Kiek – Aliens

10 juni 2023     Foto Alex De Vliegere

Ze zijn weer in aantocht!

Kiek – Avondlicht

09 juni 2023     Foto Bert van Halteren

“Ik krijg er maar geen genoeg van, van die mooie natuur in de Haagse Beemden!” Zo luiden de begeleidende woorden van onze fotograaf Bert van Halteren. Begrijpelijk, want wat is er nou mooier dan onze eigen Haagse Beemden? Het licht blijft langer hangen in de avonden, de langste dag staat al weer voor de deur, en wij…, wij hoeven er alleen maar van te genieten!

Koken met Simone - Kerrie-kabeljauw schotel

09 juni 2023     Redactie Simone Baars – bron Dirk van den Broek

Een hoofdgerecht voor vier personen, zeer laag in koolhydraten en vetten. Bereidingstijd 20 minuten en 25 minuten in de oven.

 


 

 Elke vrijdag het laatste nieuws in je postvak? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

 


 

 

1234533

Wereld Fietsdag: Samen op weg naar veilig fietsen

09 juni 2023     Ingezonden bericht

Op 3 juni was het Wereld Fietsdag. Een wereldwijd initiatief om het gebruik van de fiets als duurzaam en gezond vervoersmiddel te bevorderen. Jongerenorganisatie TeamAlert grijpt deze dag aan om de noodzaak van fietsveiligheid te benadrukken. Uit recente cijfers van het CBS (2023) blijkt dit nodig.

Lees meer

02a Wk 23-22 Verse, onbespoten tuinbonen van ons land 5-6 tm 18-6 - Aardbeienkwekerij Van de Riet

Spaanse sferen bij de Grote Hoeve

08 juni 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Tijdens het optreden van Flamencura (= gek op Flamenco) op zondag 4 juni waande het publiek zich in Andalusië. Zangeres Conchita Barbé Vicuña vertelde in haar inleiding dat zij ons deze middag mee zou nemen door Andalusië met de muziek in zigeunerstijl. En dat was niets te veel gezegd. Samen met de flamencodansers Herman Bosker, Isabel Greverath en Vanessa van der Sommen van Flamenco dansschool Ritmo Rosario uit Dorst gaf zij het publiek het gevoel dat zij daar echt waren. De ambiance van De Grote Hoeve en een zonovergoten dag maakten de sfeer compleet.

Lees meer

Een vervolg op het Haagse Beemden festival

08 juni 2023     Ingezonden bericht

Vorig jaar organiseerde HB Events voor het eerst het Haagse Beemden Festival ter ere van het 45-jarig bestaan van de wijk. Dit was zo’n succes, dat er dit jaar een opvolging komt! Op zaterdag 10 juni 2023 is de tweede editie van dit gezellige festival.

Lees meer

Van Gogh Museum ziet Abraham

08 juni 2023     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Vijftig jaar geleden opende koningin Juliana het Vincent van Gogh museum in Amsterdam. Ze kreeg van een lieftallig meisje een zonnebloem aangeboden. Het museum verwierf internationale populariteit. Afgelopen vrijdag 2 juni werd het vijftigjarig jubileum opzienbarend gevierd. Hoofdredacteur Alex De Vliegere was erbij.

Lees meer

Boerderijwinkel van de Kieboom 01-12-22 / 30-11-23

Boerderijwinkel van de Kieboom

Vanaf 1 juli betaal je extra voor wegwerpbekers en -bakjes met plastic

08 juni 2023     Ingezonden bericht

Als je vanaf 1 juli eten of drinken afhaalt of laat bezorgen, betaal je extra voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic. Ondernemers mogen die niet meer gratis aanbieden. Ook zijn zij vanaf 1 juli verplicht om een herbruikbare optie aan te bieden. Dat kan op twee manieren: ondernemers vullen de beker of het bakje dat je zelf meebrengt of bieden een beker of bakje aan dat je weer terug kunt brengen. Van wegwerp naar hergebruik. Dat is beter voor het milieu én vanaf 1 juli ook voor je portemonnee.

Lees meer

Virgil van Dijk geeft terug aan de wijk. Super scoop

07 juni 2023     Redactie Monica Rijpma – Fotografie Alex De Vliegere

Het is natuurlijk niet meer helemaal waar om hem onze eigen Virgil te noemen, want inmiddels is de 32-jarige topvoetballer de op een na duurste verdediger ter wereld en speelt bij Liverpool waar het afgelopen seizoen wat ongelijk verliep.

Lees meer

Identiteit (6) – Isis en Jael

07 juni 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen interviews gehouden met grootouders. De diepgang en de besproken onderwerpen zijn ontroerend, grappig, herkenbaar, liefdevol en hebben de band tussen verschillende generaties versterkt. Deze week: een interview met de oma van Isis en Jael uit havo 5.

Lees meer

Aspergeboerderij Schalk Prinsenbeek - aspergebanner 28-4 tm 24-6

Kiek - Bonte specht voert de kleintjes

07 juni 2023     Foto ingezonden door Jos Verwijs

In het Haagse Beemdenbos staan hier en daar best wat dode bomen. Maar dat is wel een mooie plek voor bonte spechten om een nest te maken en jongen groot te brengen. Vlak bij het kabouterpad zijn (waren) de hongerige jonkies goed te zien en te horen.

Lees meer

Burgemeester, kom je buitenspelen?

07 juni 2023     Ingezonden bericht

Op 30 mei hebben alle burgemeesters van Nederland een brandbrief ontvangen van Jantje Beton. Buitenspelen staat onder druk, in heel Nederland. Met de brandbrief roept de organisatie burgemeesters op om buitenspelen serieus te nemen en tijdens de Nationale Buitenspeeldag op 14 juni in gesprek te gaan met kinderen uit hun gemeente.

Lees meer

Kiek – Wilde flora

06 juni 2023     Fotografie Jan Brouwer

Onze fotograaf Jan Brouwer was op 1 mei al vroeg uit de veren. Het was prachtig weer dus tijd om wat natuur te fotograferen. Uiteraard de Pinksterbloem, die gek genoeg meestal rond Pasen bloeit. De witte klokjes zijn bloemen van de smeerwortel. De pluizenbol van de paardenbloem spreekt natuurlijk voor zich. De paarse bloemetjes zijn van de wilde hyacint. Jan besluit: “Alles is letterlijk om de hoek te zien.”

Lees meer

Groenrijk zomergoed-banner

Zomergoed bij Groenrijk

8 juni mbo-studiekeuzemarkt voor twijfelaars

06 juni 2023     Ingezonden bericht

Voor wie nog geen keuze heeft gemaakt voor een opleiding organiseert Curio een studiekeuzemarkt. Deze vindt plaats op drie mbo-locaties. Leerlingen van vmbo, havo, vavo en hun ouders kunnen terecht in Breda (Wilhelminasingel 33), in Roosendaal (Oostelijke Havendijk 1) en in Bergen op Zoom Meeussenstraat 13). Ook mbo’ers die nog een vervolgopleiding willen doen of hbo’ers die van opleiding willen veranderen zijn welkom.

Lees meer

Feel the Vibe met Popkoor d’Accord

06 juni 2023     Ingezonden bericht

In De Drie Linden is het podium op zaterdag 10 juni om 20.00 uur voor d’Accord. Het koor heeft een feestje te vieren en dat is te merken. Wervelende nummers worden afgewisseld met mooie ballads en dit alles wordt begeleid door de vijfkoppige vaste band ondersteund door blazers. Aanleiding? Het koor bestaat 55 jaar!

 

Lees meer

Vrijwilligers nodig voor MS collecteweek

06 juni 2023     Ingezonden bericht Nationaal MS Fonds

Door heel Nederland zijn vrijwilligers zich aan het voorbereiden op de MS-collecteweek. Zij gaan van 26 juni t/m 1 juli langs de deuren om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte, die letterlijk zenuwslopend is. Ruim 25 duizend mensen hebben MS. Elke dag krijgt iemand de diagnose en toch is er nog erg weinig bekend over de ziekte. Er zijn dringend vrijwilligers nodig om in zo veel mogelijk straten geld op te halen voor onderzoek.

Lees meer

Mini-advertenties

Voetbalverenging The Gunners 70 jaar

05 juni 2023     Fotografie Jan Brouwer

Het personeel van de toenmalige munitiefabriek Hispano Suiza gaf in 1953 de aftrap voor voetbalvereniging The Gunners. De club bestaat nu 70 jaar en viert feest. Op zaterdag was er een geweldige en goedbezochte sport- en spel dag waarin de tienkamp centraal stond.

 

Lees meer

Kiek - Fleurige mozaïek bankjes

05 juni 2023     Foto Monique Haas

Fleurige nieuwe mozaïekbankjes vrolijken, net als op meer plaatsen in de Haagse Beemden, de speeltuin aan de Kesterenlaan op.

 

Lees meer

Bij Curio volg je een lerarenopleiding en krijg je meteen salaris

05 juni 2023     Ingezonden bericht

Het lerarentekort is een van de belangrijkste uitdagingen voor het onderwijs. Curio onderneemt de ultieme actie. Docent worden? De beroepsopleider van West-Brabant neemt je meteen in dienst, biedt je een parttime opleiding en betaalt je per direct salaris. Deze regeling inclusief opleidingstraject zijn er voor jouw toekomstige baan als docent Nederlands, Duits, wiskunde, groen, natuur- of scheikunde.

Lees meer

02a Wk 23-22 Verse, onbespoten tuinbonen van ons land 5-6 tm 18-6 - Aardbeienkwekerij Van de Riet

Docu ‘Take a chance’ in première

04 juni 2023     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Anita van der Grauw

Onlangs is in geheel Europa de Zweedse documentaire ‘Take a chance’ in première gegaan. Via Amazon Prime is de 85 minuten durende film te bekijken. Het draait allemaal om de Nederlandse stalker Gert van der Graaf en zijn totaal uit de hand gelopen obsessie voor Agnetha Fältskog van popgroep ABBA.

Lees meer

Kiek – Zwam

04 juni 2023     Fotografie Jan Brouwer

Vandaag begint de HBNieuws – Modern Prinsenbeek kiekweek. Zeven dagen achtereen plaatsen wij de mooiste plaatjes die het licht nog niet mochten zien vanwege al het andere nieuws ‘met voorrang’. We beginnen met een prachtige zwam, die men ook wel de biefstukzwam noemt, vanwege het stevige vlees.

 

Lees meer

1234533

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Moestuinlunches - Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches op Landgoed Ulvenhart

Openingstijden zomer - Boerderijwinkel van de Kieboom - 15 mrt / 30 nov 23

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 06-04-23 tm 24-06-23

Poppelaars 07 juli 22/ 07 juli 23 - Snel naar de aanbiedingen


 


 

 

 

 

^ Naar boven