Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Verbinding in de VERbindING

26 juni 2021     Redactie en foto’s Anja Wierckx-Staps

 

Het heeft even geduurd, maar eindelijk kunnen de Wonen+'ers weer bij elkaar komen in een beperkt gezelschap. Samen eten van de heerlijke saladeschotels die Dennis Castelijn heeft gemaakt. Dit was vrijdag 18 juni in Inloop VERbindING, aan de Alexberg 2.

 

Om verbinding met elkaar te behouden tijdens coronatijd, is er een tegeltjesproject gestart, in navolging en met toestemming van het project dat in de zomer van 2020 door ‘IkVergeetJeNiet’ in de hele Haagse Beemden werd georganiseerd. Iedere Wonen+'er kreeg twee tegeltjes. Eén voor zichzelf en één om weg te geven aan een gezinslid, vriend of iemand waar je in je vrijwilligerswerk mee samenwerkt.

 

Boost

Met het thema Verbinding en de kleuren blauw gaat ieder thuis aan de slag, waarna alle tegeltjes samen in één groot verbindend kunstwerk bijeen komen. De kinderen Jodi, Julian en Anthonie mogen de onthulling doen en met applaus zoekt iedereen nieuwsgierig naar zijn zelfgemaakt tegeltje. Met deze bijeenkomst willen de coaches ook een soort boost geven aan de Wonen+'ers, nu alle vrijwilligerswerk weer hervat kan worden na corona.

 

Vrijwilligerswerk blijven doen

Er zijn deze avond ook Wonen+'ers bedankt, omdat ze twee jaar vrijwilligerswerk hebben gedaan. Dit was hun verplichting om voorrang te verkrijgen op een huurwoning. De kinderen Lucy en Valentina helpen mee, om de Wonen+'ers na een speech van hun coach een aandenken en bos bloemen te geven.

 

Wonen+'ers Asef, Patricia, Sanne, Nicky en Doré, zijn klaar, maar gaan door met vrijwilligerswerk in de buurten Kesteren en Muizenberg. Dat is iets wat ook coach Frank opvalt. Hij vindt het te waarderen dat Wonen+'ers na hun contractperiode, zich belangeloos blijven inzetten voor hun buurt en vindt dat daarmee het project Wonen+ geslaagd is. Een avond als deze vindt hij inspirerend en een signaal dat er ook voldoende activiteiten zijn om in de buurt te kunnen ondersteunen.

 

 

Asef

Wonen+'er Asef geeft aan dat het Wonen+ project hem alles heeft gebracht: een nieuw huis, een nieuwe start in zijn leven en dat van zijn gezin en een winkel. Hij heeft veel meegemaakt en gezien en is oprecht blij met de kans die hij heeft gekregen bij Wonen+. Hij heeft veel aan zijn coach gehad die hem kon ondersteunen. Asef vindt Breda een mooie stad om te wonen en te werken. Hij heeft een kledingreparatiewinkel en zit nog vol plannen, maar omdat hij graag wil helpen, wil hij vrijwilligerswerk blijven doen: kledingreparatie voor de kringloopwinkel van De Sleutel.

 

Nicky

Nicky geeft aan, dat het vrijwilligerswerk hem veel contacten heeft opgeleverd. Hoe mooi is het als hij met zijn dochtertje langs de buurttuin van De Sleutel fietst en zij naar dingen wijst, die hij heeft gemaakt. Het geeft hem veel voldoening, dat hij die tastbare en zichtbare dingen heeft kunnen maken.

 

Ilse

Ilse, een Wonen+'er die vorig jaar al klaar was met haar vrijwilligerswerk, geeft aan dat ze het erg fijn vindt om weer bij elkaar te kunnen komen. Het is ook leuk om te zien, dat haar dochter het goed kan vinden met de dochter van een andere Wonen+'er. Er ontstaat tussen beide dametjes een nieuwe verbinding.

 

Het tegeltjesproject is tijdens openingstijden te bekijken in Inloop VERbindING. Loop er gerust eens binnen.

 

F: InloopVERbindING.Breda

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven