Mees uit Prinsenbeek wint met zijn team de Eco-marathon

10 juli 2022

Met de auto van Amsterdam naar Griekenland en terug op 1 kilogram waterstof?

 

Bekenaar Mees Snoek laat samen met zijn team zien dat het mogelijk is.

Gaan we vlas spinnen in de Haagse Beemden?

06 juli 2022

Zeker wel! Als het aan Martine van de Bilt ligt krijgen we in de Haagse Beemden locaties, evenementen en ondernemers die de veelzijdigheid van vlas opnieuw bij een volgende generatie in beeld brengen.

 

Vlas is vooral de grondstof voor linnen en tijdens de Gouden Eeuw was het in Nederland geweven linnen overal in Europa bekend vanwege de hoge kwaliteit.

 

Door de opkomst van kunststoffen en het verplaatsen van productie naar lagelonenlanden verdween in de tweede helft van de vorige eeuw zowel de teelt als de verwerkingsindustrie bijna geheel uit ons land. Maar de duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 hebben de speurtocht naar vernieuwing aangewakkerd.

 

Soms is vernieuwing van oude tradities en productiemethodes het antwoord. Dat brengt oude ambachten opnieuw onder de aandacht.

 

Vlas is veelzijdig en behalve textiel kan er van alles gemaakt worden van bijna elke vezel van het gewas.

 

Vroeger was het plukken en verwerken van vlas arbeidsintensief, maar juist daar kunnen vernieuwingen ervoor zorgen dat allerlei ecologisch veilige producten kunnen worden gemaakt

Allergieën

05 juli 2022

Honden en katten met allergieën hebben daar, net als mensen, last van.

 

Belangrijk is dan om te weten waar uw dier allergisch voor is.

 

Als we praten over een allergie dan bedoelen we een overgevoeligheid voor bepaalde stoffen die niet standaard schadelijk zijn.

 

 
^ Naar boven