Overig nieuws

Kansenverschil tussen inwoners in Brabant heeft aandacht nodig

16 september 2021     Ingezonden bericht

Overgewicht en verschillen in kans op goede gezondheid moeten worden aangepakt.

De helft van de volwassenen in Noord-Brabant heeft overgewicht, een zorgwekkend cijfer, zo blijkt uit de Gezondheidsmonitor van de GGD. Reden waarom de Brabantse GGD’en de gemeenten adviseren om, in lijn met het nationaal preventieakkoord, stevig in te blijven zetten op overgewicht in alle leeftijdsgroepen.

Lees meer

Doop in de Asterdplas

15 september 2021     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Tijdens een stralend opkomend zonnetje werden zondagochtend 12 september tegen 10.00 uur vier dopelingen van de Jefta Evangelische kerk gedoopt in de Asterdplas. Het water was koud, dat wel, maar de drie dames en de jongen trotseerden die kou, omdat zij geloven dat ze zo dichter bij de Heer komen.

Lees meer

Heiwerkzaamheden The Bay

14 september 2021     Ingezonden bericht.

Naar aanleiding van een eerder in HBNieuws geplaatst artikel over geluidsoverlast door heiwerkzaamheden zond de bouwer ons onderstaand bericht.

Lees meer

Coachingsgesprekken voor mantelzorgers

14 september 2021     Ingezonden bericht

Heb je als mantelzorger een heftig jaar achter de rug? Sta je er vaak alleen voor? Heb je weinig of geen tijd voor ontspanning? Dan is het belangrijk dat je jezelf weer goed voelt. Daarom biedt StiB nu gratis coaching op maat aan voor mantelzorgers in Breda. StiB is het kenniscentrum voor mantelzorgers in en rondom Breda.

Lees meer

Nazomer Kids-festival op kinderboerderij De Sik

13 september 2021     Redactie Tilly van Doorn – Foto Ton van Doorn

Hoewel de zondag ‘grijs’ begon, kwam aan het eind van de ochtend de zon tevoorschijn. Hoe leuk is het dan dat er op de kinderboerderij een kids-festival plaatsvindt met diverse activiteiten? Blijkbaar superleuk, want er kwamen veel kinderen op af en het was dan ook gezellig druk.

Lees meer

Cybercrime – malware

13 september 2021     Cybercrimeinfo.nl

De laatste tijd wordt er veel melding gemaakt van vreemde sms'jes. Er gaan twee varianten rond: de eerste gaat over 'gemiste oproepen en achtergelaten voicemailberichten', de tweede over 'pakketten die niet konden worden bezorgd'.

Lees meer

Kunstroute – nog één keer terugblikken

12 september 2021     Redactie Alex De Vliegere

De 11e Kunstroute door de wijk die vorige week zondag werd gehouden was een zeer geslaagd evenement. In HBNieuws kon u er deze week veel over teruglezen.

Lees meer

Wijkplatform Haagse Beemden opent nieuw seizoen

12 september 2021     Redactie Alex De Vliegere

Slimme truc: we houden inloop om 19.30 uur en vangen aan met de vergadering om 20.00 uur.

Sociaal wijkbeheerder Jetze van der Ham heeft het goed begrepen. Waar eerst de vergaderingen begonnen om 19.30 uur wordt er nu met koffie en een puntje appeltaart ‘voorvergaderd’. Daarmee wordt het ‘Brabants kwartierke’ ruimschoots opgevangen en arriveert iedereen stressvrij en op tijd voor het echte werk.

Lees meer

Toneelgroep Haagse Beemden zoekt toneelspelers

11 september 2021     Ingezonden bericht – Foto Paul Godefroij

De toneelgroep Haagse Beemden zoekt voor haar eerste toneelproductie toneelspelers in de leeftijd vanaf acht jaar. Zolang je de tekst nog kan onthouden kun je meedoen. Op 18 oktober is er om 18.30 uur een infobijeenkomst in Ontmoetingscentrum De Sleutel en op 21 oktober, zelfde tijd, in buurthuis Gageldonk. Iedere liefhebber is hierbij welkom om kennis te komen maken met productieleider Alex De Vliegere en regisseur Bert van Gerven.

Lees meer

Hardcore heien voor opslagruimteverhuur

11 september 2021     Redactie en foto Jolande Rommens-Musquetier

Een paar dagen heien is nog wel te verdragen, maar het heien begint steeds meer bewoners van de Haagse Beemden te irriteren. Wekenlang in de zomervakantie is het al aan de gang en meerdere wijkdelen hebben er behoorlijk last van.

Lees meer

World Cleanup Day

10 september 2021     Ingezonden bericht

Op zaterdag 18 september is het World Cleanup Day. Een dag waarop wereldwijd mensen op pad gaan om zwerfafval op te gaan ruimen en zodoende aandacht vragen voor dit veelkoppig monster. In de Haagse Beemden wordt al door ruim honderd mensen afval geruimd, via Opgeruimd Breda, Wijkdeals of andere organisaties.

Lees meer

Informatiepunten Haagse Beemden houden open dag

10 september 2021     Ingezonden bericht

Sinds begin juli zijn er drie informatiepunten in de wijk. De informatie die gegeven wordt is, onder andere op het gebied van sport, cultuur, ontspanning en maatschappelijke organisaties. Het streven van de informatiepunten is om op een zo breed mogelijk gebied informatie te geven over alles wat met de Haagse Beemden te maken heeft. Op 25 september houden de informatiepunten een open dag.

Lees meer

Debutanten van de 11e Kunstroute Haagse Beemden (2)

09 september 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Lex Heijtveldt

De 11e Kunstroute Haagse Beemden werd op zondag 5 september gehouden. Een zonovergoten dag zorgde ervoor dat heel veel kunstliefhebbers heerlijk konden genieten van alle creativiteit die de 22 deelnemende kunstenaars tijdens hun exposities lieten zien. Bij het infopoint in Buurthuis Gageldonk hebben de deelnemers ieder een exemplaar van hun kunst tentoongesteld, om de bezoekers vast een voorproefje te geven van wat zij kunnen verwachten.

Lees meer

Kunstroute - Over het water

09 september 2021     Redactie Geert Dekkers – Fotografie Alex De Vliegere

Ditmaal exposeren maar liefst 22 professionele kunstenaars in de Haagse Beemden hun werk in hun eigen atelier of gewoon bij hen thuis. Met uiteenlopende disciplines zoals keramiek, schilderkunst, fotografie en textiele vormgeving. Een van de hoogtepunten tijdens de route was het opmerkelijke werk van Maud Quaedvlieg. Deze Bredase blondine heeft haar atelier gevestigd net over de Moerlakenbrug in het oude pand van Tebbe.

Lees meer

Debutanten van de 11e Kunstroute Haagse Beemden (1)

08 september 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Lex Heijtveldt

De 11e Kunstroute Haagse Beemden werd op zondag 5 september gehouden. Een zonovergoten dag zorgde ervoor dat heel veel kunstliefhebbers heerlijk konden genieten van alle creativiteit die de 22 deelnemende kunstenaars tijdens hun exposities lieten zien. Bij het infopoint in Buurthuis Gageldonk hebben de deelnemers ieder een exemplaar van hun kunst tentoongesteld, om de bezoekers vast een voorproefje te geven van wat zij kunnen verwachten.

Lees meer

Geen rommel in je trommel

08 september 2021     Ingezonden bericht

Een gezonde schoolstart dankzij de actie ‘Geen rommel in je trommel’. De scholen gaan weer van start. Een spannende tijd voor veel kinderen en hun ouders. Iedereen hoopt dat het weer een leuke en leerzame tijd wordt. Dan is het belangrijk dat kinderen goed in hun vel zitten en voldoende energie hebben. Gezond eten en drinken kan daarbij ondersteunen. Want als je gezond eet en drinkt voel je jezelf fit, heb je meer energie en kun je beter opletten.

Lees meer

Kunstroute - Iris en Maud

08 september 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Fotografie Ton van Doorn

Wat een heerlijke zonnige dag was het zondag om de kunstroute in de Haagse Beemden lopend of fietsend te volgen. Zoals de kunstenaars het zelf formuleerden: “De kunstroute Haagse Beemden brengt je daar waar kunst ontstaat”, en dat was te merken op alle locaties waar activiteiten plaatsvonden.

Lees meer

Welkom op de eerste Bredase Huh?Parade

08 september 2021     Ingezonden bericht

In Breda vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. En echt mee doen kan alleen als je de informatie die je krijgt ook begrijpt. Denk bijvoorbeeld aan brieven van de gemeente, brochures van het ziekenhuis of informatie van de school van je kinderen. De gemeente Breda werkt daarom samen met 19 andere organisaties aan het eenvoudiger maken van informatie.

  

 

Lees meer

Verhalen in coronatijd – de oma van Menno

08 september 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag komt de oma van Menno Wirken aan het woord.

Lees meer

Ode aan Mercedes Sosa

07 september 2021     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Geert Dekkers

 

Zondag 5 september was een buitengewone dag. De ‘Kunstroute’ en ‘Struinen in de Tuinen’ vielen samen. De zon gedroeg zich daarbij heerlijk zomers. Kunstenaars en muzikanten toonden hun beste kunnen. Als kers op de taart deed Max het goed op de GP, ook dat leverde blije gezichten op. HBNieuws bezocht het concert van zangeres Conchita bij de Grote Hoeve.

Lees meer

Nazomer KIDS-festival De Sik

07 september 2021     Ingezonden bericht

Komen jullie zondag ook, het wordt weer feest bij de kinderboerderij.

Lees meer

Mijn gitaar gaat standaard overal mee naar toe

07 september 2021     Redactie Nelleke van der Zee –Foto Lex Heijtveldt

Mike Siwalette (59) werkt in het dagelijks leven als leidinggevende. Hij stuurt een team van docenten aan die om de twee weken acht- tot negenhonderd buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) trainen voor de gemeente Rotterdam. Het gaat om fysieke en mentale trainingen waarin strafrecht en bestuursrecht centraal staan.

Lees meer

Struinen in de Tuinen

06 september 2021     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Het mag weer. Zondag 5 september werden tuinen in heel Nederland voor één dag weer omgetoverd tot openluchtpodia. Terwijl u de tuin kunt bezichtigen tonen lokale bandjes, dichters, theatermakers en andere muzikale podiumkunstenaars hun kunnen.

Lees meer

Turbotoetsen Ctrl + A

06 september 2021     Redactie Tanja Cavaljé

Hallo, ik ben Tanja Cavaljé. Mijn laptop is mijn beste vriend, omdat ik daar mijn brood (mét kaas) mee verdien. Jarenlang als management assistent en de laatste 8 jaar als virtueel assistent. En altijd merk ik dat er vaak veel snellere manieren zijn om iets op je computer voor elkaar te krijgen. Die kennis die deel ik graag met jou. Het leven is al druk genoeg toch? Dus je leest in deze rubriek vooral tijdbesparende tips. Heb je zelf een (aanvullende) tip? Reageer dan gerust. Samen weten we zoveel!

Lees meer

Kan jouw buurt wel wat pit gebruiken?

05 september 2021     Ingezonden bericht

Kern met Pit laat buurtprojecten groeien en bloeien. Van moestuinen en dorpsfeesten, tot aan wijkpleinen en theatervoorstellingen. Kern met Pit ondersteunt mensen met dromen voor hun buurt met gratis kennis, advies en een groot netwerk. Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners 1.000 euro voor hun initiatief én maken ze kans op de Gouden Pit ter waarde van 3.000 euro. De inschrijving voor Kern met Pit 2022 is nu geopend!

Lees meer

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven