Huisdieren

Dierendinsdag - Echo

24 mei 2022     Redactie AniCura Dierenziekenhuis Breda

Regelmatig maken wij echo’s in de praktijk. Er zijn verschillende mogelijkheden om een echo te maken. Enerzijds kunnen we de organen van de buik in beeld brengen, maar ook het hart is een belangrijk orgaan dat we met de echo kunnen bekijken.

Lees meer

Doneeractie ten bate van een solide geitenhek voor Kinderboerderij de Sik

18 mei 2022     Kinderboerderij de Sik

Het liefste wat geiten doen is ontsnappen. Van de ene wei naar de andere, terwijl ze daarbij het hekwerk stuk maken. Daarom willen ze bij Kinderboerderij de Sik een nieuw, sterker hekwerk plaatsen. Zij willen graag uw hulp daarbij inroepen om samen wij de weides “geit-proof” te maken.

Lees meer

Dierendinsdag - Teddy de Maltipoo

17 mei 2022     Redactie AniCura Dierenziekenhuis Breda

Teddy is een Maltipoo van twee jaar oud. Hij had een mezenbol en het netje eromheen volledig ingeslikt. Een mezenbol vinden honden erg lekker, maar het netje kan zorgen voor een verstopping.

Lees meer

Dierendinsdag - Pas op, als uw hond met stokken speelt

10 mei 2022     Redactie AniCura Dierenziekenhuis Breda

Kruising Mechelse herder Ginny is elf jaar oud. Ze was met een stok aan het spelen buiten. Op een gegeven moment klapte ze met haar bek bovenop de stok. De stok zat vast en bleef in haar bek steken. Gelukkig kon met snel optreden van de eigenaren de stok verwijderd worden.

Lees meer

Dierendinsdag - Tekenseizoen

03 mei 2022     Redactie AniCura Dierenziekenhuis Breda

Het wordt weer beter weer, het zonnetje schijnt. Heerlijk om alle bomen weer in bloei te zien en te genieten van het warmere weer. Ook de parasieten genieten hiervan! De teken komen weer tevoorschijn.

Lees meer

Dierendinsdag - Chi-chi

26 april 2022     Redactie Natasja Embregts - Foto AniCura

Katten zijn gevoelige dieren. Als het baasje met ze naar de dierenarts wil, dan voelen ze dit aan. Ze zorgen dat ze net even wat langer buiten op avontuur gaan of ze verstoppen zich ergens in huis. Met enige regelmaat krijgen we dan ook een telefoontje : “Ja, normaal komt hij nu altijd thuis, maar hij is nog buiten”. Of : “Hij heeft zich verstopt op zolder”.

Lees meer

Dierendinsdag - Zo ziek als…

19 april 2022     Redactie Carolien Buck - Foto AniCura

Goedendag, ik ben Carolien Buck. In 2010 studeerde ik af als gezelschapsdierenarts. Ik werk sinds 2016 bij AniCura Dierenziekenhuis Breda. Wij zijn een groot dierenziekenhuis en daarom komen er veel lieve, leuke, interessante en ontroerende dingen voorbij. Graag neem ik jullie mee voor een kijkje in de praktijk.

Lees meer

Warmtebeeldtellingen hazenstand: een verschil van dag en nacht

15 maart 2022     Ingezonden bericht

Nieuw onderzoek van de Koninklijke Jagersvereniging, in samenwerking met Bureau Waardenburg, wijst uit dat de hazenstand in Nederland bijna twee keer zo groot is dan gedacht. De hazen hebben hun leefwijze aangepast aan het drukbevolkte Nederland en zijn vooral ’s nachts zichtbaar. Dat blijkt uit onderzoek met warmtebeeldcamera’s. Eerdere tellingen van het aantal hazen blijken hiermee achterhaald.

Lees meer

Mijn zoektocht naar een eigen paard

08 maart 2022     Ingezonden door Annemarie van Bokhoven

Binnenkort verschijnt het derde boek van Annemarie van Bokhoven met als titel: ‘Mijn zoektocht naar een eigen paard’, met veel tips voor aspirant-paardeneigenaren en paardenliefhebbers.

Lees meer

Wat te doen met zwerfkatten in onze wijk?

19 september 2021     Redactie Tilly van Doorn – Foto Ton van Doorn

Het aantal zwerfkatten in onze wijk is de afgelopen maanden flink toegenomen. Zowel tamme als verwilderde katten worden gesignaleerd. Sommige mensen beschouwen ze als overlast, anderen doen juist pogingen om ze te voederen of in huis op te nemen. In een gesprek met Hilja Machielsen, vrijwilliger bij de Dierenbescherming, wordt duidelijk hoe je het beste kunt handelen bij zwerfkatten in jouw omgeving.

 

Lees meer

Hondenlosloopterreinen in de Haagse Beemden

28 augustus 2021     Redactie en foto’s Jolande Rommens

Veel mensen in de Haagse Beemden hebben een hond, maar het is wel zoeken naar een plekje waar je hond los mag rondlopen en van zijn of haar vrijheid kan genieten. Daarom een inventarisatie van alle hondenlosloopterreinen in onze wijk. Waar vind je ze en hoe zien ze eruit?

Lees meer

Huisdier vermist

27 juni 2021     Redactie HBNieuws – Foto Alex De Vliegere

Regelmatig zien we ze aangeplakt op lantaarnpalen: oproepen om mee te zoeken naar een vermist huisdier. Het is een pijnlijke ervaring voor de baasjes, maar evenzeer voor de beestjes.

Lees meer

Gaan de Galloways weg uit de Haagse Beemden?

22 juni 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto Alex De Vliegere

Een noodoproep van Vleesveehouderij van de Haar-Snijders van 18 juni over de Galloway runderen die rondlopen in de weilanden van landgoed Burgst, wordt gedeeld in de bewonersgroep Haagse Beemden op Facebook. Uw verslaggever nam contact op met Sander, de boer die eigenaar is van deze runderen, om te vragen wat er nou aan de hand is.

Lees meer

Hondenbezitters, kijk uit voor grasaren!

18 juni 2021     Ingezonden bericht

De grasaar die overal in onze wijk voorkomt, kan een bedreiging zijn voor de gezondheid van uw hond en in de ergste gevallen zelfs de dood van uw trouwe kameraad veroorzaken. Van juni tot en met augustus is het risico het grootst, en dan vooral voor rassen met middellange of lange haren.

Lees meer

Een zonnige open dag bij De Sik

09 juni 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto’s Maaike Rommens

Beter weer hadden ze er niet op kunnen hebben. Een zonovergoten dag met een lekker verkoelend windje. Kinderboerderij De Sik had zijn deuren open staan voor iedereen die afgelopen zondag een kijkje wilde komen nemen.

 

Lees meer

Let op vandaag en de volgende dagen… Het wordt heet!

03 juni 2021     Aangeleverd door vet-specialist

Wandel met je viervoeter in het bos, op het gras of op het zand... liefst niet op het asfalt of op de betonstraat...

Lees meer

^ Naar boven