Kunst over én in het water tijdens De Expeditie

25 juni 2024     Ingezonden door Stichting KOP

KOP Expeditie 1Kunstenaars werken samen met het waterschap en het archeologisch depot om interactieve belevingen te ontwikkelen voor BredaWandelt.

Boekentip van de bieb – De geur van regen

25 juni 2024     Redactie Henriëtte Loosen

Boekentip De geur van regenDeze maand geef ik als tip: De geur van regen, een roman van Alka Joshi. Een roman over het bewogen leven van een jonge Indiase vrouw in het Parijs van de jaren ’70.

Eerste presentatie Gezondheidsvisie Breda

24 juni 2024     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Gezondheidsvisie Breda vapenGedurfd, gezond en gelukkig. Gezondheid is iets waar iedereen mee bezig is en het is ook belangrijk voor iedereen. Breda werkt al aan drie doelen met een ‘G’ en daar komt nu een vierde bij. Met dit doel wil Breda werken aan handvatten voor een gezonde leefstijl voor alle nu 187.000 bewoners van Breda, tot in 2040.

 


 

 Elke vrijdag het laatste nieuws in je postvak? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

 


 

 

1234512

Ronde van Prinsenbeek

24 juni 2024     Ingezonden door wielercomité Prinsenbeek

Ronde van Prinsenbeek 1Op de dag voor de start van de Ronde van Frankrijk is er op vrijdag 28 juni de Ronde van Prinsenbeek. Een sportief spektakel met een puik deelnemersveld aan wielrenners en daarnaast een bont gezelschap van zo’n zestig Bekenaren die kleur geven aan de Prinsenbeekse gemeenschap.

Lees meer

Mini-advertenties

IVN Avondwandeling Seterse Bergen

24 juni 2024     Ingezonden door IVN Mark & Donge

IVN Avondwandeling Seterse bergenVrijdagavond 5 juli wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge door de Seterse Bergen op zoek naar nachtelijke geluiden in het bos.

Lees meer

Feest op winkelcentrum Heksenwiel

23 juni 2024     Redactie Nelleke van der Zee

Jubileum Heksenwiel seniorenlunchVier dagen lang viert winkelcentrum Heksenwiel feest vanwege het 30-jarig jubileum. De winkeliersvereniging heeft samen met Ruud Hendrikson van Buro Ruud weer een blik met activiteiten opengetrokken om het winkelend publiek te laten genieten van diverse gezellige gebeurtenissen. Maar hoe is het allemaal begonnen in 1994?

Lees meer

Boeien!

23 juni 2024     Column Vreemde Eend – Illustratie: AI

Vreemde Eend 1Boeien! Niet dus. Lekker belangrijk! Het is een dubbele bevestiging die een dubbele ontkenning uitdrukt. Lekker is vies en belangrijk is futiel en onbeduidend, iets om te negeren en vooral geen aandacht aan te geven. Het is een synoniem voor volledige desinteresse. Het is jongerenjargon dat een stijl en houding weerspiegelt.

Lees meer

Groenrijk Prinsenbeek - zomergoed vanaf 28-4 (9 juni herplaatst)

Zomergoed bij Groenrijk Schalk

Kiek – Familie

23 juni 2024     Foto ingezonden door Annelies Machielsen

Kiek Familie Hooghuys Annelies MachielsenAnnelies: “Deze foto heb ik laatst gemaakt. Ik kwam er vroeger met mijn vader... Er woonde familie van ons, familie Schalk.”

Lees meer

Judogrootmeester Ferry van Dijk 8e dan!

22 juni 2024     Ingezonden door Bliemer Arashi Sport

Bliemer Arashi Ferry van DijkVorige week werden in Sarajevo, Bosnië Herzegovina de Europese kampioenschappen masters en kata georganiseerd door de Europese Judo Unie. Tijdens een ceremoniële bijeenkomst van het gastland en de Bosnische judobond werd 90-jarige grootmeester Ferry van Dijk gepromoveerd tot 8e dan judo.

Lees meer

Eerste juf van Haagse Beemden neemt na 46 jaar afscheid

22 juni 2024     Redactie Anrieke Eppink – Fotografie Jan Brouwer

Anja vd Zanden 1 De WerftKBS De Werft viert haar vijfenveertigjarig bestaan. Oké, eigenlijk is het haar zesenveertigjarig bestaan, aangezien de school aan het einde van dit schooljaar zesenveertig jaren heeft gedraaid. Hetzelfde geldt voor ‘juf Anja’, die vanaf de start betrokken is geweest bij de school. Deze bevlogen onderwijzeres met een groot hart voor kinderen gaat met pensioen.

Lees meer

Tuincentrum Poppelaars -Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Broedplaats Electron reageert op beoordeling afgewezen ontwikkelplan

22 juni 2024     Ingezonden bericht

Electron 1De Gemeente schiet het ontwikkelplan van de broedplaats af omdat het daarmee de regie zou verliezen. Op 7 juni ontving Electron van het college een afwijzing op haar ontwikkelplan, waarmee de broedplaats haar voortbestaan zou kunnen veiligstellen.

Lees meer

Bredase dokters hebben eigen opvang geregeld voor patiënten zonder huisarts

21 juni 2024     Ingezonden door Huisartsen Zorggroep Breda

HZG Breda Huisartsen ZorggroepZoals in andere regio's zijn veel praktijken in Breda en omstreken al overvol en hanteren een patiëntenstop. De zorgvraag groeit namelijk harder dan het aantal huisartsen, assistenten en verpleegkundigen en harder dan er praktijkruimte bijgebouwd wordt.

 

Lees meer

1 op de 4 Nederlanders heeft muizen in huis

21 juni 2024     Ingezonden door Milieu Centraal

Muizenplaag in NederlandMilieu Centraal roept Brabanders op: Voorkom een plaag, begin vandaag! Ruim 1 op de 4 Nederlanders (28%) heeft in de afgelopen jaren muizen in huis gehad en 4% zelfs ratten.

Lees meer

Boerderijwinkel vd Kieboom

Boerderijwinkel vd Kieboom

Koken met Simone - Bloemkoolstoof met kerrie en kipsaucijs

21 juni 2024     Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

Bloemkoolstoof JumboEen hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 35 minuten! Een héérlijk gerecht wat past bij ieder jaargetijde...! Tjonge jonge...het wordt nu toch wel tijd voor de barbecue, vindt u ook niet? Wat mij betreft is het nu wel nat genoeg.

Lees meer

Jeugdorkest on tour

20 juni 2024     Ingezonden door Federatie Bredase Verenigingen voor Blaasmuziek

JeugdorkestAanstaande zondag 23 juni komt het 'Jeugdorkest on Tour' langs om een concert te geven.

Lees meer

Tweede Terug naar huis pad naar Kinderboerderij De Sik

20 juni 2024     Ingezonden bericht

Tweede terug naar huis pad De SikBewoners van Het Beemdhuis volgen binnenkort Het Terug naar Huis Pad van en naar Kinderboerderij de Sik in de Haagse Beemden. De woonzorglocatie voor mensen met dementie werkt samen met de gemeente Breda aan de aanleg van een tweede Terug naar huis pad.

Lees meer

03 frambozenbanner 19-6 tm 25-6 - Aardbeienkwekerij Van de Riet

Kiek – (Z)onder spanning

19 juni 2024     Fotografie Jan Brouwer

(Z)onder spanning 1Jan: “De ontmanteling van de hoogspanningskabel. Op het Cannaertserf was men druk bezig met het verwijderen van de kabels. Volgens een van de aanwezige monteurs zouden de masten zelf eind juli 2024 ook gedemonteerd moeten zijn, althans volgens de planning.”

Lees meer

Open voor jou (11) – Shardyon Provence

19 juni 2024     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Open voor Jou Shardyon Provence Graaf Engelbrecht Karl BennerOnder de noemer ‘Open voor jou’ hielden leerlingen van Graaf Engelbrecht bij het domein identiteit als onderdeel van het vak burgerschap interviews met ouderen. Deze keer de buurman van Shardyon uit Atheneum 6.

Lees meer

Exclusieve rondleiding rioolwaterzuivering Nieuwveer

19 juni 2024     Ingezonden door Waterschap Brabantse Delta

Brabantse Delta RWZI NieuwveerOoit afgevraagd waar al het water van het toilet, de gootsteen, de wasbak en het doucheputje naartoe gaat? Neem een kijkje achter de schermen van de rioolwaterzuivering Nieuwveer! Op woensdag 3 juli biedt waterschap Brabantse Delta een unieke rondleiding aan waarin je het volledige zuiveringsproces van dichtbij kunt meemaken.

Lees meer

Mini-advertenties

Kom kennismaken met Computerclub BRAC

18 juni 2024     Ingezonden door Bredase Algemene Computerclub, Stichting BRAC

BRAC computerclubWij zitten met al onze activiteiten midden in de wijk Brabantpark & Heusdenhout. Wie zijn wij? Iedere woensdagavond komen we gezellig bij elkaar in De Poelewei van 19.00 – 22.00 uur. In de praktijk komt dat neer op problemen oplossen! Dat vinden wij als Club iedere keer weer een uitdaging.

Lees meer

Ganzencursus helpt jagers bij toenemende vraag beheer

18 juni 2024     Ingezonden bericht

GanzencursusHet aantal ganzen in Nederland is de afgelopen decennia enorm gestegen. Daarmee is ook de schade die deze dieren veroorzaken aan met name graslanden toegenomen tot zo’n 55 miljoen euro per jaar. Vanuit de overheid is er mede daarom een sterk groeiende vraag naar het beheer van de ganzenpopulaties. Jagers willen zo goed mogelijk invulling kunnen geven aan deze opdracht. Om de actuele kennis over ganzen te optimaliseren, is er nu de cursus ‘Beter ganzenbeheer’ beschikbaar.

Lees meer

Vrouwenkoor Breda zoekt nieuwe leden

18 juni 2024     Redactie Nelleke van der Zee – Foto Peter Verheyden

VrouwenkoorVrouwenkoor Breda houdt op maandag 1 juli van 13.30 tot 15.00 uur een open repetitie in ’t Kraaienest met als doel om nieuwe leden te kunnen werven.

Lees meer

Groenrijk Prinsenbeek - zomergoed vanaf 28-4 (9 juni herplaatst)

Zomergoed bij Groenrijk Schalk

Veilig Verkeer Nederland speelt in op zorgwekkende ongevallencijfers met 'VVN Kilometers Ervaring'

17 juni 2024     Ingezonden bericht

VVN Kilometers ErvaringVeilig Verkeer Nederland (VVN) lanceert met trots een nieuwe campagne die zich richt op de verkeersveiligheid van 50-plussers. Hiermee reageert VVN op de zorgwekkende ongevallencijfers onder deze groep.

 

Lees meer

Kiek – Canadese dakgans

17 juni 2024     Foto Jolande Rommens-Musquetier

Canadese dakgansIn de Venneweide een luid gakkend geluid zonder dat het zich verplaatste. Waar zit die gans? En waarom gaat hij zo tekeer? Eindelijk gevonden, ...een Canadese dakgans. Het is weer eens wat anders?

Lees meer

Natuurwandeling Tuin van Toon Thielen

17 juni 2024     Ingezonden door IVN Mark & Donge

Tuin Toon Thielen IVN Mark & DongeZaterdag 22 juni wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge door de natuurrijke tuin van Toon Thielen.

Lees meer

Tuincentrum Poppelaars -Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Kiek – Oranje wint

16 juni 2024     Foto Geert Dekkers

Oranje wint ScholeksterVoor sommige vaders misschien wel het mooiste vaderdagcadeau: de overwinning van Oranje op Polen. Op het laatste moment werd het 2-1 voor Nederland. Ga zo door jongens!

Lees meer

Lutgardis, de heilige voor wie Jezus zichzelf van het kruis losrukte

16 juni 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Lutgardis BorgloonDe dertiende eeuw was het hoogtepunt van de grote mystici. Mannen en vrouwen die tijdens het leven hun ziel wilden laten versmelten met het allerhoogste. Voor een van hen, een bijzonder mooi meisje, verscheen Jezus in eigen persoon en hij rukte zichzelf voor haar van het kruis. Wie was deze mystica?

Lees meer

Zomerreces in Ouddorp

16 juni 2024     Column Pennetje – Foto Alex De Vliegere

Blauw huis OuddorpIk heb gedurende drie weken mijn geliefde Haagse Beemden verruild voor een vakantie in Ouddorp. Talenkennis ophalen. Vieuxvillage-sur-Mer (voor intimi), is een goed alternatief om de Duitse taal weer machtig te worden en veel goedkoper dan een stoomcursus van de nonnen in Vucht.

Lees meer

Boerderijwinkel vd Kieboom

Boerderijwinkel vd Kieboom

Modelbotenshow in Centrum Heksenwiel

15 juni 2024     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Modelboten Het StormankerDe salon en grote zaal van Centrum Heksenwiel waren zaterdag 8 juni van 10.00 – 17.00 uur het toneel van een modelbotenshow van Modelbouwvereniging ‘Het Stormanker Breda’. Zestig verschillende modelbouwschepen waren tot in het kleinste detail nagebouwd en stonden pontificaal uitgestald. Het klapstuk van deze show was toch wel het booreiland waarvan alles echt werkt.

Lees meer

Happy HB-er - Tijd vrijmaken voor een minivakantie

15 juni 2024     Redactie en foto Christel Groot-Huiting

Vakantiegevoel Happy HB-erWe zitten in de laatste weken naar de grote vakantie en dat is voor veel mensen een drukke tijd. Er moet nog van alles geregeld en gedaan worden en misschien betrap je jezelf wel eens op de volgende gedachte: “Ik ben moe, maar moet nog even door tot de vakantie, dan kan ik uitrusten.” Ja? Dan heb ik goed nieuws voor je; ook nu kun je al minivakanties nemen.

 

Lees meer

Zoekplaatje – Bemost

15 juni 2024     Redactie Alex De Vliegere – Foto Theo Herrings

Zoekplaatje BemostDe mens is nu en dan best wel kunstzinnig, maar de natuur kan er ook wat van. De uitdrukking ‘Natura Artis Magistra’ (de natuur is de leermeesteres van de kunst) is niet voor niets ontstaan. Doet u weer mee aan ons zoekplaatje? Dan maakt u kans op een tas vol lekkers van Aldi, winkelcentrum Heksenwiel.

Lees meer

03 frambozenbanner 19-6 tm 25-6 - Aardbeienkwekerij Van de Riet

Blije kindergezichten bij de Buitenspeeldag

15 juni 2024     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Natasja Donkers

Buitenspeeldag dartvoetbalDe Nationale Buitenspeeldag wordt op de tweede woensdag van juni gehouden. Het is een initiatief van Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon en wordt al meer dan tien jaar georganiseerd. Dit jaar waren er maar liefst zeshonderdzesenvijftig activiteiten in heel Nederland. HBNieuws – Modern Prinsenbeek ging dit kijken bij kinderboerderij De Sik en in Park Kesteren naast Ontmoetingscentrum De Sleutel.

 

Lees meer

Open voor jou (10) – Julia Sancho Galan (slot)

14 juni 2024     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Galan vrijwilligerswerkHad u vroeger veel vrije tijd?

Nee niet echt, dat heb je sowieso niet met een jong gezin maar daarnaast zat mijn man bij de politie en later de recherche. Hij had altijd onregelmatige werktijden. Het was in die tijd ook niet de bedoeling dat een vrouw van een politieagent ging werken, zij moest thuis alles draaiend houden zodat hij altijd direct inzetbaar was, dag en nacht zeg maar, dat hoorde bij zijn beroep en kon ook alleen op deze wijze.

Lees meer

Koken met Simone - Enchilada's met pompoenpitten

14 juni 2024     Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

Enchilada's met pompoenpitten JumboEen vega hoofdgerecht voor vier personen. Uiteraard ook niet-vega te bereiden door toevoeging van (kip)gehakt, ham, kipfilet of vis! Bereidingstijd vijftien minuten en dan nog circa twintig minuutjes in de oven!

 

Lees meer

1234512

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven