De schrikkelheilige: Antonia van Florence

29 februari 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Antonia werd geboren in 1401 in het toen nog niet zo mooie Florence. De stad bloeide pas op in de Renaissancetijd. Het meisje trouwde op jonge leeftijd met haar jeugdliefde. Het gelukkig paar kreeg een zoon. De vader stierf toen Antonia slechts zevenentwintig jaar oud was. Er ontstonden problemen rondom de erfenis.

Internationaal toernooi Boeimeer JO15-1

29 februari 2024     Ingezonden bericht – Foto Kosta

Boeimeer JO15-1 wil Europa in en hiervoor hebben we het internationaal Jeugdvoetbaltoernooi in Lille/Lambersart TROPHÉE DES HAUTS DE FRANCE uitgekozen. Help ons bij deze droom via onze inzamelingsactie om elke speler deze ervaring te bieden.

Kiek – Kringloop

28 februari 2024     Fotografie Jan Brouwer

Jan reflecteert over de kringloop van het leven: “Laatst wat foto's gemaakt bij de Emerput. Een compleet verrotte en afgebroken wilg levert toch nog een foto op. Die structuur van dat rotte hout, is het niet prachtig? Verder nog wat mos dat op de afgestorven takken van een vlierstruik groeit.”

 


 

 Elke vrijdag het laatste nieuws in je postvak? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

 


 

 

Het Repair Café is weer open

28 februari 2024     Redactie Jolande Rommens-Musquetier- Foto’s Pixabay

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke gezellige bijeenkomsten waar het gaat om samen dingen te repareren. Op de locatie waar het Repair Café plaatsvindt is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren aan kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, computers, etc. Ook zijn er reparatiespecialisten aanwezig, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden.

Lees meer

Boerderijwinkel vd Kieboom

Boerderijwinkel vd Kieboom

Actiegroep Stadsverwarming te duur! heeft jouw steun nodig!

27 februari 2024     Ingezonden door drs. Paul Welschen – Foto archief HBN-MP

De actiegroep heeft bezwaar gemaakt tegen de vastgestelde tarieven voor 2024. Ook hebben zij een verzoek om informatie gedaan. Beide zaken zijn nu in behandeling bij de ACM.

Lees meer

Breday in de Bezemsteel, voor als je er even niet uit komt

27 februari 2024     Redactie Jolande Rommens-Musquetier

Breday is de plek waar jij terecht kan voor gratis hulp bij werk, studie, zorg en geld. Kom je er even niet uit? Ze helpen je er graag!

Lees meer

Nieuwe samenwerking voor betere sociale veiligheid voor vrijwilligers

26 februari 2024     Ingezonden door MOOIWERK

MOOIWERK heeft in samenwerking met Gemeente Breda een belangrijke stap gezet om de sociale veiligheid voor vrijwilligers te verbeteren. Er is een externe vertrouwenspersoon aangesteld voor vrijwilligers in Breda, zodat er altijd iemand is om naartoe te gaan bij grensoverschrijdend gedrag.

Lees meer

Tuincentrum Poppelaars - Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Zin in een (gratis) boompje? Geef ze een kans op een mooi leven

26 februari 2024     Redactie en foto Jolande Rommens-Musquetier

Kan jouw tuin of balkon wel wat meer groen of schaduw gebruiken? Heb je nog een dakterras waar je graag wat meer beschut wilt zitten? Of misschien wil je een voedselbos aanleggen in jouw buurt? Iedereen is welkom om zaailingen op te komen halen. Ze zijn een halve tot anderhalve meter groot.

Lees meer

Het schiet niet op

25 februari 2024     Column Vreemde Eend - Illustratie Geert Dekkers

Het is alweer ruim dertig jaar geleden dat Engelsman John Elkington een goedaardige vorm van kapitalisme bedacht, die het failliete communisme zou vervangen en overtreffen in positief effect voor de samenleving. Toch schiet het maar niet op met die mooie nieuwe wereld voor mens, natuur en maatschappij, de losse vertaling van ‘people, planet & prosperity’.

Lees meer

Milieu Centraal helpt vrouwen bewust minder kleding te kopen

25 februari 2024     Ingezonden door Milieu Centraal

Milieu Centraal heeft een online training gelanceerd die vrouwen uit Noord-Brabant helpt om bewust minder kleding te kopen.

Lees meer

Mini-advertenties

Kiek – Februari

24 februari 2024     Fotografie Paul Godefroij

Hoe kan een maand met het grauwste weer uiteindelijk toch de meest kleurrijke van het jaar zijn?

Antwoord: door carnaval!

Lees meer

Zoekplaatje - Regenboog

24 februari 2024     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Als na een fikse regenbui de zon doorbreekt ontstaat er vaak een prachtige regenboog. Deze hierboven is mooi genoeg om model te staan voor ons zoekplaatje. Kunt u onze vraag hierover beantwoorden? U maakt daarmee kans op een heerlijk shoarmapakket van slagerij Bart Vermeer, winkelcentrum Heksenwiel.

Lees meer

4000ste bezoeker voor de Greenhopper

24 februari 2024     Ingezonden door gemeente Breda

De Greenhopper ontving onlangs de vierduizendste bezoeker op het Chasséveld. De Greenhopper is een mobiel informatiecentrum waar inwoners van Breda informatie krijgen over het verduurzamen van hun woning en over energiebesparing.

Lees meer

Aardbeienkwekerij van de Riet - Openingstijden winkel winter 2023

Kiek – Voetballen bij kunstlicht

23 februari 2024     Foto Paul Godefroij

Onze fotograaf Paul maakte onlangs deze foto: ‘Voetballen bij kunstlicht bsv Boeimeer’. Échte voetballers laten zich niet tegenhouden. Niet door weer en wind, …en dus ook niet door winterse duisternis.

Lees meer

Verloopt uw paspoort binnenkort?

23 februari 2024     Ingezonden bericht

Bericht gemeente Breda: Let op: veel paspoorten en ID-kaarten verlopen dit jaar. Is dat bij jou ook het geval? Vraag op tijd een nieuw identiteitsbewijs aan!

Lees meer

Koken met Simone – Combi-recept

23 februari 2024     Redactie Simone Baars – Bron Jumbo en Dirk van den Broek

Deze keer een combi-recept: nasi van bloemkoolrijst (Jumbo) en sajoer van boontjes (Dirk van den Broek). Beiden superlekkere gerechten, snel, makkelijk en laag in koolhydraten. Yammie!

Lees meer

Boerderijwinkel vd Kieboom

Boerderijwinkel vd Kieboom

Kiek – In betere kringen

22 februari 2024     Foto Maud Quaedvlieg

In betere kringen drinkt men graag een glaasje. Het euvel van kringen in een houten tafel valt maar moeilijk te verhelpen. Waarom deze dan niet gewoon tot kunst verheffen? Als ze beginnen te dansen weet u dat u aan uw taks zit!

Lees meer

Herdenking Oekraïne met carillonmuziek

22 februari 2024     Ingezonden bericht

Op zaterdag 24 februari zullen van 15.00 tot 15.35 uur Oekraïense klanken vanaf de Grote Kerktoren in Breda te horen zijn.

Lees meer

Onderzoek: Noord-Brabant heeft laagste biodiversiteit

22 februari 2024     Ingezonden door Laudius

De Brabantse natuur heeft genoeg te bieden. In de provincie vind je namelijk zo’n 32 unieke soorten dieren, bomen, bloemen en paddenstoelen per km². Wel ligt deze diversiteit aan soorten maar liefst 15 procent onder het landelijke gemiddelde van 38 unieke soorten per km².

Lees meer

Tuincentrum Poppelaars - Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

In memoriam: kunstenaar José van der Valk (1948-2023)

21 februari 2024     Redactie Maud Quaedvlieg

Op zaterdag 20 januari 2023 verloor de kunstwereld een veelzijdig talent: beeldhouwer, keramist en schilder José van der Valk uit Zevenbergen.

Lees meer

Kiek - Stilleven met winkelwagentje

21 februari 2024     Foto Bert van Halteren

Een Aldi-karretje op de Somerweide, dat is een aardig stukje uit de buurt van zijn honk toch? Wolken en waterplassen versterken het dramatische effect van dit tafereeltje. Gewoon te zien midden in onze wijk.

Lees meer

Thea Wolfrat exposeert in Buurthuis Gageldonk

21 februari 2024     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Amateurkunstenaar Thea Wolfrat schildert al enkele jaren en werkt met een nieuwe techniek die schildercombi met mozaïek heet. Haar werken zijn vanaf 3 maart te bezichtigen in Buurthuis Gageldonk tijdens de reguliere openingstijden.

Lees meer

Mini-advertenties

Openstelling Mobilisatiemuseum ‘Weest op uw hoede’

20 februari 2024     Ingezonden door Pim Monné – Foto Alex De Vliegere

Op zondag 25 februari a.s. opent het mobilisatiemuseum van 13.30 tot 16.30 uur, voor iedereen die daarin is geïnteresseerd, weer zijn deuren.

Lees meer

Snel aanmelden voor Nationale Vrijwilligersprijzen: € 85.000,- aan prijzen

20 februari 2024     Ingezonden bericht

Vrijwilligersorganisaties kunnen tot 29 februari deelnemen aan de Nationale Vrijwilligersprijzen met een inspirerende one minute vlog over hun vrijwilligerswerk.

 

Lees meer

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Boerderijwinkel van de Kieboom - kinderfeestjes

Kinderfeestjes bij Boerderij van de Kieboom


 


 

 

 

 

^ Naar boven