Opening buurtpunt De Bezemsteel

26 september 2023     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

Op zaterdag 7 oktober wordt Buurtpunt de Bezemsteel geopend. Dit was drie jaar geleden één van de plannen van het bewonersnetwerk Haagse Beemden Verbindt.

Campagne Eén tegen eenzaamheid

26 september 2023     Ingezonden bericht

Bijna de helft van de Noord-Brabanders voelt zich wel eens eenzaam. 1 op de 7 Nederlanders voelt zich zelfs erg eenzaam. En dat is niet zo gek, want iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij jezelf of een ander. Daarom start eind september de campagne Eén tegen eenzaamheid. 

Pennetje - Prinsjesdag is weer voorbij

25 september 2023     Column Pennetje – Foto Geert Dekkers

Het kleurrijke feestje met koetsen zonder discriminerende plaatjes, paarden, soldaten, lakeien, jongens met strak loerende blik in hun zondagse pak met een keur aan wapentuig onder hun jasje, tonnen zand, kilometers kabel in de tramrails, omgekeerde driekleuren en fluitconcerten is voorbij. Vraag me niet wat dit heeft gekost, maar ik denk dat dit wel goede uitkomst had kunnen financieren voor die miljoen+ mensen met een veel te krappe beurs.

 


 

 Elke vrijdag het laatste nieuws in je postvak? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

 


 

 

1234527

Milieu Centraal roept schuurbezitters uit Noord-Brabant op asbestdak te vervangen

25 september 2023     Ingezonden door Milieu Centraal

Asbestvrij wordt de nieuwe norm, en dat is belangrijk voor een gezonde leefomgeving. In aanloop naar de Week van de Asbestvrije Schuur (9 t/m 15 oktober) start Milieu Centraal haar landelijke campagne die schuurbezitters oproept én bewustmaakt om asbestdaken aan te pakken. Ook in Noord-Brabant worden bewoners geactiveerd om deel te nemen.

Lees meer

Mini-advertenties

Burendag in Gageldonk

24 september 2023     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Zoals elk jaar in het laatste weekend van september, kunnen buren met en voor elkaar activiteiten organiseren en een bijdrage voor de kosten aanvragen bij het Oranje Fonds. Samen met medeoprichter Douwe Egberts wordt burendag het ultieme moment voor koffieklatsch.

Lees meer

Vreemde eend - Ten Hemelhoog juichend, tot de dood bedroefd

24 september 2023     Column Vreemde Eend

Ligt het aan de herfst? Is het vanwege de wat beduusde Prinsjesdag? Hoe komt het toch, dat ik me sip voel en beteuterd? Prinsjesdag misschien!

Lees meer

Boerderijwinkel van de Kieboom 01-12-22 / 30-11-23

Boerderijwinkel van de Kieboom

Snoeiwerkzaamheden volbracht

24 september 2023     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Maar liefst negen weken lang is een snoeiploeg aan de slag geweest om alle bomen en groen langs de grote rondweg in de Haagse Beemden ‘stormproof’ en winterklaar te maken. Men is behoorlijk rigoureus te werk gegaan. 

 

Lees meer

Prinsenbeekse herinneringen in Museum De Rijf

24 september 2023     Ingezonden bericht

Op zondag 1 oktober bent u welkom in Museum De Rijf om de foto-expositie ‘Prinsenbeekse herinneringen’ te bezoeken.

Lees meer

Sparkle & Shine nieuwsbanner

Zoekplaatje 38 – Uit de hoogte

23 september 2023     Redactie Alex De Vliegere – Foto Geert Dekkers

Weer steeg onze fotograaf op tot eenzame hoogte - hoewel, het was er daarboven eigenlijk best wel gezellig druk - om voor u een mooi nieuw zoekplaatje te maken. En weer zien we in de verte de Luchtmachttoren, maar nu wel uit een geheel andere hoek. Weet u het antwoord op onze vraag? Aarzel niet en doe mee! U kunt er een lekker shoarmapakket van slagerij Bart Vermeer, winkelcentrum Heksenwiel mee winnen.

Lees meer

Draaidag in Het Van Osch museum in Etten-Leur

23 september 2023     Ingezonden bericht - Foto Geert Dekkers

De laatste keer voor de winterstop draaien de stoommachines en de grote machines nog één keer in Het van Osch Museum op zaterdag 30 september.

Lees meer

Egan Makelaardij een vertrouwd gezicht op een nieuw adres!

Egan Makelaardij voor uw taxaties

Open weekend bij SportCity Breda

22 september 2023     Tekst: SportCity

Ga je voor BBB - Buik, Billen Benen of voor CDA - Cardio Douchen Afdrogen? Misschien heb je meer met PVV - Poweryoga Voor Vrienden, ben je toe aan D66 - Dag66 zonder spierpijn of heb je zin in CU - Cappuccino Uurtje? Bij SportCity hoef je niet te kiezen!

Lees meer

Actiegroep Stadsverwarming. Update!

22 september 2023     Redactie Jolande Rommens-Musquetier – Foto Pixabay

Paul Welschen is druk bezig met de actiegroep Stadsverwarming niet duurder dan gas. Hij had de nationale ombudsman aangeschreven, maar die heeft hem laten weten dat hij geen bevoegdheid heeft, omdat de gemeente Breda zijn eigen ombudsman heeft. Je kunt daar pas naartoe gaan als je klacht in Breda niet tot tevredenheid is afgehandeld.

Lees meer

Ristorante Il Primo

Traditioneel Bayerisch Oktoberfest in Bierreclame Museum

22 september 2023     Ingezonden bericht

Het is bijna weer zover! Dit jaar voor de 29e keer organiseert het Bierreclame Museum met veel plezier op zondag 24 september het traditioneel Bayerisch Oktoberfest!

Lees meer

Koken met Simone - Plaattaart met houmous en rode biet

22 september 2023     Redactie Simone Baars – Bron en foto: Jumbo

Een vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten en ca. 15 minuten in de oven.

Lees meer

Tuincentrum Poppelaars - Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Goed voorbereid ouder worden? Kom naar ‘Later is Nu’

21 september 2023     Ingezonden bericht

Op maandag 2 oktober start in wijkcentrum Heksenwiel de campagne Later is Nu. Want op een prettige manier thuis ouder worden, dat willen we allemaal! En gelukkig hebben we daar zelf ook invloed op. Uw leefstijl en de dagelijkse keuzes die u maakt, doen ertoe!

Lees meer

Herfstimpressie 2023 - Autumn in the Forest!

21 september 2023     Illustratie William van der Zanden

Dat we zeker een ander seizoen gaan krijgen staat vast en dat zie je pas goed als je in het bos bent (of er vlakbij)! Dat komt doordat onze lieve boskabouters, diverse slimme en grappige trolletjes, de intelligente feeën en verder alle andere bewoners en dieren keurig op tijd zijn met het opruimen van de zomerse sferen.

Lees meer

11 bonenbanner 18-9 tm 1-10 - Aardbeienkwekerij Van de Riet

Oplossing voor probleem elektriciteitsnet voor bedrijventerrein Steenakker

21 september 2023     Ingezonden door gemeente Breda

De gemeente Breda en bedrijventerrein Steenakker hebben een oplossing gevonden voor het probleem rond de capaciteit van het elektriciteitsnet. Vijftien bedrijven vormen sinds kort een eigen ‘energie-hub’. 

Lees meer

Eustachius - Levend gebakken in een bronzen stier

20 september 2023     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Een heilige die geen heilige meer mocht zijn maar de tand des tijds toch heeft overleefd, is Sint Eustachius van Rome. Hij werd geboren aan het einde van de eerste eeuw en zijn naam was Placidus. In het leger van de Romeinse keizer Trajanus bekleedde hij een hoge positie. Na een flink aantal overwinningen nam zijn rijkdom toe. Met zijn vrouw kreeg hij twee zonen. En hier begint de fantastische legende waar de historie eindigt.

Lees meer

Groenrijk vaderdagbanner

Vaderdag bij Groenrijk

Kiek – Avondje Overkroeten

20 september 2023     Foto Bert van Halteren

De ochtendstond heeft goud in de mond. Maar in Overkroeten geldt dat ook voor de avonden. Bijgaande foto van onze medewerker Bert van Halteren levert hiervan het bewijs.

Lees meer

Pennetje - Mex Feursteppe

20 september 2023     Column Pennetje – Foto Geert Dekkers

Althans, zo spreken buitenlandse verslaggevers de naam van Hollands trots in bange dagen uit. Tien keer op rij haalt dit jongmens de finish als eerste in Monza, de Ferrari-jongens in tranen en diep teleurgesteld achterlatend voor hun eigen publiek. Een nooit vertoonde stunt en nu op naar een volgend record. Hoeveel miljoentjes zal Max op zijn spaarrekeningetje bijgeschreven krijgen?

Lees meer

Mini-advertenties

Kom zingen bij popkoor d’Accord

19 september 2023     Ingezonden door Ilse Terörde, popkoor d’Accord

Houd je van zingen? Maar blijft dat beperkt tot de douche, tijdens het stofzuigen en in de auto? Dan ben je toe aan een volgende stap! Bij d’Accord zijn we net zoals jij, we houden van zingen en dat doen we samen. Hierbij worden we begeleid door een vijfkoppige band. We staan onder leiding van onze nieuw aangetrokken dirigent Thom Ritter.

Lees meer

Terug van weggeweest: advies voor Bredanaars in het Digicafé

19 september 2023     Ingezonden door gemeente Breda

Van internetfraude tot uitleg over de 9292-app: tijdens de Digicafés leren Bredanaars hun stadsgenoten meer over verschillende digitale onderwerpen. Met dank aan de nieuwe samenwerking tussen de cyberambassadeurs van de gemeente Breda en de vrijwilligers van het Digi-Taalhuis Breda zijn de Digicafés weer terug.

Lees meer

Boerderijwinkel van de Kieboom 01-12-22 / 30-11-23

Boerderijwinkel van de Kieboom

World Cleanup Day

18 september 2023     Redactie Jolande Rommens-Musquetier – Foto Pascal van Boxel

Het was cleanup day afgelopen zaterdag. Mensen gewapend met vuilniszak en grijper hebben weer heel veel zwerfvuil opgeruimd. De bermen en de straten en de wijk hebben, met een beetje mazzel, door deze vrijwilligers een schoonmaakbeurt gehad. Dat is prettig!

 

Lees meer

Kiek - Mistkrabber

18 september 2023     Fotografie Paul Godefroij

In alle vroegte was onze HBNieuws – Modern Prinsenbeekfotograaf Paul Godefroij voor u op pad om de versluierende schoonheid die de ochtendmist creëerde voor u vast te leggen. De Luchtmachttoren, bijna hoog genoeg om een wolkenkrabber te zijn, doopt hij hierbij om in ‘mistkrabber’.

Lees meer

1234527

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Herfstvakantie- Boerderijwinkel van de Kieboom - 18 sep / 08 okt 23

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert 28 sept  op Landgoed Ulvenhart

BSO De Wildert: Verrekijkers

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven