Overig nieuws

Kiek: Verlaten trampoline

23 juli 2021     Redactie en foto Jolande Rommens

Deze trampoline staat er maar verlaten bij. Misschien leuk om coronakilo's mee kwijt te raken? Zoeken je kinderen even een plekje om hun energie te kunnen ontladen? Altijd leuk om even een sprongetje te wagen toch?

Locatie: Achterkant huizen hoek Heienlangdonk en Essendonk.

Lees meer

Ook huurders kunnen ‘vergroenen’ met subsidie gemeente

23 juli 2021     Ingezonden bericht

De subsidieregeling ‘water en groen’, die sinds 2020 bestaat in Breda, staat vanaf augustus 2021 ook open voor bewoners van een huurwoning. Zowel huurders van corporaties WonenBreburg, Alwel en Laurentius als huurders van particuliere woningen kunnen subsidie aanvragen. Dit geldt voor groene daken en gevels, regenwatervoorzieningen zoals een regenton en het vergroenen en onttegelen van tuinen.

Lees meer

Boekrecensies door verslaggevers in spé

22 juli 2021     Redactie en foto’s Monica Rijpma

Voor de laatste aflevering van onze jeugdige reporters hebben we niet een maar twee boekbesprekingen. Het bleek een echte hit te zijn bij de jongeren en HBNieuws gaat ook na de vakantie door met series die de jeugd aan het woord laten. Deze bijdragen laten zien dat er wel degelijk gelezen wordt door jonge mensen.

Lees meer

Kinderopvangtoeslag in de zomer? Check je gegevens

22 juli 2021     Ingezonden bericht

De zomervakantie in Noord-Brabant begint! Belastingdienst/Toeslagen attendeert ouders met kinderopvangtoeslag erop dat dit één van de momenten in het jaar is om hun gegevens te checken en wijzigen. Want veranderingen, bijvoorbeeld in hoe je opvang in of na de schoolvakantie regelt, hebben invloed op je kinderopvangtoeslag.

Lees meer

Eerder huurtoeslag gekregen? Check of je weer recht hebt!

21 juli 2021     Ingezonden bericht

Tot nu toe kregen circa anderhalf miljoen huurders huurtoeslag over 2020. Dat blijkt uit cijfers van de Belastingdienst/Toeslagen. Dankzij een wetswijziging komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag over 2020. Dit geldt onder meer voor huurders die eerder huurtoeslag ontvingen, maar door een stijging van hun inkomen in 2019 of eerder toen niet meer in aanmerking kwamen daarvoor. Belastingdienst / Toeslagen roept vanwege de verruimde regeling ook hen op om te checken of ze recht hebben op huurtoeslag 2020.

Lees meer

Verhalen in coronatijd – de oma van Suze

21 juli 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Joke, de oma van Suze, is deze week aan de beurt om iets te vertellen.

Lees meer

Nieuws van HBVerbindt

20 juli 2021     Ingezonden bericht

Hoewel de 44ste Wijkverjaardag vorige maand niet helemaal kon doorgaan zoals gepland kijken we er toch met veel voldoening op terug. De informatiemarkt kon vanwege de coronaregels niet doorgaan. We moesten improviseren. Het doel was het in contact komen met bewoners. Dat was de belangrijkste aanleiding om deze Wijkverjaardag te organiseren.

Lees meer

Het Beemdhuis viert eerste lustrum

20 juli 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s Lex Heijtveldt

Er is volop gezelligheid op 14 juli bij Het Beemdhuis. Oud-Hollandse spelletjes, livemuziek en een frietwagen die tussen de middag langskomt om de bewoners te trakteren op een frietje met een snack. Dit allemaal omdat Het Beemdhuis vijf jaar bestaat.

Lees meer

Inbrekers gaan niet met vakantie

19 juli 2021     Ingezonden bericht

Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers gaan niet met vakantie. Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen. De politiewebsite politie.nl helpt u hierbij. En natuurlijk vraagt u ook uw buren om een oogje in het zeil te houden tijdens uw vakantie.

Lees meer

Coronatafelkleed symbool voor een vreemde periode

19 juli 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s Alex De Vliegere

Kunstenaar Margreet Lankhuizen, bekend van de beschilderde betonnen blokken in Park Kesteren met haar looproutes van de Haagse Beemdenpolder erop, leest gedurende de hele coronalockdown de krant. Niets bijzonders zult u zeggen, maar haar valt op hoeveel woorden er worden geschreven met het woord ‘corona’ ervoor. Dan begint het meteen bij haar te kriebelen en ontstaat het idee om alle woorden vast te leggen. Haar creatieve geest komt op gang en Margreet borduurt deze woorden op een zelfontworpen tafelkleed.

Lees meer

Gemeente Breda geeft reactie op onrust over Galloways

18 juli 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto’s Alex De Vliegere

De landgoederenzone is een prachtig gebied midden in de Haagse Beemden. Het vormt het groene hart van onze wijk en dat wil de gemeente graag zo houden. De gemeente heeft dit vastgelegd in afspraken met de provincie en in de Structuurvisie 2030. Maar hoe gaan ze dat dan doen?

Lees meer

Iedereen is welkom bij De Veestallen en mag zelf zeggen waar hij of zij zin in heeft!

18 juli 2021     Grand Café Restaurant De Veestallen

De Veestallen is een eigentijds en gastvrij Grand Café en Restaurant in de Belcrum, met een comfortabel en warm interieur. De Veestallen voert een internationale keuken, u kunt hier terecht voor mooie lunch- en diner menu's, maar ook à la carte gerechten.

Lees meer

Muizenberg decor voor televisieopname

18 juli 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s Ton van Doorn en Anja Wierckx-

De buurt Muizenberg was op 17 november 2020 even het decor voor het SBS6 televisieprogramma ‘Hoeveel ben je waard?’ met presentator Viktor Brand. Een realityprogramma dat sinds 2015 op de buis verschijnt.

Lees meer

Struinen in de tuinen in Breda

17 juli 2021     Ingezonden bericht

Struinen in de Tuinen nodigt menig tuin- terras- en cultuurliefhebber uit op het gras. Op zondag 5 september strijken acts uit alle windstreken neer in tuinen die voor een dag worden omgetoverd tot openluchtpodium.

 

In de frisse lucht struinen kan tussen 12.00 en 17.00 uur. Aanmelden als act of locatie is mogelijk tot en met zondag 1 augustus via struinenindetuinen.nl

 

Lees meer

Kiek: Zonnepony

17 juli 2021     Foto Geert Dekkers

Onze vlogger Geert was op de juiste plaats en juiste tijd langs de Rietdijk. Zijn commentaar: “Het zonnetje van Rietdijk!”

Lees meer

Diploma-uitreiking Graaf Engelbrecht

16 juli 2021     Redactie en foto’s Alex De Vliegere

Drie mavo-groepen mochten hun diploma op maandag 12 juli in ontvangst nemen, op dinsdag kwamen de drie havo-groepen en tenslotte de atheneumklas aan de beurt. Bijna een kwart van de leerlingen neemt hiermee afscheid van ‘de Graaf’.

Lees meer

Kiek: veldboeket

16 juli 2021     Foto Bert van Halteren

Vorig weekend maakte Bert van Halteren bij de Asterdhoeve deze kiek van dit prachtige ‘veldboeket’ in de avondzon. Door de overvloedige regenval van afgelopen dagen staan de bloemen er nog steeds fris en krachtig bij.

Lees meer

Vijftig jaar kennis doorgeven

15 juli 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Alex De Vliegere

Musicus en vioolleraar Bart Schiks (63 jaar) heeft zoveel ervaring als violist, dat hij graag zijn kennis wil delen met anderen. In zijn studio aan huis geeft hij vol passie les aan dertig leerlingen, in leeftijd variërend van zes jaar tot tweeënzeventig jaar oud. Nu zijn werk als musicus stilligt, is Bart blij dat hij wel les kan blijven geven om zo inkomsten te kunnen genereren.

Lees meer

Okalnix zoekt versterking

15 juli 2021     Ingezonden bericht

Blaaskapel Okalnix vraagt muzikanten ter ondersteuning. Wij zoeken een trompettist, trombonist en baritonist. Wij repeteren op vrijdagavond. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@okalnix.nl of bellen met Ineke de Wee 06 49137558.

Lees meer

Verhalen in coronatijd – de oma van Yanick

14 juli 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag laten we de oma van Yanick Schouwe aan het woord.

Lees meer

Verrassende Over de Heg-gesprekken

14 juli 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Alex De Vliegere

Bij de Maria Dymphnakapel aan het Moerenpad vinden bij goed weer tot begin september iedere vrijdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur Over de Heg-gesprekken plaats. Het achtkoppig vrijwilligersteam bestaat uit Martha IJzerman, Dorien Striekwold, Monique van Dijk, Angelique Herremans, Lia, Gina, Bea en Els. Zij zijn op de vrijdagmiddagen om beurten de gastvrouwen om passanten te woord te staan en van een kopje thee of koffie met koekje te voorzien.

Lees meer

Afscheid van een bijna vergeten held

13 juli 2021     Redactie Monica Rijpma – Foto en illustratie Ad van Beckhoven

Ed Fortuin was een markante persoonlijkheid. Zo iemand die, als je hem een keer had ontmoet, in je geheugen gegrift stond. De laatste jaren was hij vaak te vinden in De Kapeltuin, steeds in gezelschap van zijn trouwe maat Arpad, een hond die evenals zijn baas een uitgesproken karakter had.

Lees meer

Zomerse gezelligheid in Park Kesteren

13 juli 2021     Redactie Nelleke van der Zee

Natasja Donkers en het team van vrijwilligers hebben samen met Grote Broer/Grote Zus een leuk afwisselend programma samengesteld voor de wijkbewoners, zoals op de flyer is te lezen. Met deze activiteiten versterken zij de onderlinge verbinding van de buurtbewoners en brengen zij vertier voor de mensen die niet op vakantie gaan.

Lees meer

Kiek: Hiep, hiep, hoera

12 juli 2021     Foto Jolande Rommens

Zo weten je buurtgenoten tenminste dat je 50 bent geworden en dat er een feestje aan de gang is. Namens HBNieuws van harte gefeliciteerd!

 

Lees meer

Walking Football bij WDS’19

12 juli 2021     Ingezonden bericht

Bij WDS’19 is er elke woensdagmorgen Walking Football voor iedereen vanaf zestig jaar. Dus ook voor de dames onder u.

Lees meer

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven