van 19.30 tot 20.30 uur een vrij toegankelijke yogasessie aan het water van de Asterdplas. In actie voor de Bas van de Goor Foundation (sporten en diabetes). Vrij entree met vrijwillige bijdrage voor de actie. Exacte locatie zie je ter plekke vanzelf. Vrij parkeren.

Lees meer

Tuincentrum Poppelaars -Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Onmacht in een crisiscentrum: Toneelgroep Haagse Beemden geeft een inkijk

08 mei 2024     Redactie Anrieke Eppink – Fotografie Jan Brouwer

Toneelgroep Haagse Beemden voert vanaf 24 mei de avondvullende productie “Jan Rap en zijn Onmacht” op, gebaseerd op het boek van Yvonne Keuls. Maar het was toch Jan Rap en zijn Maat? En wat maakt dat een verhaal uit 1977 anno 2024 verteld moet worden? Bert van Gerven, Ilse van Heel en Janni Steehouwer van Toneelgroep Haagse Beemden zijn het met elkaar eens: Het verhaal is na meer dan 45 jaar nog steeds actueel.

Lees meer

Open voor jou (5) – Bram Rovers

08 mei 2024     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Onder de noemer ‘Open voor jou’ hielden leerlingen van Graaf Engelbrecht bij het domein identiteit als onderdeel van het vak burgerschap interviews met grootouders. Deze keer de oma van Bram uit Havo 5.

 

Lees meer

Vocaal Ensemble Novafonie zoekt versterking

08 mei 2024     Ingezonden door Novafonie

Vocaal Ensemble Novafonie uit de Haagse Beemden bestaat 35 jaar en viert dit met een feestelijk jubileumconcert op zondag 3 november in de Sacramentskerk Breda.

Lees meer

Boerderijwinkel vd Kieboom

Boerderijwinkel vd Kieboom

Lezing: Complexe vragen rondom roofkunst

07 mei 2024     Ingezonden door Vereniging voor Volkenkunde Breda

De afgelopen jaren heeft het onderwerp roofkunst meer dan ooit in de belangstelling gestaan. Soms lijkt het wel alsof alles wat in onze musea ligt geroofd is. De discussies over dit onderwerp gaan met veel emoties gepaard en de nuance is vaak ver te zoeken.

Lees meer

Activiteiten Week van de Jonge Mantelzorger Breda

07 mei 2024     Ingezonden door Breda Mantelzorg

1 tot 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. BredaMantelzorg organiseert ook dit jaar weer leuke en interessante activiteiten voor jonge mantelzorgers. Ook is er een activiteit voor de ouders.

 

Lees meer

WDS'19 wil damesteams versterken

07 mei 2024     Ingezonden door WDS'19

WDS19 damesWDS’19 zoekt voor haar damesteams versterking voor het seizoen 2024/2025. Vanaf komend seizoen willen wij teams inschrijven voor de zaterdagcompetitie en de zondagcompetitie.

Lees meer

123459

Kunstroute Haagse Beemden

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven