Kunst over én in het water tijdens De Expeditie

25 juni 2024     Ingezonden door Stichting KOP

KOP Expeditie 1Kunstenaars werken samen met het waterschap en het archeologisch depot om interactieve belevingen te ontwikkelen voor BredaWandelt.

Boekentip van de bieb – De geur van regen

25 juni 2024     Redactie Henriëtte Loosen

Boekentip De geur van regenDeze maand geef ik als tip: De geur van regen, een roman van Alka Joshi. Een roman over het bewogen leven van een jonge Indiase vrouw in het Parijs van de jaren ’70.

Eerste presentatie Gezondheidsvisie Breda

24 juni 2024     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Gezondheidsvisie Breda vapenGedurfd, gezond en gelukkig. Gezondheid is iets waar iedereen mee bezig is en het is ook belangrijk voor iedereen. Breda werkt al aan drie doelen met een ‘G’ en daar komt nu een vierde bij. Met dit doel wil Breda werken aan handvatten voor een gezonde leefstijl voor alle nu 187.000 bewoners van Breda, tot in 2040.

Groot JOBi Ontbijt

04 juni 2024     Ingezonden bericht – Fotografie Edwin Wiekens

JOBi 1

 

Met het Groot JOBi Ontbijt op vrijdag 28 juni wil Jeugd Ontbijt Breda initiatief, JOBi, nog meer Bredanaars bewust maken van het feit dat er dagelijks kinderen zonder ontbijt naar school gaan. Donateurs, bestaande en nieuwe, sponsoren en vrijwilligers worden bij Restaurant Blossem samengebracht om hier verandering in te brengen.

 

In Breda zijn er naar schatting negenhonderd kinderen die opgroeien in gezinnen die, door armoede of andere omstandigheden, zelf niet in staat zijn om in een ontbijt te voorzien. Het Bredase initiatief JOBi vindt dat ieder kind recht heeft op gelijke kansen om zich te ontwikkelen en de dag gezond moet kunnen starten.

 

Momenteel verzorgt JOBi voor ruim 340 basisschoolkinderen een wekelijkse, verantwoorde ontbijtbox gevuld met producten voor 7 gezonde ontbijtjes. Het aantal kinderen dat wordt aangemeld blijft oplopen. ‘Begin 2023 waren er ca. 40 kinderen die de box ontvingen, dit aantal is enorm gegroeid naar 340 kinderen. Daarmee krijgt armoede nog meer zichtbaarheid. Met JOBi willen we er alles aan doen om kinderen een gelijke start van de dag te geven, zodat er gelijke kansen ontstaan’, aldus Reginald Berretty, JOBi initiatiefnemer en voorzitter.

 

Om ook het komend jaar gezinnen die het nodig hebben te ondersteunen, zijn er nieuwe betrokken Bredanaars nodig. Met een financiële bijdrage van € 365 kan direct én concreet een bijdrage worden geleverd aan de bestrijding van armoede onder Bredase kinderen. Voor dit bedrag kan één kind een jaar lang, 365 dagen, de dag beginnen met een gezond ontbijt.

 

Groot JOBi Ontbijt

 

Donateurs ondersteunen met hun bijdrage niet alleen een jaar lang een kind, maar reserveren met hun bijdrage tevens een plek aan tafel bij het Groot JOBi Ontbijt. Chef Lars Drost van Restaurant Blossem; ‘Om kinderen te helpen die onze hulp het meest nodig hebben, willen we graag bijdragen aan een ontbijt van kwaliteit en op basis van mooie ingrediënten. We kijken ernaar uit om samen het doel van JOBi – ervoor zorgen dat geen enkel kind met honger naar school hoeft - bij Restaurant Blossem een warm hart toe te dragen.’

 

Tijdens het ontbijt zal Stella de Swart, auteur van ‘Armoede krijg je gratis’ haar persoonlijke verhaal delen over succes, armoede en moed. Hierbij zal ze de aanwezigen meenemen in de wereld van armoede en schulden, maar ook de moed om weer op te krabbelen en er te staan. Sluit je aan bij ons tijdens het Groot JOBi Ontbijt en maak een direct verschil in het leven van een kind. Wie meer wil weten over JOBi en het Groot JOBi Ontbijt gaat naar www.jeugdontbijtbreda.nl

 

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven