Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Hulp voor jou bij het terugbetalen van te veel ontvangen toeslag

29 juli 2022     Ingezonden bericht

 

Toeslagen vraagt mensen die te veel toeslag hebben ontvangen weer te beginnen met terugbetalen. Het gaat hierbij om huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget.

 

De mensen die nog toeslag moeten terugbetalen vanaf 2020 tot maart 2022, ontvingen hierover de afgelopen maanden al een brief. En zij krijgen via een tweede brief een betalingsregeling aangeboden. Moet jij nog te veel ontvangen toeslag terugbetalen? Kies de manier van terugbetalen die bij jou past en vraag hulp als je er niet uitkomt.

 

Door de onzekere periode tijdens de coronacrisis heeft Toeslagen mensen tijdelijk niet herinnerd aan het terugbetalen van te veel ontvangen toeslag. Nu de coronamaatregelen zijn afgebouwd, vraagt Toeslagen weer te beginnen met terugbetalen. Daarbij is het belangrijk dat iedereen kan terugbetalen op de manier die past bij hun persoonlijke situatie. Daarom biedt Toeslagen drie manieren aan. De eerste mensen die zijn begonnen met terugbetalen, maken daar ook gebruik van. Sommigen kiezen voor terugbetalen in 24 maanden en maken het bedrag voor de eerste maand over. Anderen betalen in één keer of vragen een persoonlijke betalingsregeling aan.

 

Deze hulp is er voor jou

Verwacht je dat het niet lukt om terug te betalen in 24 maanden? Vraag dan een persoonlijke betalingsregeling aan. Op onderstaande website kan je een persoonlijke betalingsregeling aanvragen, die past bij jouw persoonlijke situatie.

Kom je er niet uit? Vraag Toeslagen om hulp. O de website vind je misschien het antwoord op je vragen. Ook kan je op deze site een belafspraak maken voor contact met de BelastingTelefoon. De BelastingTelefoon belt jou dan terug op een moment dat het jou uitkomt. Je kan ook zelf bellen op 0800-0543. Of ga langs bij een toeslagenservicepunt in de buurt, bijvoorbeeld voor hulp bij het aanvragen van een persoonlijke betalingsregeling. Benieuwd welke servicepunten er bij jou in de buurt zijn? Check de website en vul je woonplaats of stad in jouw buurt in.

 

Heb je extra hulp nodig met je geldzaken? Kijk dan eens op geldfit.nl/toeslagen. Hier kan je een korte en anonieme vragenlijst invullen. En op basis daarvan krijg je persoonlijke tips en een overzicht van organisaties en hun contactgegevens waar jij extra hulp kunt krijgen.

 

W: toeslagen.nl/teveelontvangen

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven