Overig nieuws

12

Wethouder Boaz Adank verlaat na bijna 9 jaar het college van B&W van Breda

16 januari 2024     Ingezonden bericht

Boaz Adank stopt op 29 februari als wethouder van Breda. De VVD-wethouder heeft zich meer dan veertien jaar ingezet voor Breda. Na 5,5 jaar als raadslid en fractievoorzitter en daarna bijna negen jaar als wethouder in drie van zijn eigen bedrijf en gaat daarbij zijn opgedane kennis en ervaring inzetten.

Lees meer

Aspergeboerderij Schalk Prinsenbeek - aspergebanner 23-3 tm 23-6-24

Om jezelf even op te laden

06 januari 2024     Redactie en foto Jolande Rommens-Musquetier

Dat de Asterdplas een mooi recreatiegebied is waar je jezelf even op kan laden dat wisten we al, maar op het parkeerterrein van de Asterdplas kan je tegenwoordig ook je elektrische auto opladen. Alleen dat is nog wel een uitdaging gezien de plaats waar ze deze laadpalen hebben gestationeerd.

Lees meer

Vuurwerkshow Bart Poppelaars adembenemend

01 januari 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Evenals vorig jaar stonden veel belangstellenden te wachten op het startsein van de vuurwerkshow van Bart Poppelaars. Zelfs de regenbuien leken geïnteresseerd te zijn in wat er komen ging. Klokslag half zeven werd het ineens droog en maakten de vele regendruppels plaats voor een fantastische show.

Lees meer

Update hoogwater

30 december 2023     Ingezonden door Waterschap Brabantse Delta – Foto Geert Dekkers

Update 29/12

Verwachting: ondanks regen dalende waterstand. De waterstanden zijn aan het dalen. Ons watersysteem kan weer even op adem komen. We houden wel rekening met een nieuwe regenperiode die waarschijnlijk volgt rond de jaarwisseling.

Lees meer

Aldi

Aldi

Zandzakken voor de deur

28 december 2023     Redactie en fotografie Jolande Rommens-Musquetier

Ook het waterpeil in de Haagse Beemden staat behoorlijk hoog. Dit is vooral goed te zien bij het geiteneiland en het is te hopen dat de geitjes, mede ook vanwege het vuurwerk, van het eiland geëvacueerd zijn, anders hebben ze nu waarschijnlijk wel natte voetjes.

 

Lees meer

Situatie rond verhoogde waterstanden is onder controle

27 december 2023     Ingezonden door Waterschap Brabantse Delta - Foto Peter van den Bosch

Net als in de rest van Nederland is het hele Brabantse Delta gebied kletsnat. In het hele werkgebied staat het water hoog. We verwachten dat het hoge waterpeil voorlopig nog wel zal aanhouden. Onze medewerkers zijn hard aan het werk, ook tijdens de feestdagen.

Lees meer

Terreur op de fietspaden

24 december 2023     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Fietspaden zijn aangelegd om het fietsverkeer veilig te kunnen laten reizen. In Nederland is ruim 35 duizend kilometer fietspad aangelegd. Het eerste Nederlandse fietspad is aangelegd in 1896. Om veilig te zijn moet een fietspad ongeveer twee meter breed zijn. Met de opkomst van de fatbike is die veiligheid sterk in het geding.

 

Lees meer

00 Beekse aardbeienbanner 24-04 tm 14-5 - Aardbeienkwekerij Van de Riet

Stoelendans op winkelcentrum de Donk

05 december 2023     Redactie Jolande Rommens-Musquetier – Fotografie Alex De Vliegere

Er is moeilijk informatie te krijgen over wat er nu precies op de Donk gebeurt. Er is geen contactpersoon te vinden en de winkeliersvereniging blijkt inmiddels opgeheven te zijn wegens gebrek aan belangstelling van de overige winkeliers.

Lees meer

Spanning op hoogte

20 oktober 2023     Ingezonden door Theo Herrings

TenneT brengt twee bestaande bovengrondse 150 kV-hoogspanningsverbindingen, die door Haagse Beemden en Wisselaar lopen, gedeeltelijk ondergronds. Het gaat hierbij om: - 150 kV-lijn Breda-Prinsenbeek: tussen mast 42 en mast 49 (lengte 2,3 kilometer) - 150 kV-lijn Breda–Geertruidenberg: tussen mast 30 en hoogspanningsstation Breda (lengte 1,3 km)

Lees meer

Voortgang verkabeling

06 oktober 2023     Ingezonden bericht – Fotografie Theo Herrings en Paul Godefroij

De verkabelingswerkzaamheden gaan gestaag door. Een belangrijk deel hiervan blijft uit het zicht en vindt diep onder de grond plaats, maar daar waar de kabels straks weer uit de grond komen is wel al een indrukwekkend resultaat zichtbaar. Lezer Theo Herrings zond ons bijgaande tekst en foto’s van een opstijgportaal. De foto’s van de kabels zijn gemaakt door Paul Godefroij.

Lees meer

Ristorante Il Primo

Ristorante Il Primo

Actiegroep Stadsverwarming. Update!

22 september 2023     Redactie Jolande Rommens-Musquetier – Foto Pixabay

Paul Welschen is druk bezig met de actiegroep Stadsverwarming niet duurder dan gas. Hij had de nationale ombudsman aangeschreven, maar die heeft hem laten weten dat hij geen bevoegdheid heeft, omdat de gemeente Breda zijn eigen ombudsman heeft. Je kunt daar pas naartoe gaan als je klacht in Breda niet tot tevredenheid is afgehandeld.

Lees meer

Flinke crash op overweg

14 september 2023     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Vanmorgen is rond half acht bij de spoorwegovergang aan de Gageldonkseweg een passagierstrein vol op een aanhanger met dakpannen gebotst. Hierbij is forse schade ontstaan aan de trein, de slagboom en lichtinstallatie.

Lees meer

Elektrisch boren bij Landgoed Burgst

14 september 2023     Redactie Jolande Rommens – Foto Jan Brouwer

De hoogspanningskabels gaan onder de grond, maar hoe doe je dat zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk? Door de nieuwe stikstofregels lopen duizenden bouwprojecten aanzienlijke vertraging op. Om deze situatie te overwinnen, heeft de bouwsector besloten om bouwmaterieel te elektrificeren.

Lees meer

Tuincentrum Poppelaars -Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Zware mishandeling op WC Heksenwiel

03 september 2023     Redactie Jolande Rommens-Musquetier – Foto Alex De Vliegere

In winkelcentrum Heksenwiel in Breda heeft zich vrijdag 1 september een incident voorgedaan waarbij een jonge brommerrijder betrokken was. Op vrijdagmiddag werd een zeventigjarige man geconfronteerd met de roekeloze rijstijl van de jongen die met zijn brommer door het winkelcentrum reed.

Lees meer

Plannen verbetering gebied rond Heksenwielplein

24 juli 2023     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

De Werkgroep Heksenwielplein heeft plannen om het gebied rondom het Heksenwielplein te verbeteren. Dit betekent dat er maatregelen worden genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren en er meer groen komt. 

Lees meer

Vakantiesouvenirs waar je spijt van krijgt

22 juli 2023     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De vakantie staat weer voor de deur. Veel mensen reizen naar verre oorden om te kunnen ontsnappen aan de sleur van alledag. Een van de hoogtepunten is voor velen een trip naar Indonesië. Bali, Sumatra, Java, eilanden om van te smullen. Natuurlijk worden er tijdens zo’n prachtige reis souvenirs gekocht. Om thuis nog even na te kunnen genieten bij die tastbare snuisterijen.

Lees meer

Groenrijk Prinsenbeek - zomergoed

Zomergoed bij Groenrijk Schalk

Stadsverwarming niet duurder dan gas!

21 juli 2023     Redactie Jolande Rommens-Musquetier - afbeelding Pixabay

Op Facebook is een pagina te vinden met de bovengenoemde titel met een oproep die gaat als volgt: "Oproep aan alle bewoners in de Haagse Beemden die zijn aangesloten op stadsverwarming, om in actie te komen". Dit om te eisen dat 'stadsverwarming niet duurder dan gas is', zoals in de Warmtewet is vastgelegd, wordt waargemaakt. En niet vier keer zo duur. Minister Rob Jetten van Klimaat en Energie heeft veel te hoge maximale tarieven goedgekeurd (die dus in strijd zijn met de Warmtewet).

Lees meer

Voorbereidende werkzaamheden Breda Verkabeling 150 kV

20 juli 2023     Foto's Jan Brouwer

TenneT brengt een bestaande bovengrondse 150 kV-verbinding, die door Haagse Beemden en Wisselaar loopt, gedeeltelijk ondergronds. Het gaat hierbij om de 150 kV-lijn Breda-Prinsenbeek: tussen mast 42 en mast 49 (lengte 2,3 kilometer).

Lees meer

Zwaargewonde vrouw door omgevallen boom

05 juli 2023     Foto: Geert Dekkers

Een 67-jarige vrouw is zwaargewond geraakt nadat een boom op haar viel terwijl ze over de Rietdijk in Breda liep. Het incident vond plaats op 5 juli 2023.

Lees meer

Jan Reedijk Uitvaartverzorging - eindejaarsbanner [3]

Jan Reedijk uitvaartverzorging

Drijfzand

20 mei 2023     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Geert Dekkers; You Tube - NOS Jeugdjournaal

Vorige week gebeurde het zomaar, na al dat rare supernatte weer, dat er een jonge jongen op het strandje bij de Asterdplas in het blubberige zand wegzakte. Zó ver dat hij er niet meer zelfstandig uit kon komen. De brandweer die gelukkig snel ter plekke was, heeft hem uitgegraven. Hij kwam met de schrik vrij en houdt er een optreden bij het Jeugdjournaal aan over.

Lees meer

Hoofdredacteur Alex De Vliegere wint Van Gogh schilderij in nationale actie

12 mei 2023     Redactie Geert Dekkers – Fotografie Geert Dekkers en Jan Brouwer

Het Van Gogh Museum werd op 2 juni 1973 feestelijk geopend door koningin Juliana. Met een bos zonnebloemen in haar handen knipte de majesteit het lintje door. Ze was voor de gelegenheid prachtig gekleed en op haar hoofd droeg ze met waardigheid een bijzonder hoofddeksel met een creatieve schwung die aan een zelfportret van Rembrandt van Rijn deed denken. Het museum geniet sindsdien wereldwijde bekendheid.

Lees meer

Nieuw asfalt voor een mooi straatbeeld met een lange levensduur

07 mei 2023     Redactie en fotografie Bert van Halteren

Op woensdag 3 mei werden er asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd aan het Rustenburgpad (vanaf het Scoutinggebouw aan de Somerweide) om het bestaande asfalt te verbeteren.

Lees meer

Mini-advertenties

Ondergronds windmolenpark stap dichterbij

01 april 2023     Redactie Alex De Vliegere - Fotografie Geert Dekkers

In de wijk Haagse Beemden wordt binnenkort gestart met de verkabelingswerkzaamheden. Daarbij verdwijnen de hoogspanningsleidingen die nu nog door hoge masten in de lucht worden gehouden diep onder de grond. Remco Vissering, student energietechniek aan de TU-Delft: “Dat is een uitgelezen kans om ook te experimenteren met het ondergronds brengen van de windmolens.”

Lees meer

Vanaf 1 april statiegeld op blikjes: lever ze in!

01 april 2023     Ingezonden bericht

Vanaf vandaag zit er € 0,15 statiegeld op blikjes, zoals fris, bier en energiedrank. Koop je een blikje waar het statiegeldlogo op staat? Dan betaal je statiegeld. En lever je het blikje in, bijvoorbeeld in de supermarkt? Dan krijg je het statiegeld weer terug. Dus lever ze in!

Lees meer

Nieuw bij HBN-MP

21 maart 2023     Redactie Alex De Vliegere

We vergunnen ons weer eens ruimte om in te zoomen op onze website. Drie jaar geleden werd ons redactieteam voor de keuze gesteld om helemaal met de krant te stoppen of voort te gaan op het digitale pad. We horen nog steeds weleens zeggen dat onze papieren edities gemist worden en dat begrijpen we.

Lees meer

Boerderijwinkel vd Kieboom

Boerderijwinkel vd Kieboom

Groene komeet boven de Haagse Beemden

16 februari 2023     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Na weken van bewolking, gevolgd door een oneindig lange periode waarin het bolle gezicht van de volle maan voor stoorzender speelde, was het dan eindelijk onbewolkt. Gewapend met een gedetailleerde sterrenkaart en een flinke lens gingen we op jacht naar de groene komeet met de naam C/2022 E3 (ZTF).

Lees meer

Grote schade voor Stichting De Verbinding bij roof kluis

15 februari 2023     Redactie Geert Dekkers – Fotografie Alex De Vliegere

Afgelopen zaterdag werden vrijwilligers van Stichting De Verbinding geconfronteerd met flinke inbraakschade en de roof van een kluis uit hun gehuurde pand aan de Alexberg 2a. Loes Rompa die het gezellige buurtcentrum runt en gaande houdt, is er letterlijk ziek van.

Lees meer

Archeologisch onderzoek bij het Dwarsmoerenpad

02 februari 2023     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Jan Brouwer

Steeds als ergens in de wijk de bodem wordt ‘geopend’ ontvangen we vragen hierover. Wat zijn ze daar aan het doen? Gaan ze daar bouwen? Ditmaal wordt er gegraven in het veldje tussen het Dwarsmoerenpad en de rondweg. Waarom?

Lees meer

Maarten Dirkx

Maten Dirkx uitvaartzorg

Ernstig ongeval op A16 bij Prinsenbeek

16 januari 2023     Redactie en foto Geert Dekkers

Gisteravond heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden waarbij een spookrijder op een andere auto is gebotst. Bij de botsing zijn drie mensen en een hond om het leven gekomen. Drie inzittenden zijn met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

Lees meer

Co-Med, in no-time bekend

06 augustus 2022     Redactie en foto Alex De Vliegere

De naam Co-Med doet bij velen onder ons een bel rinkelen. Waar spontane straatgesprekken met wildvreemden meestal gaan over het hondje dat geduldig kwispelend aan de lijn wacht, komt nu opvallend vaak het begrip ‘Co-Med’ aan de orde. Ineens is het er. “Het is toch wat, hè?”, wordt er verzucht, “Waar haal ik nu mijn pillen vandaan?” Co-Med leeft onder de bewoners van de Haagse Beemden.

Lees meer

Blauwalg geconstateerd

01 augustus 2022     Redactie en foto Jolande Rommens-Musquetier

Er is weer blauwalg geconstateerd in sloten in de Haagse Beemden. Dit bord staat bij het meertje bij de skatebaan. Het water is zodanig opgewarmd dat de blauwalg weer is opgedoken.

Lees meer

12

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven