Vijfhonderd extra tijdelijke woningen in Breda

26 september 2022     Ingezonden door Gemeente Breda

In Breda is een toenemende krapte op de woningmarkt zichtbaar, onder meer op de markt voor sociale huurwoningen. Gemiddeld stonden woningzoekenden die in 2021 in Breda een woning huurden 6,5 jaar ingeschreven bij Klik voor Wonen.

Cybersecurity - Cybercriminelen springen in op energiecrisis

26 september 2022     Bron: Cybercrimeinfo.nl

Cybercriminelen hebben een nieuwe manier bedacht om slachtoffers te maken. Ze sturen berichten naar nietsvermoedende slachtoffers waarin staat dat ze recht hebben op energietoeslag om de energierekening te betalen. In werkelijkheid is het een phishingbericht, bedoeld om bank- en andere privégegevens van mensen te bemachtigen en geld van hun rekening te stelen.

Sport- en cultuurintro boekje met app voor Bredase basisschoolleerlingen

26 september 2022     Ingezonden door Breda Actief

Breda Actief en Nieuwe Veste brengen vandaag de nieuwe editie van het Sport- & Cultuurintro boekje 2022-2023 voor basisschoolleerlingen uit Breda uit.

 


 

 Elke zondag het laatste nieuws in je postvak? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

 

 

Lever hier jouw eigen nieuwsbericht aan

 


 

 

1234522

Wijn en Wijnreizen – Italië - Sicilië

24 september 2022     Redactie Jacqueline de Gouw

Sicilië, de zonovergoten regio aan de voet van de metaforische laars, is een eiland van tegenstellingen. Niet in de laatste plaats op het gebied van de wijnbouw. Grote, hypermoderne wijnbedrijven en kleine traditionele wijnboeren staan gebroederlijk naast elkaar.

Lees meer

Mini-advertenties

Breda organiseert energiebingo’s

24 september 2022     Ingezonden door Gemeente Breda

In september en oktober organiseert de gemeente Breda energiebingo’s in Tuinzigt, Haagse Beemden, Brabantpark en Hoge Vucht. De gemeente wil bewoners, die in de problemen komen door de hoge energiekosten, op een toegankelijke manier informeren en tips geven over energiebesparing in huis.

Lees meer

Een mini facelift met een PDO-draadlift

24 september 2022     Redactie Anouk Strijbos, ABC

Helaas wordt de huid slapper naarmate we ouder worden. Dit proces is niet tegen te houden. Huidverslapping ontstaat door de afname van collageen, elastine en vet in het gezicht.

Lees meer

Kiek - Mist

23 september 2022     Foto Geert Dekkers

We openen de gordijnen en kijken vreemd op. De ruit lijkt met vage folie beplakt. De herfst is begonnen en heeft de wereld betoverd. Na de ochtendkoffie trekt de mist weg. Was hij echt of zat hij alleen in ons hoofd?

Lees meer

Groenrijk Herfstbanner 16-09 t/m 2022-12-31

Zoete aardappel met zuurkool

23 september 2022     Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek

De afgelopen dagen is het weer wat wisselend geweest, veel regen, gelukkig, want water was hard nodig! Per dag scheelt het soms ‘een jas’ qua temperatuur. Ik krijg dan trek in ovengerechten (vind ik sowieso altijd lekker hoor!), dus dit keer een ovengerecht: zoete aardappel met zuurkool, een mooi vegetarisch/glutenvrij gerecht van Dirk van den Broek.

Lees meer

Breda stelt energietoeslag voor meer inwoners beschikbaar

23 september 2022     Ingezonden door Gemeente Breda

Het aantal inwoners van Breda dat moeite heeft rond te komen wordt steeds groter. De toenemende energiekosten spelen hierin een grote rol. Daarom heeft het college van Burgemeester & Wethouders besloten om de energietoeslag te verhogen van 800 naar 1300 euro. Daarnaast wordt het voor meer mensen mogelijk een beroep te doen op deze toeslag doordat de norm wordt verhoogd naar 130% van de bijstandsnorm of AOW-norm.

Lees meer

Fysiotherapie - Artrose knie

22 september 2022     Redactie Gitte Keller

Ochtendstijfheid in de knie is een van de meest voorkomende symptomen van vermindering van kwaliteit van kraakbeen van de botten in de knie. Als je weer in beweging komt neemt de stijfheid over het algemeen af. Helaas komt de stijfheid weer terug na een langere tijd stilzitten.

Lees meer

Ristorante Il Primo

Bayerisch Oktoberfest & ´Die Edelweißbuben’

22 september 2022     Ingezonden door Bierreclame Museum

Het is bijna weer zover! Dit jaar voor de 29e keer organiseert het Bierreclame Museum op zondag 25 september met veel plezier het traditioneel Bayerisch Oktoberfest & ´Die Edelweißbuben’.

Lees meer

Blijvend stoppen met roken? Doe mee met Stoptober

22 september 2022     Ingezonden bericht

Stoppen met roken; voor veel mensen geen eenvoudige stap. Daarom zet gemeente Breda zich samen met samenwerkingspartners in om zoveel mogelijk inwoners te motiveren om deel te nemen aan Stoptober.

Lees meer

Belastingdienst breidt afspraken maken uit met online mogelijkheid

21 september 2022     Ingezonden door Belastingdienst

Mensen kunnen vanaf nu ook zelf online een gratis afspraak maken voor persoonlijke hulp bij een belastingkantoor of steunpunt. Dit kan via de contactpagina van de website van de Belastingdienst.

Lees meer

Mini-advertenties

Wie hangt op Burendag de vlag uit?

21 september 2022     Ingezonden door Pauline de Bats, Informatiepunt Katerdonk - Foto Alex De Vliegere

Zaterdag 24 september is het Burendag. Een goede reden om de vlag uit hangen en wel de unieke Haagse Beemden vlag.

Lees meer

IVN ‘s Gravenmoer, de Donge, Natuurwandeling

21 september 2022     Ingezonden door IVN Mark & Donge - Foto Coby Stapel

Op zondag 25 september wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge vanuit ‘s Gravenmoer door een kleinschalig weidelandschap waar de Donge doorheen stroomt. 

Lees meer

Uniek Sporten Brabant lanceert sportkaart

20 september 2022     Ingezonden bericht

Een chronische aandoening of beperking hoeft geen belemmering te zijn om te sporten. Ruim 50% van de mensen met een handicap beweegt echter onder de landelijke norm.

Lees meer

Groenrijk Herfstbanner 16-09 t/m 2022-12-31

Breda waardeert mantelzorg met Breda Cadeaukaart

20 september 2022     Ingezonden bericht

Breda is trots op haar mantelzorgers! Als blijk van waardering kunnen mantelzorgers die langdurig en onbetaald zorgen voor iemand in de gemeente Breda een mantelzorgwaarding aanvragen. Dit is een Breda Cadeaukaart van 75 euro. Jonge mantelzorgers kunnen een cadeaukaart van 25 euro aanvragen.

Lees meer

Het van Osch Museum’s laatste draaidag van 2022

20 september 2022     Ingezonden bericht

Het van Osch Museum organiseert de laatste draaidag van 2022 op zaterdag 24 september. Er is ook wat te vieren. Op 8 september 2007 werd het museum geopend; het bestaat nu dus vijftien jaar!

Lees meer

De Kleine Jantje Beton Loterij

19 september 2022     Ingezonden bericht

Drie op de tien kinderen spelen bijna niet buiten, terwijl buitenspelen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom verkopen ruim 220 scholen lootjes voor De Kleine Jantje Beton Loterij, om meer kinderen te laten buitenspelen. 

Lees meer

Ristorante Il Primo

Annerieke Smits-Vermeulen exposeert in Buurthuis Gageldonk

19 september 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Natuur - natuurlijk! Is de titel van de expositie van kunstenaar Annerieke Smits-Vermeulen die vanaf 11 september tot en met 8 oktober te bezichtigen is in Buurthuis Gageldonk. Deze expositie is tevens een ode aan De Kapeltuin die dit jaar tien jaar bestaat.

Lees meer

Collecteweek Brandwonden Stichting: Geef om een littekenvrije toekomst

19 september 2022     Ingezonden bericht

Het belangrijkste moment van het jaar voor de Brandwonden Stichting is ongetwijfeld in oktober. Want dan is het van 9 tot en met 15 oktober collecteweek. Bij voordeuren van Groningen tot Limburg klinkt die week de vraag: ‘Hebt u nog wat over voor de Brandwonden Stichting?’ En dan komt het erop aan. Want de Brandwonden Stichting ontvangt geen overheidssubsidie en is grotendeels afhankelijk van de inkomsten uit de collecte.

Lees meer

1234522

 


 

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan

 


 

 

 


 

 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Lever je eigen nieuwsbericht aan


 


 

Finovion 01-10-22 tm 31-12-22

Anja Soontiëns - kennelhulp

Agrifirm - Boer@NLekker 06-09-22 tm 06-10-22

Topsport Plaza 01-09-22 tm 01-10-22

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21-09-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 

 

 

 

^ Naar boven