Aanhoudende vertraging bij pakketdiensten

11 december 2023     Ingezonden bericht

Na de hectiek van Cyber Monday en Black Friday blijft de e-commerce sector worstelen met vertragingen in pakketleveringen. Recent onderzoek van Sendcloud onthult een opmerkelijke daling in de tijdige bezorging van pakketten, met slechts 53 procent van de zendingen die de volgende dag aankomen. Deze trend benadrukt de toenemende uitdagingen in de logistieke sector en wijst op alternatieve oplossingen zoals het gebruik van pakketpunten.

Excel of beter ExSNEL: 5 tijdbesparende tips (2)

11 december 2023     Redactie en afbeelding Tanja Cavaljé

Hoewel ik in de auto snelwegen het liefst vermijd, ben ik tijdens mijn werk altijd op zoek naar de snelle weg. Er zitten tenslotte maar 24 uren in een dag en ik heb altijd wel voor 32 uur ideeën en plannen. Jij ook? Mooi, want deze keer deel ik Excel-tips met je, waarmee je tijd bespaart. Met natuurlijk ook een handige zo-doe-je-dat-video per tip.

Een opgeruimd huis brengt rust

10 december 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Er zijn weleens omstandigheden in het leven waardoor u het even niet ziet zitten. Denk aan het verlies van een dierbaar persoon, het verlies van een baan, ziekte of een burn-out. Dan is misschien opruimen van het huis het laatste waar u aan denkt. Voordat u het weet is het zó erg en kunt u het alleen niet meer overzien. Dan is het handig om gebruik te maken van een professional organizer (opruimcoach). Ingrid Gerretse is al vanaf 2019 de persoon die op verschillende adressen haar hulp heeft aangeboden.

 


 

 Elke vrijdag het laatste nieuws in je postvak? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

 


 

 

1234532

Gratis workshop Facebook

10 december 2023     Ingezonden bericht

Lees meer

Art-gifts bij kunstvanmaud.nl

Art-gifts bij kunstvanmaud.nl

Politie of politici, leg het maar uit

10 december 2023     Column Vreemde Eend – Foto Geert Dekkers

Eerlijk, wat is taal toch heerlijk! Iemand bedacht ooit dat leesblindheid dyslexie moest heten. Hoe kwam ie erbij, had ie geen moeilijker woord kunnen kiezen? Garnaal en generaal dat was er een voor mij. Die twee woorden verwisselde ik als kind, nog net ten tijde van Garnaal de Gaulle. Misschien kwam het doordat die man in het buitenland woonde en we op vakanties generalen probeerden te vangen op de rotsen aan zee. Pardon, exkusee, dat hadden natuurlijk generaals moeten zijn of garnaals, logisch toch.

Lees meer

IVN-natuurwandeling Vloeiweide

10 december 2023     Ingezonden door IVN Mark & Donge

Zondag 17 december wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge door de Vloeiweide, een gebied vol cultuur, natuur en historie.

Lees meer

Zoekplaatje 49 – Gezocht: Kerstboom

09 december 2023     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Wij zijn op zoek naar een kerstboom! Nee, wij zijn op zoek naar dé kerstboom. De mooiste, gekste, creatiefste, origineelste, vul zelf maar in binnen- of buitenboom. Stuurt u ons een foto van ‘de’ kerstboom, dan maakt u kans op een dubbelmooie prijs: een cadeaubon ter waarde van € 30 van tuincentrum Poppelaars aan de Rietdijk.

Lees meer

Aardbeienkwekerij van de Riet - Openingstijden winkel winter 2023

Expositie 100 jaar Maassen

09 december 2023     Ingezonden bericht

Vanaf  zaterdag 9 december is de expositie ‘100 jaar Maassen’ over de eigenzinnigheid van onze beiaardiers en wat zij hebben betekend voor Breda gratis te bezoeken in de Grote Kerk Breda. Geniet van de verhalen, beleef de wereld hoog in de toren en bemachtig een exemplaar van de bijbehorende publicatie ‘Kunnen die klokken niet stoppen?’

Lees meer

Meer mediteren: minderen veroordelen en meer beoordelen

09 december 2023     Ingezonden door Zero-Point

Veroordelen en beoordelen. Twee woorden die zo dicht bij elkaar liggen maar waartussen het verschil zo groot is.
Veroordelen is aan de orde van de dag. Het gebeurt overal om ons heen, in de kranten, op de radio: mensen worden gelabeld, veroordeeld en beschimpt. Onbekende ideeën worden makkelijk van tafel geveegd. Maar ook instituties en zelfs landen worden zonder pardon aan de kant gezet. We zijn snel in onze veroordelingen en ook best vasthoudend.

Lees meer

Koken met Simone – Pasta met zalm en avocado

08 december 2023     Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Deze week een lekkere, gezonde en natuurlijk snel en makkelijk te bereiden pastamaaltijd met tagliatelle. Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 20 minuten.

 

Lees meer

Mini-advertenties

Kiek - Roodborst

08 december 2023     Redactie en fotografie Bert van Halteren

Kom ik zaterdag bij Poppelaars een kerstboom uitzoeken, word ik verwelkomd door een mooi roodborstje dat rustig op nog geen halve meter van ons vandaan zachtjes zanggeluidjes zat te maken. Een klein geluksmomentje in de Haagse Beemden...

Lees meer

Happy HB’er - Meer rust in je telefoongebruik

08 december 2023     Redactie en foto Christel Groot-Huiting

Ken je het gevoel? Die telefoon die tegen je lijkt te praten en zegt: je moet nog wat. “Ik moet nog een paar berichten beantwoorden en ook social media en het nieuws checken, want ik loop achter.” Ik kan je geruststellen. Na het lezen van dit artikel en het doorvoeren van een aantal van de tips, zul je veel meer rust in je telefoongebruik ervaren.

Lees meer

Turbo Sint verschijnt overal in Breda

07 december 2023     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Tot en met pakjesavond was Sint heel druk in de wijk. Onze reporters zagen de goedheiligman en zijn Pietermannen en -vrouwen echt overal. Wat heeft die man het druk. Op zondag nam Sint dan ook even de tijd om te ontspannen. Hij was bij het ontdekkingsconcert van Sofar Sounds Breda in de Nieuwe Veste. Dat concert werd geopend door onze eigen HB- en Kapeltuindichter Niels Landstra.

Lees meer

Egan Makelaardij een vertrouwd gezicht op een nieuw adres!

Egan Makelaardij voor uw taxaties

Betoverend KerstSTEKtakel op STEK Breda

07 december 2023     Ingezonden bericht

Dit jaar wordt de magie van Kerstmis naar een hoger niveau getild op STEK Breda tijdens het tweedaagse KerstSTEKtakel op zaterdag 9 en zondag 10 december van 14.00 tot 19.00 uur. Bereid je voor op een betoverende ervaring in het hart van Breda, waar STEK Breda zich omtovert tot een winterwonderland vol fonkelende lichtjes, heerlijke geuren en een overvloed aan originele cadeau-ideeën.

Lees meer

Meer kans voor starters op woningmarkt door nieuwe Starterslening

07 december 2023     Ingezonden door gemeente Breda

Het afgelopen jaar konden circa 112 koopstarters hun eerste woning kopen dankzij de Starterslening. Vanwege dit succes wil het college van burgemeester en wethouders deze lening opnieuw beschikbaar stellen. Als de gemeenteraad eind dit jaar instemt met 5 miljoen euro extra budget, kunnen starters in 2024 weer gebruik maken van de Starterslening. Om in 2024 meer starters te kunnen ondersteunen, zijn de voorwaarden iets aangescherpt.

Lees meer

Kiek – Dag Sinterklaasje

06 december 2023     Foto Alex De Vliegere

Het grote werk zit er weer op. Hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag en graag weer tot volgend jaar Sint!

Lees meer

Tuincentrum Poppelaars - Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Project Jeugd en Politiek (1) - Fear of missing out

06 december 2023     Redactie Werkgroep Jeugd en Politiek, Graaf Engelbrecht

Ook dit jaar gaat project Jeugd en Politiek weer van start. Dit is een project waar in de gemeente Breda leerlingen van 5 vwo van meerdere Bredase scholen: OLV, Stedelijk Gymnasium, Markenhage, De Nassau, Newman, Mencia en Graaf Engelbrecht een maatschappelijk probleem zelf kiezen en ook oplossen. Hierbij krijgt elke groep 750 euro om het probleem oplossen mogelijk te maken.

 

Lees meer

Lezing Afghanistan

06 december 2023     Ingezonden door Vereniging voor Volkenkunde Breda - Fotografie Alex De Vliegere

Kunsthistoricus en reisleider Wil Boetzkes houdt voor de VVB een lezing over Afghanistan. Hij staat bekend als een boeiende verteller, die mooi beeldmateriaal vertoont.

Lees meer

Stoelendans op winkelcentrum de Donk

05 december 2023     Redactie Jolande Rommens-Musquetier – Fotografie Alex De Vliegere

Er is moeilijk informatie te krijgen over wat er nu precies op de Donk gebeurt. Er is geen contactpersoon te vinden en de winkeliersvereniging blijkt inmiddels opgeheven te zijn wegens gebrek aan belangstelling van de overige winkeliers.

Lees meer

Art-gifts bij kunstvanmaud.nl

Art-gifts bij kunstvanmaud.nl

Koffie voor de Voedselbank

05 december 2023     Ingezonden bericht – Foto archief HBN-MP

Er staan weer inzameldozen voor Douwe Egbertspunten in de Bredase supermarkten van Albert Heijn, Jumbo en Plus. Die inzamelactie bracht de afgelopen jaren bijna twaalfduizend pakken koffie voor de Voedselbank Breda op. Deze succesvolle Lionsactie, waar de Voedselbank natuurlijk heel gelukkig mee is, wordt dit jaar vanzelfsprekend voortgezet. Onlangs zijn bekende DE-punten inzameldozen dan ook weer bij de Bredase supermarkten neergezet.

Lees meer

Je kan nu bekijken hoeveel toeslag je in 2024 kunt krijgen

05 december 2023     Ingezonden door Belastingdienst

Per 1 januari veranderen de bedragen van de toeslagen, zoals zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. Vanaf nu kan je bekijken wat dit voor jou betekent. En hoeveel toeslag jij op basis van jouw situatie kunt krijgen. Dat doe je door een proefberekening te maken.

Lees meer

Excel of beter ExSNEL: 5 tijdbesparende tips (1)

04 december 2023     Redactie en afbeelding Tanja Cavaljé

Hoewel ik in de auto snelwegen het liefst vermijd, ben ik tijdens mijn werk altijd op zoek naar de snelle weg. Er zitten tenslotte maar 24 uren in een dag en ik heb altijd wel voor 32 uur ideeën en plannen. Jij ook? Mooi, want deze keer deel ik Excel-tips met je, waarmee je tijd bespaart. Met natuurlijk ook een handige zo-doe-je-dat-video per tip.

Lees meer

Aardbeienkwekerij van de Riet - Openingstijden winkel winter 2023

Luisterlijn vrijwilligers: stille helden op de Nationale Vrijwilligersdag

04 december 2023     Ingezonden bericht

7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Ook de Luisterlijn staat dan stil bij de inzet van haar vrijwilligers. Deze helden bieden 24/7 een oordeelloos luisterend oor aan mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek via de chat en telefoon.

Lees meer

IVN Winterwandeling Duiventoren

04 december 2023     Ingezonden door IVN Mark & Donge

Op zondag 10 december wandelen de gidsen van IVN Mark & Donge door het natuurgebied De Duiventoren ten zuidwesten van Dongen. Het terrein is in het bezit van Staatsbosbeheer. Sinds 2004 staat in De Duiventoren een zandstenen kunstwerk dat een duiventoren voorstelt. Het is een geschenk van het Cultuurfonds aan Staatsbosbeheer.

Lees meer

1234532

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Kerstmis - Boerderijwinkel van de Kieboom - 21 nov / 21 Dec 2023

BSO De Wildert: algemene advertentie

Verkenners

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven