Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

 


 

 Elke vrijdag het laatste nieuws in je postvak? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

 


 

 

1234514

Natuurwandeling Oude Buisse Heide

15 juli 2024     Ingezonden door IVN Mark & Donge

IVN Mark & Donge natuurwandeling Oude Buisse HeideZondag 28 juli wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge over het landgoed de Oude Buisse Heide waar natuur en cultuur elkaar ontmoeten.

 

Lees meer

Mini-advertenties

Haagse Beemden krijgt een Lourdesgrot

14 juli 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Freek van Ommeren Kapeltuin LourdesgrotOver niet al te lange tijd wordt er in de Haagse Beemden een Mariagrot gebouwd in de kapeltuin naast de Dymphna kapel. We bezochten Freek van Ommeren die zich met hart en ziel inzet voor de ecologische tuin.

Lees meer

De eeuw van Albertus*

14 juli 2024     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Albertus van de Graaf 1Albertus van de Graaf (15 maart 1924) woonde bijna zijn hele leven lang in Vlaardingen. Hij had een broer en een zus. Toen hij zestig jaar getrouwd was zou de burgemeester langskomen. “Die zei twintig minuten van tevoren af want hij had ‘iets beters te doen’.”

Lees meer

Komkommertijd

14 juli 2024     Column Pennetje – Fotografie Alex De Vliegere

Pennetje komkommertijd Dinsdag 9 juli. Tot mijn grote vreugd is de elektriciteitsmast, die vanuit mijn raam voor horizonvervuiling zorgde, heden gesloopt. De draden waren dagen geleden al verwijderd en nu is mijn geluk compleet; ik kan nu foto’s maken zonder deze achteraf te moeten fotoshoppen!

 

Lees meer

Groenrijk Prinsenbeek - zomergoed vanaf 28-4 (9 juni herplaatst)

Zomergoed bij Groenrijk Schalk

Zoekplaatje - Autodak

13 juli 2024     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Zoekplaatje AutodakVoor niets gaat de zon op! Dat is mooi meegenomen als je de batterij van deze hybride auto met zonnedak wilt opladen. Geeft u ons het juiste antwoord op onze vraag dan dingt ú weer mee naar een heerlijk shoarmapakket van slagerij Bart Vermeer, winkelcentrum Heksenwiel.

Lees meer

En springen maar!

13 juli 2024     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Alex De Vliegere

Park Kesteren Ziyed en MetinHet was weer drie dagen volop genieten voor de kinderen en hun ouders tijdens ‘Park Kesteren’. Op 9, 10 en 11 juli werden bij Kinderboerderij De Sik en Ontmoetingscentrum De Sleutel weer diverse activiteiten georganiseerd.

 

Lees meer

Haagse Beemden orkest “Senioren Klanken” gaat definitief door!

13 juli 2024     Walter Clement

Senioren KlankenHet in maart opgerichte Haagse Beemden orkest “Senioren Klanken” gaat na de zomervakantie zeker door. Dat is de uitkomst van de evaluatie welke de aangesloten muzikanten op de laatste repetitiemiddag hielden.

 

 

Lees meer

05 bonenbanner 10-7 tm 23-7 - Aardbeienkwekerij Van de Riet

Groene lasagne met spinazie en kipgehakt

12 juli 2024     Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

Koken met Simone Lasagne met spinazie en kipgehakt JumboDeze week weer een héérlijke snelle maaltijd en fijn om van tevoren klaar te maken. Dus, dan hup de oven in en lekker oppeuzelen. Het is een hoofdgerecht voor 4 personen; bereidingstijd 20 minuten en circa 45 minuten in de oven!

Lees meer

Kiek - De hazelaar

12 juli 2024     Foto Bert van Halteren

Kiek hazelaarAl tienduizend jaar bloeit ze jaarlijks in onze contreien. Het blijft boeien. Deze foto werd vorig jaar op 12 juli gemaakt. Hoe gaat het vandaag met de hazelaar?

Lees meer

Nieuwe Wet seksuele misdrijven van kracht

12 juli 2024     Ingezonden bericht

Poster nieuwe wet seksuele misdrijvenVanaf 1 juli geldt de nieuwe Wet seksuele misdrijven. Hiermee zijn slachtoffers van seksueel geweld en seksueel grensoverschrijdend gedrag strafrechtelijk beter beschermd.

Lees meer

Boerderijwinkel vd Kieboom

Boerderijwinkel vd Kieboom

Vreemde vogel in Paradijs

11 juli 2024     Redactie en fotografie Theo Herrings

Verkabeling 150kV vreemde vogel ParadijsMaandag 8 juli is Tennet gestart met het slopen (amoveren) van de eerste hoogspanningsmast. Het betrof mast nummer 45 in de landgoederenzone, zichtbaar vanaf de Burgtsedreef en Wilderdpad. Hiermee is de eindfase bereikt van het project '150 kV Verkabeling Breda'.

Lees meer

Kiek – Parkeerperk

11 juli 2024     Foto Jan Brouwer

Parkeerperl Heienlangdomk Haagse Beemden BredaEen tot bloemperk gemaakte strook grond, waar tot voor kort nog op werd geparkeerd (Heienlangdonk).

Lees meer

Zomergroet

11 juli 2024     Illustratie William van der Zanden

Zomergroet William van der Zanden Breda Willem IIIEen zomerse. historische groet vanuit ons mooi en fier Breda! 'Love Breda I' toont ons de skyline van Breda, met King Billy, Willem III van Oranje! (80 x 100 cm Acryl, William van der Zanden).

Lees meer

Mini-advertenties

KOP en Uit je Dak! brengen dakloosheid in beeld

10 juli 2024     Ingezonden door: Uit je Dak! en KOP

Filmhuis Breda ‘Thuisloos’ van Floortje SteigengaBenefietavond voor wereld daklozen-dag. Op donderdag 11 juli organiseren Uit je Dak! en KOP een benefietavond in het filmhuis Breda. Bezoekers kunnen genieten van live muziek, lezingen, een kunstveiling en de film ‘Thuisloos’ van Floortje Steigenga, gevolgd door een inspirerend nagesprek.

Lees meer

Plan je trip Rij drugsvrij

10 juli 2024     Stichting Teamalert

Plan je trip - Rij drugsvrijUit resultaten van recent onderzoek van TeamAlert blijkt dat bijna alle jongeren rijden onder invloed niet oké en niet normaal vinden. Hiermee wordt het idee dat drugsgebruik in het verkeer steeds vaker geaccepteerd wordt door jongeren weerlegd.

Lees meer

Tweede Terug naar Huis-Pad

10 juli 2024     Beemdhuis - Astrid Nooij

Samen tegels beschilderen nij Kinderboederij De Sik voor voor het BeemdhuisWoensdag 3 juli werkten omwonenden en bewoners bij Kinderboerderij De Sik samen in de workshop 'glazuren' voor de tegels van het 2e 'Terug naar Huis-pad' voor Het Beemdhuis.

 

Lees meer

Groenrijk Prinsenbeek - zomergoed vanaf 28-4 (9 juni herplaatst)

Zomergoed bij Groenrijk Schalk

Rotary congres over mentale gezondheid

09 juli 2024     Ingezonden bericht

RotaryRotary organiseerde op dinsdag 25 juni jl. het congres Mentale Gezondheid in samenwerking met partners 113 Zelfmoordpreventie, de Vrije Universiteit Amsterdam, Rotaract, Mind en MindUs.

Lees meer

Wessel de Beer nieuw dagelijks bestuurslid waterschap Brabantse Delta

09 juli 2024     Ingezonden bericht

Wessel de Beer Waterschap Brabantse DeltaHet algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft in de vergadering van 26 juni 2024 Wessel de Beer benoemd als dagelijks bestuurslid namens de fractie WestBrabant Waterbreed. 

Lees meer

Blijvende oplossingen in zicht voor patiënten van Co-Med Breda

08 juli 2024     Ingezonden bericht

Logo CZ-zorg Co-MedIn Breda is een blijvende oplossing gevonden voor patiënten die daar staan ingeschreven bij de Co-Med praktijk in de wijk Haagse Beemden.

 

Lees meer

05 bonenbanner 10-7 tm 23-7 - Aardbeienkwekerij Van de Riet

Gezellige brocantemarkt Prinsenbeek

08 juli 2024     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Brocantemarkt Keniawinkeltje Prinsenbeek patchworkHet weekend van 29 en 30 juni bracht veel mensen op de been voor een gezellige brocantemarkt. De bezoekers konden genieten van veel koopjes onder een heerlijke zon. Maar er was meer. 

Lees meer

Natuurwandeling Gilzewouwerbeek

08 juli 2024     Ingezonden door IVN Mark & Donge

IVN natuurwandeling GilzewouwerbeekZondag 14 juli wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge langs de Gilzewouwerbeek op zoek naar insecten en boomkikkers.

Lees meer

BACH op zondag in de Grote Kerk Breda

07 juli 2024     Ingezonden bericht – Foto Jan-Korebrits

Bach op zondag flyer1Op 7 juli vindt in de Grote Kerk Breda het eerste concert plaats in de internationale concertserie Bach op Zondag 2024. Zes orgelbespelingen op zes achtereenvolgende zondagen in juli en augustus, door zes gerenommeerde organisten uit binnen- en buitenland, op zondagmiddag om 12.15uur. De toegang is gratis.

Lees meer

Boerderijwinkel vd Kieboom

Boerderijwinkel vd Kieboom

Vijf tips voor een autovakantie zonder zorgen

07 juli 2024     Ingezonden bericht

Autovakantie tipsDit weekend begint de zomervakantie in Brabant. Tijd om de koffers te pakken, de kofferbak vol te laden en jouw auto vakantie-klaar te maken.

Lees meer

Magnetron malheur

07 juli 2024     Column Pennetje – Foto Alex De Vliegere

Magnetron malheur 1Onlangs gaf mijn magnetron de geest. Dat betekende diepgevroren boterhammetjes met geweld uit de kluwen losbreken en onder de schemerlamp wat warmte trachten in te blazen, overigens zonder succes. Het consumeren van diepgevroren brood vraagt nogal wat van gebit en kaakspieren.

Lees meer

Oegandese workshops bij De Rietvink

06 juli 2024     Sharon Breuer - De Rietvink

Oegandese workshops bij De RietvinkMaandag 1 juli beleefden de leerlingen van Basisschool De Rietvink een bijzondere dag. Kinderen uit Oeganda, verbonden aan Stichting UP4S, kwamen workshops geven in dans, zang en djembé spelen. 

Lees meer

Mini-advertenties

Star-shl opent speciale kinderkamer voor bloedafname

06 juli 2024     Advertorial Star-shl

Star-shl opent Kinderkamer bloedafname in HBStar-shl opent speciale kinderkamer voor bloedafname in Haagse Beemden. Bijna elk kind vindt bloedprikken spannend. Bij Star-shl begrijpen ze dat. Daarom hebben zij sinds kort speciale kamers voor bloedafname bij kinderen.

Lees meer

Vocaal Ensemble Novafonie zoekt nieuwe leden

06 juli 2024     Ingezonden bericht

Novafonie 35 jaarVocaal Ensemble Novafonie uit de Haagse Beemden bestaat dit jaar vijfendertig jaar en viert dit met een feestelijk jubileumconcert op zondagmiddag 3 november 2024 in de Sacramentskerk te Breda. Novafonie zoekt nog twee bassen en een hoge sopraan.

Lees meer

Eerste editie Move to Fight Cancer Breda groot succes

05 juli 2024     Ingezonden bericht – Foto TPJ Verhoeven Photography

Move to FightOp zondag 23 juni vond de allereerste editie van Move to Fight Cancer plaats in Breda. Deze dag hebben 563 deelnemers zich ingezet om zoveel mogelijk donaties op te halen voor KWF via Stichting Fight cancer. De sporters konden kiezen uit deelnemen aan de Swim to Fight Cancer, LoveLife Run of Spinning4Life.

Lees meer

Groenrijk Prinsenbeek - zomergoed vanaf 28-4 (9 juni herplaatst)

Zomergoed bij Groenrijk Schalk

Tortillahorentjes met visfrietjes

05 juli 2024     Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Tortillahorentjes visfrietjes, Dirk van den BroekEen snack / traktatie, aan te passen tot een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten en circa  8 tot 12 minuten oventijd. Laag in kcal, vetten en koolhydraten! Ik vind dit zo een lekker én grappig gerecht! Ook weer supersnel klaar en zelfs bereid met verse, voedzame ingrediënten!

 

Lees meer

Dienst Toeslagen wijst 150 duizend huishoudens op hun mogelijke recht op zorgtoeslag uit 2023

05 juli 2024     Ingezonden door Ministerie van Financiën, Dienst Toeslagen

Toeslagen 150 duizend huishoudens ontvingen een brief van Dienst Toeslagen om hen erop te wijzen dat ze mogelijk nog zorgtoeslag over 2023 kunnen krijgen.

Lees meer

Kunst die oproept om vooral naar buiten te gaan

04 juli 2024     Ingezonden bericht – Fotografie Suzanne Weenink

Veranderland 1Een tentoonstelling die inspireert om niet in het museum te blijven... dat klinkt wat onlogisch. In Veranderland van Het Noordbrabants Museum van 6 juli t/m 27 oktober is dat juist wat er gebeurt. Bezoekers gaan op onderzoek uit: het veranderende landschap (her)ontdekken, zowel binnen als buiten de museummuren. Hoe verandert het land, en wat betekent dit voor ons?

Lees meer

1234514

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven