Aanhoudende vertraging bij pakketdiensten

11 december 2023     Ingezonden bericht

Na de hectiek van Cyber Monday en Black Friday blijft de e-commerce sector worstelen met vertragingen in pakketleveringen. Recent onderzoek van Sendcloud onthult een opmerkelijke daling in de tijdige bezorging van pakketten, met slechts 53 procent van de zendingen die de volgende dag aankomen. Deze trend benadrukt de toenemende uitdagingen in de logistieke sector en wijst op alternatieve oplossingen zoals het gebruik van pakketpunten.

Excel of beter ExSNEL: 5 tijdbesparende tips (2)

11 december 2023     Redactie en afbeelding Tanja Cavaljé

Hoewel ik in de auto snelwegen het liefst vermijd, ben ik tijdens mijn werk altijd op zoek naar de snelle weg. Er zitten tenslotte maar 24 uren in een dag en ik heb altijd wel voor 32 uur ideeën en plannen. Jij ook? Mooi, want deze keer deel ik Excel-tips met je, waarmee je tijd bespaart. Met natuurlijk ook een handige zo-doe-je-dat-video per tip.

Een opgeruimd huis brengt rust

10 december 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Er zijn weleens omstandigheden in het leven waardoor u het even niet ziet zitten. Denk aan het verlies van een dierbaar persoon, het verlies van een baan, ziekte of een burn-out. Dan is misschien opruimen van het huis het laatste waar u aan denkt. Voordat u het weet is het zó erg en kunt u het alleen niet meer overzien. Dan is het handig om gebruik te maken van een professional organizer (opruimcoach). Ingrid Gerretse is al vanaf 2019 de persoon die op verschillende adressen haar hulp heeft aangeboden.

Boekentip vanuit de bieb - Mama Lee

12 september 2023     Redactie Henriëtte Loosen

Mensen vragen in de bieb vaak advies om boeken. Dat is één van de leukste aspecten van ons vak! Ze willen bijvoorbeeld graag een mooi boek. Maar wat is een mooi boek? Dat is voor de één een roman en voor de ander een thriller. Bij een mooi boek denk ik aan een boek dat blijft hangen, dat je ontroert en dat je jaren na het gelezen te hebben nog steeds kent juist omdát het je zo raakte.

 

Zo'n soort boek is Mama Lee, geschreven door Mischa Blok, een Nederlandse journaliste. Zij is op zoek gegaan naar haar Koreaanse moeder en vertelt over deze ontroerende zoektocht in een prachtig boek.

 

De inhoud is als volgt:

Een kindje wordt te vondeling gelegd op een pleintje in Zuid-Korea, met op haar kleding een briefje waar haar naam en haar geboortedatum op staan. Ze wordt gevonden, naar het kindertehuis gebracht en geadopteerd door Nederlandse ouders.

Een prachtig verhaal, strik eromheen, klaar. Maar zevenendertig jaar later blijkt dit verhaal niet te kloppen. Ze is helemaal niet te vondeling gelegd; haar vader heeft haar op een dag zelf naar het kindertehuis gebracht. En dat besef, dat verandert alles. De manier waarop ze naar haar adoptie kijkt. De manier waarop ze zelf liefheeft. Ze kan niet anders dan op zoek gaan naar antwoorden.

Waarom heeft haar moeder haar bij haar vader achtergelaten? Hoe kun je als vader je kind wegdoen? Wie kan haar het ware verhaal vertellen over die eerste levensjaren? Mischa gaat op zoek, en ze belooft zichzelf: dit wordt de allerlaatste poging om haar te zoeken, daarna moet ze door. Maar het enige wat ze van haar moeder weet, is haar naam: Pyung Soon Lee. Oftewel, Mama Lee. Het boek neemt je in één keer mee naar haar zoektocht. En Mischa gaat ver, tot aan het inschakelen van Guus Hiddink, coach Koreaans voetbalelftal, aan toe! Maar gaat het haar lukken haar moeder te vinden?

 

Waargebeurd verhaal

Het is een aangrijpend, bijzonder en ontroerend boek. Je leeft zo met haar mee en wil zo graag dat ze haar moeder vindt. Dit boek is te vinden in de kast 'Waargebeurde verhalen' in de bibliotheek. In alle drie de bibliotheken staan de waargebeurde verhalen in een aparte kast, omdat mensen dit graag lezen. Daardoor zijn ze makkelijk te vinden. De inhoud varieert van oorlog tot incest en van kindermishandeling tot moord. Niet altijd de gezelligste verhalen. maar wel die verhalen die veel worden gelezen en die mensen toch boeien.

 

Loop ook eens bij de bibliotheek binnen! Al voor € 37,50 heeft u een basisjaarabonnement en voor € 45,- een abonnement met allerlei extraatjes. Én voor Bredapashouders is het zelfs gratis!! We staan u graag te woord.

 

Meer informatie vindt u via: www.bibliotheekbreda.nl of mail voor uw vragen naar: bibliotheek.noord@nieuweveste.nl

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Kerstmis - Boerderijwinkel van de Kieboom - 21 nov / 21 Dec 2023

BSO De Wildert: algemene advertentie

Verkenners

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven