Als de bloesems in mei uit hun knoppen barsten en de lammetjes in de wei vrolijk onder de blauwe hemel huppelen is het duidelijk dat de natuur expliciet tot bloei is gekomen. De heilige maagd Maria staat hierbij centraal. Dat is zichtbaar aan de veldkapellen die aan Maria zijn gewijd: ze worden versierd met bloemenkransen en er wordt gebeden.
Onder de noemer ‘Open voor jou’ hielden leerlingen van Graaf Engelbrecht bij het domein identiteit als onderdeel van het vak burgerschap interviews met grootouders. Deze keer de opa en oma van Danique uit havo 5. Vandaag komt oma aan het woord. Opa volgt morgen.
Het Bredase college heeft de ambitie om een energieschool op te zetten. Het doel hiervan is om leerlingen op te leiden en bij te scholen voor een sector waar de komende jaren veel banen in komen, namelijk de energiesector. Het initiatief voor de EnergieCampus sluit mooi aan op deze ambitie.
Een ei is geen ei
31 maart 2024Redactie en fotografie Geert Dekkers
Wie kent nog het kinderrijmpje ‘Een ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een paasei’? De boodschap van het liedje is dat er toch zeker wel drie eieren nodig zijn voor een volledige maaltijd. Je kunt een ei beschilderen voordat het gegeten wordt. Hoe doe je dat?
Paaseieren schilderen is een favoriete bezigheid tijdens het lange paasweekend. Je kunt ze beschilderen in een kleur, met motieven en symbolen of je kunt er een waar kunstwerk van maken. Het leuke daarbij is dat de schildering in 3D is. Wil je langer kunnen genieten van je kunstwerk dan is het mogelijk om een ei uit te blazen.
Uitblazen…, hoe dan?
Eerst boor je met een dikke stopnaald voorzichtig zowel aan de bovenkant als de onderkant van het ei een klein gaatje. Door boven een koekenpan in de keuken aan ene kant van het ei flink te blazen is het mogelijk om in no time de inhoud te verwijderen uit het ei. Duurzaamheid staat voorop en wij gooien niets weg. De inhoud van het ei kun je na het uitblazen even bakken als scrambled egg. Gewoon roerei maar met Pasen is het leuker om het gerecht een chique naam te geven. Heerlijk met wat peper en zout.