STEK en Belcrum Beach kleuren oranje tijdens Koningsdag 2023

30 maart 2023     Ingezonden bericht – Fotografie Bonny Hubers van Assenraad

Op donderdag 27 april organiseren STEK en Belcrum Beach van 09.00 tot 16.00 uur samen de Koningsdag vrijmarkt, met lekkers, ambacht en curiosa.

Het Paleis van Typografisch Metselwerk

30 maart 2023     Ingezonden door Graphic Matters

Graphic Matters presenteert een nieuwe tentoonstelling in samenwerking met Richard Niessen en de Grote Kerk Breda. De tentoonstelling is vanaf 23 april voor het eerst in Nederland te zien en is tot en met 18 juni gratis te bezoeken in de Grote Kerk Breda.

FIKS: Weten wat je wil

30 maart 2023     Ingezonden bericht

FIKS helpt jongeren uit Etten-Leur, Breda én Zundert en omstreken het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Bij toffe lokale bedrijven en organisaties ontdekken jonge mensen uit de regio Breda in 10 tot 16 weken wat ze écht willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen.

 


 

 Elke zaterdag het laatste nieuws in je postvak? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

 


 

 

1234526

Vissen in de Haagse Beemden

29 maart 2023     Redactie Martin Brouwer

Onze mooie wijk heeft veel prachtige watertjes waar prima in gevist kan worden. Je ziet dan ook aardig wat hengelsporters langs de waterkant, zeker als je de fiets pakt om een en ander te verkennen. Al het viswater in de wijk hoort bij De Baroniesche Hengelaars, dus je moet wel in het bezit zijn van een geldige vispas!

Lees meer

Algemene Banner Voorjaar 2023-03-29

Kiek – kantoor

29 maart 2023     Fotografie Paul Godefroij

Het Impegno kantoorpand nabij fietsbrug NS Prinsenbeek ziet er met bewakingscamera, hekwerk, stalen profielbalken en kale boom eigenlijk vrij troosteloos uit. Toch weten zon en schaduw er in samenwerking met onze fotograaf Paul iets moois van te maken.

Lees meer

Jeugd en politiek (12)

29 maart 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Zoals u in onze vorige verslagen heeft kunnen lezen, zijn wij bezig met het project Jeugd en Politiek waarin verschillende scholen uit de gemeente Breda de mogelijkheid krijgen om aan een maatschappelijk probleem te werken. Ons onderwerp is zinloos geweld. Deze week hebben wij wederom een leuke gastles mogen verzorgen! Nu waren we bij groep 8 van dezelfde school ‘Burgst’.

Lees meer

Stedenband gemeente Breda en Yangzhou beëindigd

28 maart 2023     Ingezonden bericht

Gemeente Breda beëindigt de stedenband met de Chinese stad Yangzhou. Het college kiest ervoor om in de toekomst in Europa nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Breda en Yangzhou hebben een warme relatie met veel positieve aspecten en activiteiten, waarin beide steden elkaars vriendschap hebben gerespecteerd en gewaardeerd.

Lees meer

Mini-advertenties

Optreden Vuig in Bierreclame Museum

28 maart 2023     Ingezonden door Bierreclamemuseum

Zondag 2 april treedt bij het Bierreclame Museum de geweldige zydeco-Balkanband Vuig op. Vuig kleurt niet binnen de lijntjes, volgt niet de gebaande paden en denkt verder dan traditionele zydeco, melancholische blues en oosterse Balkantonen.

Lees meer

VVN’s nationaal verkeersexamen

28 maart 2023     Ingezonden door Veilig Verkeer Nederland

Deze week wordt voor de 91e keer het Nationaal Verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland afgenomen. Wie is er niet mee opgegroeid? Een belangrijk moment in de verkeersontwikkeling van kinderen, waar ze hun leven lang profijt van hebben. Inmiddels is het Immaterieel Erfgoed. Het hoort bij Nederland fietsland en is één van de eerste échte examens die een kind in groep 7 of 8 aflegt.

Lees meer

Breda helpt met extra subsidies bij hoge energiekosten

27 maart 2023     Ingezonden bericht

Het college van burgemeester en wethouders heeft vier subsidieregelingen vastgesteld voor ondersteuning bij energiekosten aan bewoners, ondernemers, verenigingen en buurt- en wijkcentra. Deze subsidieregelingen bieden (financiële) ondersteuning bij hoge energiekosten. Daarnaast geven vier Energie Bespaar Coaches informatie en tips over energiebesparende maatregelen.

Lees meer

Boerderijwinkel van de Kieboom 01-12-22 / 30-11-23

Boerderijwinkel van de Kieboom

Tarot en zelfkennis

27 maart 2023     Redactie Peter Samwel

In onze tijd zien we dat de Tarot opnieuw aan belangstelling wint. Steeds meer mensen willen weten wat de Tarot voor boek is en waar je het voor kunt gebruiken. Toen ik er kennis mee maakte in de jaren 80, werd de Tarot nog vooral geassocieerd met voorspellen en waarzeggen, met glazen bollen en de kermis. Christenen beweerden zelfs dat de Tarot gevaarlijk was en soms doen ze dat nog...

Lees meer

Kiek – Paalscholvers

27 maart 2023     Foto Alex De Vliegere

Zeg nu zelf: Als u een aalscholver was zou u toch ook graag op zo’n riant en veilig plekje zitten? Maar er is een wachtlijst want alle paaltjes zijn bezet. Gezien in de Vierde Bergboezem bij het Haagse Beemdenbos.

Lees meer

Wijnpanel – Leervet

26 maart 2023     Redactie en foto Alex De Vliegere

Het HBNieuws – Modern Prinsenbeek proefpanel beoordeelt weer een viertal betaalbare en vergelijkbaar geprijsde wijnen. De prijsindicatie is deze keer € 4,50. We proeven vier rode wijnen die verkrijgbaar zijn bij de supermarkten AH, Aldi, Jumbo en Lidl.

Lees meer

Algemene Banner Voorjaar 2023-03-29

Dit weekend flinke piek in aantal wildaanrijdingen

26 maart 2023     Ingezonden door de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging – Foto Horst Jegen

Let op, de komende dagen is de kans groter dan normaal dat je een wild dier aanrijdt. Dit komt omdat in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 maart de klok een uur vooruit is gegaan. Wintertijd is zomertijd geworden.

Lees meer

Biologische vader van Jezus ontdekt (2)

26 maart 2023     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Dezelfde engel die Maria bezocht spreekt in een droom tot Jozef. De oude man, vol levenswijsheid, neemt na overpeinzingen het zwangere tienermeisje in bescherming. In Nazareth verwacht Jozef grote problemen vanwege de zwangerschap.

Lees meer

Zoekplaatje 12

25 maart 2023     Redactie Alex De Vliegere – Foto Geert Dekkers

Vandaag weer een mooi zoekplaatje uit onze Prinsenbeekse slootjesserie. Kijk goed, strek de benen en check het ter plekke, en stuur ons uw antwoord. Dan dingt u mee naar een leuk cadeautje ter waarde van € 12,50 van PUUR Huidinstituut Prinsenbeek.

Lees meer

Mini-advertenties

Toneelgroep Haagse Beemden zoekt repetitiebegeleider

25 maart 2023     Ingezonden door Toneelgroep Haagse Beemden

De nog jonge toneelgroep uit de Haagse Beemden is momenteel bezig met de voorbereiding van twee toneelproducties. Tijdens de repetities hebben we behoefte aan een repetitiebegeleider die de spelers ondersteunt bij de tekst.

Lees meer

Biologische vader van Jezus ontdekt (1)

25 maart 2023     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Nagenoeg iedereen heeft wel eens gehoord van de annunciatie. In dit sprookjesachtige verhaal bezoekt de engel Gabriël op 25 maart de maagd Maria. Het ongeveer vijftienjarige meisje is dan thuis in het dorpje Nazareth. Het lichtwezen vertelt haar dat ze zwanger wordt via de Heilige Geest en een zoon ter wereld gaat brengen. De vader van de baby is God.

Lees meer

Expositie Prinsenbeeks recordboek

24 maart 2023     Ingezonden door Museum De Rijf

Veertig jaar geleden werd dit boek ten doop gehouden tijdens de toen bekende Volksfeesten in Prinsenbeek. Er werden records gevestigd en ook verbeterd. Een speciale commissie beoordeelde, stelde voorwaarden en controleerde de pogingen. Als alles in orde was, werd het record opgenomen in het boek en kreeg de recordhouder een gekalligrafeerde oorkonde.

Lees meer

Boerderijwinkel van de Kieboom 01-12-22 / 30-11-23

Boerderijwinkel van de Kieboom

Koken met Simone - Chinese fondue

24 maart 2023     Redactie Simone Baars – Bron Jumbo

Het kan echt: een volwaardige, heerlijke, gezonde maaltijd uit één pan! Wellicht al een idee voor de Paasdagen... weinig voorbereidingen én gezellig met elkaar!

Lees meer

StiB verandert naam in BredaMantelzorg

24 maart 2023     Ingezonden bericht

StiB, voluit Steunpunt informele zorg Breda, heet vanaf vandaag BredaMantelzorg. BredaMantelzorg is het kenniscentrum mantelzorg in Breda. Samen met de vernieuwde uitstraling gaat de nieuwe naam zorgen voor meer herkenbaarheid.

Lees meer

1234526

 


 

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan

 


 

 

 


 

 

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 

 


 

Klik op de gewenste actiefolder

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart

Vers Vlees rechtstreeks van de boerderij - Boerderijwinkel van de Kieboom - 15 mrt / 30 nov 23

Poppelaars 07 juli 22/ 07 juli 23 - Snel naar de aanbiedingen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21 sep 22 / 24 apr 23

 

 

 

 

 

^ Naar boven