Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Een terugblik op vier dagen feest

02 juli 2024     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Alex De Vliegere

Heksenwiel 30 jaar stoomtrein

 

Winkelcentrum Heksenwiel bestaat 30 jaar en dat moet gevierd worden. De winkeliersvereniging en Ruud Hendrikson van buro Ruud hebben er alles aan gedaan om het winkelend publiek iedere dag met leuke attracties te verrassen. Het begon woensdag met leuke activiteiten voor de kinderen en het eindigde op zaterdagmiddag met een EK voetbalplein voor de kids, maar de volwassenen en senioren werden ook niet vergeten.

 

Het was even oppassen geblazen als u woensdagmiddag, tijdens Kidsday, in gedachten uit de winkel kwam gelopen, want even leek het winkelcentrum wel een dependance van de NS met een trein die kinderen over het winkelcentrum vervoerde. En je zal maar even tijdens te schminken toegezongen worden door de zingende schminkster. Het kindje dat zich liet transformeren hoorde het gelaten aan. Van winkelen krijg je ook wel trek en dan is het fijn als je lekker verwend wordt met een portie poffertjes.

 

Swingende lunch
Ondanks dat het donderdagochtend al lekker warm was, kreeg zanger Wally Preyll (alias Johnny Valentino) de senioren toch aan het dansen. Clara Hilling was samen met haar vriendinnen naar de seniorenlunch gekomen en vertelt: “Het was een goed verzorgde lunch met luxebroodjes en verschillende soorten kazen en vleesbeleg. Er hing een gezellige sfeer en de zanger had een leuk afwisselend repertoire. Hij noemde ons de ‘Indo groep’. Wij hebben heerlijk gedanst op zijn muziek. Helaas heb ik niets gewonnen met de bingo.”

 

Surprise shoppen
Het zal u maar gebeuren, dat u nietsvermoedend een nieuwe outfit aan het shoppen bent en presentator Ruud staat naast u en schenkt u 30 euro. Dat overkwam een mevrouw in een boutique op het winkelcentrum op vrijdagmiddag. Maar nog enkele anderen kregen dat bedrag bijgelegd op hun aangekochte boodschappen. Ruud ging zelfs langs de horeca om daar de nietsvermoedende terrasbezoeker of de mensen die uit lunchen waren te verrassen. Zo waren er heel veel blije gezichten die dag.

 

Heksenwiel 30 jaar Giann

 

Heksenwiel 30 jaar RozemarijnOranje
Vanwege het EK kleurt de Haagse Beemden oranje, zo ook het plein op Heksenwiel, die zaterdag omgetoverd was tot EK voetbalplein voor kids. Op een groot springkussen in de vorm van een voetbal konden de kinderen zich heerlijk uitleven. En het schminkteam van ‘Winkelcentrum Events’ zorgde ervoor dat de snuiten getransformeerd werden in superhelden, lieve vlinders of gewoon met rood, wit, blauwe vlaggetjes erop. Schminkster Esmee: “Wij hebben vanochtend al veel kinderen geschminkt of een glittertattoo gezet. Hierachter kunnen de kinderen ook knutselen en een eindje verderop kunnen zij laten zien hoe handig zij zijn bij het gatenkaas spel en het labyrint.” Moeder Michelle is samen met haar kinderen Giann (9 jaar), Manu (5 jaar) en Tyson (3 jaar) naar het winkelcentrum gekomen voor de activiteiten. “Ik vind dat er leuke dingen zijn georganiseerd. Mijn kinderen genieten ervan!” zegt zij. Giann: “Ik vind het hier heel leuk. Ik heb net een medaille geknutseld en ik ga zo een vlaggetje maken en versieren. Ik ben niet op het springkussen geweest, daar vind ik het een beetje te warm voor.” Met het voetbalspel werd alvast geoefend voor de wedstrijd Nederland-Roemenië.

 

Het grote cadeauspel
Op het plein stond presentator Ruud met een tafel vol met dozen. In vier rondes maakten de deelnemers kans op het winnen van een mooie prijs, die in de doos zat die zij hadden aangewezen. Lynsey Meeren was een van de gelukkigen die in de prijzen viel. “Ik heb een bon van twintig euro gewonnen. Als ik die mag gebruiken in de horecazaak, ga ik daar lekker van lunchen,” zegt zij lachend. Er was ook straattheater zoals: ‘The time traveller’ die rondreed met haar kar. Zij bracht de kinderen terug in de tijd. Zangeres/actrice Rozemarijn met haar mini ‘Boogie woogie bus’ probeerde al zingend het publiek zover te krijgen om met haar een duet te zingen. Boven op de bus was via een scherm de songtekst te lezen. Helaas kreeg zij niemand zover. Haar repertoire bestond uit muziek uit de jaren 50, 60 en 70. De middag werd muzikaal opgeluisterd door een Dixie-band die rondliep en swingende muziek ten gehore bracht. Zo werden de vier feestdagen zaterdagmiddag gezellig afgesloten.

 

F: heksenwielbreda

 

Heksenwiel 30 jaar dixieband

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven