Overig nieuws

1234516

Zoekplaatje

15 mei 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Voor de winnaar stelt bakkerij Dikke Mik een lekkere achtpersoons nougatinetaart beschikbaar. Om hiervoor in aanmerking te komen hoeft u ons alleen maar het juiste antwoord op onderstaande vraag te geven.

Lees meer

Aspergeboerderij Schalk Prinsenbeek - aspergebanner 28-4 tm 24-6

Marianne Hakvoort-Remeeus gaat nieuwe uitdaging aan

15 mei 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Na het overwinnen van borstkanker gaat Marianne Hakvoort-Remeeus een nieuwe strijd aan. Dit keer wil zij samen met haar team Captain Leon Nouwen en begeleider Twan (op de racefiets) op 2 juni op een tandem de Alpe d’Huez beklimmen. Haar echtgenoot Gerrit staat samen met neef Alex en zijn partner Monique boven aan de top op haar te wachten. Voor haar genoeg inspiratie om dit doel te gaan halen.

Lees meer

Streekheiligen - Dymphna

15 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Een remedie tegen krankzinnigheid en geestelijke handicaps in de kapel van Gageldonk? In de Boschstraat is op nummer 22 het stedelijk museum gevestigd. Het pand heeft tot 1825, zo’n twee eeuwen lang, als dolhuis van de omgeving gefungeerd. Hier werden stad en platteland beschermd tegen gevaarlijke mensen.

Lees meer

Solide hardhouten poort - gratis afhalen

15 mei 2022

Lees meer

02 Aardbeienkwekerij Van de Riet - bloemkool en broccoli banner 16-5 tm 6-6

RTC Prinsenbeek viert veertigjarig jubileum

14 mei 2022     Ingezonden bericht

Twee jaar later dan gepland, maar op zondag 22 mei viert Rijwiel- en Tour Club Prinsenbeek (RTC) haar veertigjarig jubileum. Het wordt een feestelijke dag op én naast de fiets.

Lees meer

Ambassadeurs Brandveilig Leven Breda geven uitleg

14 mei 2022     Ingezonden bericht

Mede door de klimaatverandering neemt de kans op een bosbrand toe. Daarom stelde de gemeente Breda in het najaar van 2021 samen met de brandweer en Staatsbosbeheer een plan van aanpak op. Vandaag geven ambassadeurs van Brandveilig Leven Breda tussen 12.00 en 15.00 uur bezoekers van het Mastbos tips en uitleg over het voorkomen van een (bos)brand.

Lees meer

Wijnen en wijnreizen - de Loire Frankrijk

14 mei 2022     Redactie en fotografie Jacqueline de Gouw

Wil je tijdens je vakantie niet te ver rijden maar toch in een betoverend landschap met vele kastelen verblijven? Dan moet je toch eens aan de Loire in Frankrijk denken. De Loirevallei is een idyllische streek in Centraal-Frankrijk, met glooiende groene heuvels, velden met zonnebloemen, oude stadjes, kloosters en indrukwekkende kastelen.

Lees meer

Groenrijk Volop Zomergoed 2022 19-4 tm 30-6

Wijkfeest in voorbereiding

13 mei 2022     Redactie Alex De Vliegere - Fotografie Alex De Vliegere en HongGuang Wang

Als het allemaal werkelijk gebeurt wat er op de rol staat stevenen we af op het grootste feest dat er ooit in de Haagse Beemden heeft plaatsgevonden.

Lees meer

Kiek - Zwemweer

13 mei 2022     Fotografie Jan Brouwer

Het wordt weer langzaamaan zwemweer. Deze stoere hond geniet van zijn training en is niet bang voor een nat pak. Zijn baasje mag straks wel uitkijken!

Lees meer

Breda opent loket voor herontwikkeling (leegstaande) agrarische gebouwen

13 mei 2022     Ingezonden bericht

De gemeente Breda opent een digitaal loket om de herontwikkeling van al dan niet leegstaande agrarische gebouwen en erven samen met de eigenaren of initiatiefnemers te ondersteunen.

Lees meer

Aspergeboerderij Schalk Prinsenbeek - aspergebanner 28-4 tm 24-6

Struinen wordt gluren

12 mei 2022     Ingezonden bericht - foto Archief HBN, Anja Wierckx-Staps

Struinen in de Tuinen heet vanaf nu Gluren bij de Buren en hosts kunnen nu ook deelnemen met een huiskamer in plaats van een tuin. Zo kunnen nog meer enthousiaste mensen uit gemeente Breda zich aanmelden. Gluren bij de Buren Breda vindt plaats op 3 juli 2022. De organisatie is op zoek naar lokale acts en hosts. Aanmelden kan tot en met 22 mei.

Lees meer

IVN-stadsplantenwandeling Zandberg

12 mei 2022     Ingezonden bericht

Zondag 15 mei wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge door de Bredase wijk Zandberg op zoek naar natuur.

Lees meer

Red Cross Shop

12 mei 2022     Ingezonden door Trudi Vennik

Het Rode Kruis is vooral bekend om het verlenen van hulp in noodsituaties. Maar er is meer! In Breda hebben we een unieke winkel: de Red Cross shop, een winkel in tweedehands kleding. Het is onderdeel van het Rode Kruis.

Lees meer

02 Aardbeienkwekerij Van de Riet - bloemkool en broccoli banner 16-5 tm 6-6

Kip wassen verspreidt ziekmakers door de keuken

11 mei 2022     Ingezonden door Het Voedingscentrum

Meer dan een kwart van de kip etende Nederlanders spoelt rauwe kip af onder de kraan. De meesten omdat ze dit hygiënischer vinden en zo bacteriën willen wegspoelen. Een logische gedachte, zeker. En toch: juist door de waterspetters en het sap van de rauwe kip verspreiden de bacteriën. Bijvoorbeeld naar het aanrecht.

Lees meer

Gemeente Breda lanceert Inst@Breda voor werkzoekenden met bijstandsuitkering

11 mei 2022     Ingezonden bericht

Onder toeziend oog van ruim zeventig professionals van de gemeente Breda is het startsein voor de webapplicatie Inst@Breda gegeven. Met Inst@Breda krijgen werkzoekenden voortaan inzicht in kansen en mogelijkheden op de Bredase arbeidsmarkt.

Lees meer

Graaf Engelbrecht, Sterke karakters (4)

11 mei 2022     Redactie leerlingen van Graaf Engelbrecht

Deze week: onderdelen uit een interview van de opa en oma van Mathijs uit A6.

Lees meer

Groenrijk Volop Zomergoed 2022 19-4 tm 30-6

Vocaal Ensemble Novafonie zoekt nieuwe leden en projectzangers

10 mei 2022     Ingezonden bericht

Vocaal Ensemble Novafonie uit Breda zoekt nieuwe leden. Het koor uit de Haagse Beemden werkt op het moment aan ‘Project 20’.

Lees meer

Kiek - Zonsondergang

10 mei 2022     Fotografie HongGuang Wang

De zon gaat onder in de Hagebeemdpolder. Vaak gebeurt dat onopvallend gewoontjes, maar soms zijn de omstandigheden gunstig en ontstaat er een betoverend mooi moment. HBNieuws - Modern Prinsenbeek fotografe HongGuang Wang maakte het mee en legde het voor ons vast.

Lees meer

Dierendinsdag - Pas op, als uw hond met stokken speelt

10 mei 2022     Redactie AniCura Dierenziekenhuis Breda

Kruising Mechelse herder Ginny is elf jaar oud. Ze was met een stok aan het spelen buiten. Op een gegeven moment klapte ze met haar bek bovenop de stok. De stok zat vast en bleef in haar bek steken. Gelukkig kon met snel optreden van de eigenaren de stok verwijderd worden.

Lees meer

Aspergeboerderij Schalk Prinsenbeek - aspergebanner 28-4 tm 24-6

Een lintje voor Marja Klerkx

09 mei 2022     Foto Henk Klerkx

Wijkbewoonster Marja Klerkx kreeg door burgemeester Depla een Koninklijke onderscheiding opgespeld voor 52 jaar vrijwilligerswerk. Ze helpt onder andere bij Thebe Lucia en Thebe de Hillen, waar ze voor de bewoners het verschil maakt met een grote glimlach en heel veel betrokkenheid. Van harte gefeliciteerd Marja!

 

Lees meer

1234516

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven