Lezing over Korea: Hallyu ( 한류)

08 februari 2023     Ingezonden bericht

De jonge Bredase antropoloog/onderzoeker Evelien van Alphen komt voor de Vereniging voor Volkenkunde Breda een lezing met uitgebreid beeldmateriaal geven over Zuid-Korea. Sinds het einde van de 20ste eeuw verspreiden Koreaanse cultuurelementen zich over de wereld. Dit fenomeen noemen we ook wel de Koreaanse golf; Hallyu in het Koreaans.

Twee social sofa’s gedoopt

08 februari 2023     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Op zaterdag 4 februari werden in Gageldonk niet één maar twee sociale sofa’s gedoopt. Tot voor kort stonden de banken opgesteld naast Buurthuis Gageldonk, waar de afgelopen zomer verschillende teams honderden uren hebben geplakt, geknipt en geploeterd. Met de voorbereiding voor carnaval voor de deur, moest er worden plaatgemaakt want Buurthuis Gageldonk zal met carnaval het hart van alle actie zijn.

Jeugd en politiek (8)

08 februari 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Zoals u in onze vorige verslagen heeft kunnen lezen, zijn wij bezig met het project Jeugd en Politiek waarin verschillende scholen uit de gemeente Breda de mogelijkheid krijgen om aan een maatschappelijk probleem te werken. Ons onderwerp is ‘zinloos geweld’.

 


 

 Elke zaterdag het laatste nieuws in je postvak? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

 


 

 

1234530

IVN natuurwandeling Galderse Heide

07 februari 2023     Ingezonden door IVN Mark & Donge

Zondag 12 februari wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge over de Galderse Heide.

 

Lees meer

Boerderijwinkel van de Kieboom 01-12-22 / 30-11-23

Boerderijwinkel van de Kieboom

Reu wel of niet castreren

07 februari 2023     Redactie AniCura dierenziekenhuis – Foto Geert Dekkers

Een reu castreren is standaard niet noodzakelijk om medische redenen. Castratie kan worden toegepast in geval van ongewenst gedrag. Voordat u de beslissing maakt of u voor castratie van uw hond kiest, is het goed om te weten hoe het gedrag van uw hond tot stand komt. Een deel van zijn gedrag is karakter, dit is alleen door training te veranderen en het andere deel is hormonaal.

Lees meer

NL-Doet Evenement van Scouting Sint Joris Breda

07 februari 2023     Ingezonden door Scouting Sint Joris Breda

Op zaterdag 11 maart steken veel Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ook onze groep doet mee.

Lees meer

Radio BvG viert tweede verjaardag met leuke actie

06 februari 2023     Ingezonden door radio BvG

Radio BvG is een internet radiostation dat 24 uur per dag en 7 dagen in de week online is met onder andere nieuwsberichten en podcasts over de Haagse Beemden. De radiozender bestaat op 18 februari twee jaar en dat is natuurlijk reden voor een feestje. Hoe kunnen we dat beter vieren dan met muziek!

Lees meer

Mini-advertenties

Lentekriebels

06 februari 2023     Redactie en fotografie Jolande Rommens-Musquetier

De grond is net ontdooit, de vorst is zojuist geweken
Dan is het alweer tijd voor ontwaken, het juiste teken
Voor de krokus, om de kopjes trillend paars en teer
omhoog te steken, wiegend in de wind, op en neer

Lees meer

Budgetbuddy (6) – Van hamster tot prepper

06 februari 2023     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Geert Dekkers en Henk Kooij

De hamster, dat schattige knaagdiertje dat zich gedurende de zomermaanden het liefst van overtollige energie ontdoet door als een dolle te rennen in een zuurstokroze tredmolentje om zo in vorm te blijven, heeft meer noten op zijn zang.

Lees meer

Kiek -Twee poezen

05 februari 2023     Redactie en fotografie Jolande Rommens-Musquetier

Deze twee poezen zaten gezamenlijk op de schutting te kijken. Enigszins alert maar toch in rust bleven ze vanaf deze hoogte uitkijken over het water naar de struiken en bomen aan de overkant van het voetpad. Ze genoten zichtbaar van de geluiden van de vogeltjes en het zachtere weer. Dat het even droog was…

Lees meer

STAR shl nieuwsbanner 06-01 / 20-02-23

Henk zegt het – Negombo

05 februari 2023     Redactie Henk Kooij – Fotografie Alex De Vliegere

Als de nacht nog als een woelige deken over dit gedeelte van de aardbol gespreid ligt, dan wandel ik al aan het strand. De opkomende maan geeft me voldoende licht als ik langs de golven loop. De twinkelende sterren zijn al aan het verdwijnen in het lichter wordende blauw, als de dag met een sneltreinvaart over je heen komt. Het lijkt of de deken van de nacht flink wordt uitgeschud. De eerst wat matte kleuren van het zonlicht die tegen de wolken aanschijnen en de kleuren van de dag weerkaatsen.

Lees meer

Novafonie zoekt nieuwe leden voor zangproject Natuur

05 februari 2023     Ingezonden door Novafonie

Vocaal Ensemble Novafonie uit Breda zoekt nieuwe leden. Het a capella kamerkoor geeft dit najaar een concert met als thema ‘Natuur’. De repetities zijn in januari begonnen dus het is nu de tijd om in te stappen! Enthousiaste zangers en zangeressen zijn van harte uitgenodigd om een keer te komen meezingen.

Lees meer

Kieks – Sofageschiedenis

04 februari 2023     Fotografie Bert van Halteren en Alex De Vliegere

Vandaag, zaterdag 4 februari 2023, wordt om 11.00 uur bij de Kapeltuin de sofa, op bovenstaande foto van Bert van Halteren nog helemaal aan het begin van zijn ontstaansgeschiedenis, in volle glorie aan het publiek getoond. Het resultaat mag er zijn. Komt dat zien!

Lees meer

Boerderijwinkel van de Kieboom 01-12-22 / 30-11-23

Boerderijwinkel van de Kieboom

Kansenongelijkheid: niet lullen, maar poetsen

04 februari 2023     Ingezonden door Stichting Petje af

Petje af voor Breda! De strijd tegen kansenongelijkheid, het feit dat de plek waar je wieg heeft gestaan bepalend is voor de kansen die je in het leven krijgt, staat in Breda hoog op de (politieke) agenda. Breda kent dan ook veel prachtige initiatieven die kinderen en jongeren, die door de omstandigheden waarin ze opgroeien niet de kansen krijgen die ze verdienen, een stapje verder helpen.

Lees meer

Zoekplaatje 5

04 februari 2023     Redactie Alex De Vliegere – Foto Jan Brouwer

De Haagse Beemden is als stadswijk buitengewoon rijk aan bijzondere infrastructurele artefacten zoals tunneltjes, bruggetjes en wat dies meer zij. Gelukkig maar, want hoe zouden wij anders een wekelijks zoekplaatje kunnen genereren? Doet u weer mee en gaat u voor deze geweldige gourmetschotel van Slagerij Bossers aan de Donk?

Lees meer

Presentatie Sociale Sofa’s Kapeltuin en WC De Donk

03 februari 2023     Ingezonden door Buurthuis Gageldonk

Het afgelopen jaar is er door diverse bewoners hard gewerkt aan het ontwerpen en maken van de sociale sofa’s voor De Kapeltuin en voor WC De Donk. Op zaterdag 4 februari 2023 worden beide sofa’s gepresenteerd.

Lees meer

Mini-advertenties

Koken met Simone - Oosterse roerbak met pittig gehakt

03 februari 2023     Redactie Simone Baars - Bron en foto Jumbo

In dit recept, een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 25 minuten, is gember een hoofdingrediënt, een razend populaire smaakmaker met bijzondere eigenschappen.

Lees meer

Bijzondere profilaxe voor ziekten aan keel en luchtwegen

03 februari 2023     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Komend weekend kan in diverse plaatsen in Nederland een bijzondere profilaxe tegen ziekten aan de keel, luchtwegen en andere ziekten worden verkregen. De Blasiuszegen wordt al honderden jaren verstrekt tijdens de mis op 3 februari, de sterfdag van de heilige Blasius. De pastoor houdt dan twee al dan niet brandende gekruiste kaarsen tegen of voor uw keel en spreekt daarbij een zegen uit. De kaarsen zijn tijdens Maria lichtmis gewijd.

Lees meer

Uitnodiging Alzheimer Café

02 februari 2023     Ingezonden namens Alzheimer Café Breda

Alzheimer Café Breda nodigt u uit voor de maandelijkse café avond. Op maandag 6 februari 2023 bent u welkom vanaf 19.00 uur voor koffie en om 19.30 start de spreker.

Lees meer

STAR shl nieuwsbanner 06-01 / 20-02-23

Archeologisch onderzoek bij het Dwarsmoerenpad

02 februari 2023     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Jan Brouwer

Steeds als ergens in de wijk de bodem wordt ‘geopend’ ontvangen we vragen hierover. Wat zijn ze daar aan het doen? Gaan ze daar bouwen? Ditmaal wordt er gegraven in het veldje tussen het Dwarsmoerenpad en de rondweg. Waarom?

Lees meer

Pannenkoeken en Maria lichtmis

02 februari 2023     Redactie en fotografie Geert Dekkers

2 februari is de dag dat er ’s avonds bij veel mensen wordt gesmuld van pannenkoeken. Met spek, stroop, appels of chocola, alle varianten zijn mogelijk. Het gezegde ‘Op twee februari is geen vrouwtje zo arm, of ze maakt haar pannetje warm’ is net zo oud als het traditionele pannenkoeken eten.

Lees meer

1234530

 


 

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan

 


 

 

 


 

 

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 

 


 

Klik op de gewenste actiefolder

Blokadvertentie Beautyspot - Anja Nuijten

Ga naar Beautyspot - Anja Nuijten

Poppelaars Carnavalskleding 18 jan - 21 feb 2023

20221222 Geniet, proef en beleef - Winemakers dinner met wijnhuis Tenute Tomasello - Ulvenhart

Geurende planten - Poppelaars 1 feb / 15 feb

Boerderijwinkel van den Kieboom - 1 dec 22 / 30 nov 23

Poppelaars 07 juli 22/ 07 juli 23 - Snel naar de aanbiedingen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21 sep 22 / 24 apr 23

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 

 

 

 

^ Naar boven