Overig nieuws

1234510

DE- puntenactie voor koffie voor de Voedselbank Breda wordt vervolgd

29 november 2021     Ingezonden bericht

Met de prachtige opbrengst vorig jaar nog in gedachte, 5662 pakken koffie voor de Voedselbank Breda, gaan Bredase Lions ook dit jaar weer DE-spaarpunten inzamelen voor de Voedselbank. Vanaf 22 november staan in de gemeente Breda in de supermarkten van Albert Heijn en van Jumbo de inzameldozen weer gereed om de Douwe Egberts punten te ontvangen.

Lees meer

Turbotoetsen - Denk aan de bomen!

29 november 2021     Redactie Tanja Cavaljé

Eerlijk is eerlijk: ik twijfelde of ik deze sneltoets wel wilde delen. Ik doe het toch met het verzoek deze toets spaarzaam te gebruiken. Want dat is goed voor onze bossen. Is het nodig om een document te printen? Dat gaat snel met Ctrl en P.

Lees meer

Kiek - Stille wateren

29 november 2021     Foto HongGuang Wang

…hebben diepe gronden. Niemand weet hoe diep het er is, maar het watertje bij WDS’19 stond er toch zo glad als een spiegeltje bij. Lezeres HongGuang Wang legde het voor ons vast.

Lees meer

Wilt u een NL-Alert ontvangen bij een noodsituatie?

28 november 2021     Ingezonden bericht

Veel mensen ontvangen een NL-Alert bij een noodsituatie. Ook in Noord-Brabant. Zo ontvingen vier op de tien Brabanders in het afgelopen jaar een NL-Alert bij een noodsituatie in hun omgeving.

 

Onder Nederlanders van 75 jaar en ouder lag dit met bijna drie op tien lager, bijvoorbeeld doordat hun mobiele telefoon uitstond.

 

Om mensen van 75 jaar en ouder aan te sporen hun mobiele telefoon op te laden en aan te zetten, start het ministerie van Justitie en Veiligheid met de NL-Alert campagne ‘Laad ‘m op en laat ‘m aan’.

Lees meer

Zondagmorgenstemming - Wie rijmt die lijmt

28 november 2021     Redactie Monica Rijpma – Foto Alex De Vliegere

Een terugkerende existentiële vraag is: wat is de taak van kunst? Even googelen en ensie.nl heeft een antwoord. Kunst is het vermogen om dat wat in de geest of het gemoed leeft of gewekt is, op zodanige wijze tot uiting te brengen, dat het kan ontroeren door schoonheid. Zo, daarmee geeft Google meteen uiting aan een mooi staaltje technologische vooruitgang waaraan Plato een puntje kan zuigen.

Lees meer

Expositie schildersclub Talentevoluo

28 november 2021     Ingezonden bericht

Schilderclub Talentevoluo exposeert zondag 12 december 2021 en zondag 2 januari 2022 in Museum De Rijf in Prinsenbeek. Iedereen is dan tussen 13.30 en 16.30 uur welkom aan de Brielsedreef 39. De entree is gratis.

Lees meer

Mees uit Prinsenbeek werkt mee aan ‘s werelds meest efficiënte auto op waterstof

27 november 2021     Ingezonden bericht

Op 1 kg waterstof 3400 km afleggen? Bekenaar Mees Snoek werkt dit studiejaar met 22 andere studenten van de TU Delft aan ‘s werelds meest efficiënte auto op waterstof. Door te blijven innoveren en de grenzen op te zoeken van wat technisch mogelijk is, willen de studenten laten zien wat er allemaal realiseerbaar is. Met hun hyperefficiënte waterstof stadsauto hoopt het team komend jaar het belang van waterstof en duurzaamheid te laten zien.

Lees meer

Gymles van een wereldkampioen

27 november 2021     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Elke week komt meneer Erik op verschillende scholen in de Haagse Beemden gymles geven. Meneer Erik heet voluit Erik Faes en hij is werkzaam bij Breda Actief waar hij sportcoach en sportcoördinator is.

Lees meer

Amvest ontwikkelt nieuwe stadswijk Backer+Rueb in Havenkwartier

27 november 2021     Ingezonden bericht

Op 17 november ondertekenden de gemeente Breda en gebiedsontwikkelaar Amvest de overeenkomst voor de realisatie van Backer+Rueb, een levendige, creatieve en duurzame stadswijk met een mix van circa vijfhonderd stadswoningen en appartementen, werkplekken en horeca in een decor van haven en industrieel erfgoed.

Lees meer

Voorleesboek 'Hoera! Voorlezen is leuk!'

26 november 2021     Ingezonden bericht

In het kader van de Kinderboekenweek mocht Annemarie van Bokhoven voorlezen in de kleutergroepen van Kbs de Kievitsloop. Dat was erg leuk om te doen! Ze heeft een door haarzelf geschreven verhaal gekozen met als titel: 'De reus leest voor op de kabouterschool'. Dit is een van de 38 verhalen die zij heeft geschreven voor haar nieuwe boek.

Lees meer

Kiek - Nautilus terug op Heksenwiel

26 november 2021     Fotografie Bert van Halteren

Artiest Arthur van Poppel uit Tilburg bezocht onlangs winkelcentrum Heksenwiel. Een prettig weerzien! Tijdens het 25-jarig jubileum van het winkelcentrum in 2019 gaf Arthur ook al acte de présence met zijn Nautilus One Man Band. Het plein was toen nog veel minder vergroend. Arthur bracht wederom pakkende countrysongs en liet daarbij zijn vin weer hevig vlammen.

Lees meer

Oh, kom maar eens kijken…

26 november 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s Diana Luu

Het zijn drukke dagen voor Sinterklaas en zijn Pieten en soms worden plannen door omstandigheden gewijzigd. Zo ook bij Ontmoetingscentrum De Sleutel. Er lag een heel draaiboek klaar om de Goedheiligman op woensdag 24 november te ontvangen. Maar liefst vijftig kinderen hadden zich ervoor opgegeven, maar helaas, Sinterklaas redde het niet om in persoon langs te komen.

Lees meer

Uitgelicht!

25 november 2021     Ingezonden bericht

Een dag waar de ondernemers van STEK worden Uitgelicht! De winterperiode is begonnen. STEK wil jou daarom een warm lichtpuntje aanbieden in deze donkere dagen. 'Uitgelicht!' is hier om alvast in de sfeer te komen! Ga je mee verlicht de winter in?

Lees meer

Funday voor kids 10+

25 november 2021     Ingezonden bericht

Vrijdagmiddag en -avond vanaf 16.00 tot 21.00 uur organiseren wij in samenwerking met Grote Broer/Grote Zus Haagse Beemden een Fun Day voor kinderen vanaf tien jaar. Er is van alles te doen! Je kan onder andere kickboksen, tempex en houtbranden, gezellige meidendingen doen, etcetera. Kosten zijn € 2,50. Daarvoor krijg je ook friet met ranja. Verkoop kan vooraf en/of aan de deur.

 

 

Lees meer

Een goede weerstand

25 november 2021     Ingezonden bericht

Twee derde van de Brabanders vindt het belangrijker dan voorheen om een goede weerstand te hebben. Toch denkt een kwart van de Brabanders geen goede weerstand te hebben. Vrouwen denken dit vaker dan mannen. Dat blijkt uit een flitspeiling onder ruim 1500 Nederlanders voor de campagne ‘Fit op jouw manier’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De meeste Brabanders weten dat kleine veranderingen in hun leefstijl al binnen een paar weken groot effect kunnen hebben op hun weerstand.

Lees meer

Op de Graaf – Johan Gabriëls

24 november 2021     Redactie Graaf Engelbrecht

Deze week zetten we in onze bijdrage een medewerker van onze school centraal, namelijk Johan Gabriëls uit Prinsenbeek. Johan is coördinator van High School Sport op Graaf Engelbrecht. Afgelopen zaterdag heeft hij zijn eerste boek gepresenteerd: GABRIËLS - gebundelde columns en voetbalverhalen.

Lees meer

Bewegingslessen voor senioren in Gageldonk

24 november 2021     Redactie en fotografie Tilly van Doorn-Cogenbach

Elke maandagochtend is er gelegenheid om in Buurthuis Gageldonk op een leuke wijze de spieren wat soepeler en sterker maken. Enkele maanden terug vertelden wij u al over dit initiatief en inmiddels heeft beweeg- en danslerares Xanne Ploeg een start gemaakt met deze sportieve activiteit.

Lees meer

HBVerbindt nieuwsbrief oktober - november

23 november 2021     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

Helaas heeft onze poging om zoveel mogelijk wijkbewoners te bereiken en uit te nodige voor onze bewonersochtend niet helemaal uitgepakt zoals gehoopt. Hoewel de bezorging (veel mensen gaven aan de flyer niet te hebben gekregen) niet optimaal was, kan dat niet de grootste reden zijn voor de lage opkomst.

Lees meer

Nicole Segers exposeert in Buurthuis Gageldonk

23 november 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Geert Dekkers

De expositie van Nicole Segers is zondagmiddag 21 november door voorzitter Latifa Cherrabi van Buurthuis Gageldonk geopend onder muzikale begeleiding van Ilo (Milaunus Ambeua). Nicole exposeert met zeventien grote en vijftien kleine schilderijen, bestaande uit portretten van bekende artiesten, haar kinderen, Afrikaanse vrouwen en diverse onderwerpen. Haar werken zijn tot en met 21 januari 2022 te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van het buurthuis.

Lees meer

Herstel afvalwaterleiding Nieuwveer

23 november 2021     Ingezonden bericht

Waterschap Brabantse Delta is in samenwerking met de aannemer en de gemeente Breda bezig met een bijzonder en prestigieus project. De afvalwaterleiding in Breda wordt gerenoveerd.

Lees meer

Cybercrime – Hoe veilig is cloudopslag?

22 november 2021     Bron: vpngids.nl – veilig internet, door cybersecurity analist David Janssen

Meer en meer mensen en organisaties slaan hun gegevens op in de cloud. Cloudopslagdiensten als Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive worden dan ook steeds populairder. Met het toenemende gebruik van cloudopslagdiensten, is er ook een groeiend bewustzijn rondom de risico’s die dit met zich meebrengt. Hoe veilig is cloudoplsag eigenlijk?

Lees meer

Natuur in de wijk - Paddenstoelen

22 november 2021     Redactie Jolande Rommens-Musquetier – Fotografie HongGuang Wang

Kabouterhuisjes of schimmels? Het ene is een fantasie die je vooral terugvindt bij de Efteling, het andere is wat ze werkelijk zijn. Paddenstoelen zijn eigenlijk schimmels of zwammen. Een groot deel van deze schimmels zit onder de grond waar ze wijd vertakt hun draden hebben. Dat wat je bovengronds ziet is meestal de manier waarop ze zich voortplanten.

Lees meer

Wandelen bij volle maan in de Haagse Beemden

21 november 2021     Redactie Tilly van Doorn - Fotografie Ton van Doorn

Afgelopen vrijdag was er weer een volle maan. Deze novembermaan heeft verschillende bijnamen, bijvoorbeeld ‘offermaand’. Vroeger offerde men in deze periode vaak een dier aan de goden om hen gunstig te stemmen. In de Verenigde Staten wordt deze volle maan wel ‘bevermaan’ genoemd: bevers bereiden zich nu voor op de winter en zijn zeer actief. Ze worden soms in de val gelokt om de vachten als bont te gebruiken.

Lees meer

Lichtjesavond Prinsenbeek

21 november 2021     Ingezonden bericht

Onder grote belangstelling vond op dinsdagavond 2 november de Lichtjesavond plaats op de begraafplaats aan de Markt in Prinsenbeek. Al vroeg in de avond kwamen de eerste bezoekers die zich met een gratis graflichtje verspreidden over de begraafplaats naar het graf van hun dierbaren.

Lees meer

Ik omarm ieder talent

21 november 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Ton van Doorn

Angèle Evers (62 jaar) is van vele markten thuis. Zij is beeldend kunstenaar, schrijver, dichter en coach. Alles wat haar pad kruist onderzoekt zij en als zij er enthousiast van wordt, gaat zij ermee aan de slag om het zich eigen te maken. Zij wordt bijvoorbeeld tijdens een beeldhouwvakantie zo gegrepen door dit vak, dat zij thuis op een dusdanige wijze gaat beeldhouwen, dat zij zelfs een trauma aan haar handen oploopt en wordt geopereerd.

Lees meer

1234510

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven