Huisdieren

12

Jeuk- en huidklachten bij de kat

27 september 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Wanneer katten jeuk hebben gaan zij zichzelf veel wassen. Daarom valt jeuk niet altijd op. Pas wanneer de kat kale plekken of wondjes krijgt, wordt duidelijk dat er iets aan de hand is. Bij hevige jeuk gaan katten zichzelf ook krabben en/of bijten. Door de jeuk tegen te gaan, lost u het probleem zelf niet op. Daarom is het belangrijk om de oorzaak te vinden en deze aan te pakken.

Lees meer

Epilepsie bij huisdieren

13 september 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Wat is epilepsie bij dieren? Als een dier epilepsie heeft, komen de aanvallen meestal met enige regelmaat terug. Het kan ook bij een enkele aanval blijven. Epilepsie komt veel vaker voor dan we denken, het wordt namelijk niet altijd herkend of gezien. Niet elke aanval is hetzelfde en duurt even lang.

Lees meer

Dierendinsdag - Blaasgruis bij de kat

30 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Blaasgruis zijn kleine korreltjes die in de blaas gevormd worden en de blaaswand van uw kat irriteren en zo een blaasontsteking kunnen veroorzaken. Na stress is blaasgruis de belangrijkste oorzaak van een blaasontsteking bij katten.

Lees meer

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Lees meer

Wanneer is het te warm voor mijn hond?

09 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Op een warme zomerdag wordt het al gauw te warm voor uw viervoeter. Wij mensen kunnen zweten en op deze manier ons lichaam afkoelen. Een hond kan niet zweten zoals wij doen. Een hond kan zijn lichaamswarmte alleen kwijt door te zweten via de voetzooltjes en te hijgen. Een hond is daarom sneller oververhit dan u denkt.

Lees meer

Dierendinsdag - Groene vliegen in het konijnenhok

26 juli 2022     Redactie AniCura - Foto database konijn anicura

Dit keer een minder smakelijk verhaal, maar niet onbelangrijk! In de zomer liggen er namelijk verschillende ‘gevaren’ voor onze geliefde konijnen op de loer.

Lees meer

Wat ruist er door het struikgewas?

19 juli 2022     Redactie AniCura

Met het mooie weer groeien ook de grassoorten in Breda volop. Uiteraard is dit mooi om te zien, maar er kleeft ook een nadeel aan. Elk jaar zien wij op verschillende plekken grasaren bij honden en katten.

Lees meer

Hittestress

18 juli 2022     Redactie Jolande Rommens-Musquetier

Extra goed opletten de komende hete dagen, want voor dieren is het al snel te warm. Zet schoteltjes water in je tuin voor egels en vogels. En laat je hond niet op heet asfalt lopen of in de volle zon en zeker niet aan de fiets meenemen (alleen onder de 15 graden als je je hond gezond wilt houden).

Lees meer

Dierendinsdag - Blauwalg

12 juli 2022     Redactie AniCura Dierenziekenhuis Breda

Honden kunnen ziek worden door water met blauwalgen te drinken. Door deze vergiftiging kan uw dier in levensgevaar komen. Lees hier alles over blauwalgen bij honden.

Lees meer

Dierendinsdag - Allergieën

05 juli 2022     Redactie AniCura Dierenziekenhuis Breda

Honden en katten met allergieën hebben daar, net als mensen, last van. Belangrijk is dan om te weten waar uw dier allergisch voor is. Als we praten over een allergie dan bedoelen we een overgevoeligheid voor bepaalde stoffen die niet standaard schadelijk zijn.

Lees meer

Dierendinsdag - Konijn

31 mei 2022     Redactie AniCura Dierenziekenhuis Breda

Ook konijnen van de dierenarts zelf moeten soms naar de praktijk toe. Zo ook de konijnen van mijzelf. Als konijnkundig dierenarts zie ik relatief veel konijnen. Binnen de diergeneeskunde zijn ze ook echt een ‘aparte tak van sport’. Ze zijn niet te vergelijken met een hond of kat, maar wel heel leuk!

Lees meer

Dierendinsdag - Echo

24 mei 2022     Redactie AniCura Dierenziekenhuis Breda

Regelmatig maken wij echo’s in de praktijk. Er zijn verschillende mogelijkheden om een echo te maken. Enerzijds kunnen we de organen van de buik in beeld brengen, maar ook het hart is een belangrijk orgaan dat we met de echo kunnen bekijken.

Lees meer

Doneeractie ten bate van een solide geitenhek voor Kinderboerderij de Sik

18 mei 2022     Kinderboerderij de Sik

Het liefste wat geiten doen is ontsnappen. Van de ene wei naar de andere, terwijl ze daarbij het hekwerk stuk maken. Daarom willen ze bij Kinderboerderij de Sik een nieuw, sterker hekwerk plaatsen. Zij willen graag uw hulp daarbij inroepen om samen wij de weides “geit-proof” te maken.

Lees meer

Dierendinsdag - Teddy de Maltipoo

17 mei 2022     Redactie AniCura Dierenziekenhuis Breda

Teddy is een Maltipoo van twee jaar oud. Hij had een mezenbol en het netje eromheen volledig ingeslikt. Een mezenbol vinden honden erg lekker, maar het netje kan zorgen voor een verstopping.

Lees meer

Dierendinsdag - Pas op, als uw hond met stokken speelt

10 mei 2022     Redactie AniCura Dierenziekenhuis Breda

Kruising Mechelse herder Ginny is elf jaar oud. Ze was met een stok aan het spelen buiten. Op een gegeven moment klapte ze met haar bek bovenop de stok. De stok zat vast en bleef in haar bek steken. Gelukkig kon met snel optreden van de eigenaren de stok verwijderd worden.

Lees meer

Dierendinsdag - Tekenseizoen

03 mei 2022     Redactie AniCura Dierenziekenhuis Breda

Het wordt weer beter weer, het zonnetje schijnt. Heerlijk om alle bomen weer in bloei te zien en te genieten van het warmere weer. Ook de parasieten genieten hiervan! De teken komen weer tevoorschijn.

Lees meer

Dierendinsdag - Chi-chi

26 april 2022     Redactie Natasja Embregts - Foto AniCura

Katten zijn gevoelige dieren. Als het baasje met ze naar de dierenarts wil, dan voelen ze dit aan. Ze zorgen dat ze net even wat langer buiten op avontuur gaan of ze verstoppen zich ergens in huis. Met enige regelmaat krijgen we dan ook een telefoontje : “Ja, normaal komt hij nu altijd thuis, maar hij is nog buiten”. Of : “Hij heeft zich verstopt op zolder”.

Lees meer

Dierendinsdag - Zo ziek als…

19 april 2022     Redactie Carolien Buck - Foto AniCura

Goedendag, ik ben Carolien Buck. In 2010 studeerde ik af als gezelschapsdierenarts. Ik werk sinds 2016 bij AniCura Dierenziekenhuis Breda. Wij zijn een groot dierenziekenhuis en daarom komen er veel lieve, leuke, interessante en ontroerende dingen voorbij. Graag neem ik jullie mee voor een kijkje in de praktijk.

Lees meer

12
^ Naar boven