Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Boodschappentas vol statiegeldflesjes? Doe er wat leuks mee!

28 juli 2022     Ingezonden bericht

 

Staat er bij jou regelmatig een boodschappentas vol plastic statiegeldflesjes klaar om ingeleverd te worden? Lekker bezig! Gemiddeld is een boodschappentas vol flesjes 6 euro waard. En daar kun je leuke dingen van doen.

 

  • Volle tas? Ga na het inleveren een koffietje halen met een vriend of vriendinbij een café in de buurt. Zo is inleveren niet alleen goed voor het milieu, ook kun jij regelmatig bijkletsen met vrienden.
  • Hebben de kids de statiegeldflesjes ingeleverd en schijnt de zon? Laat ze met die 6 euro op zak vragen of de buurjongen meegaat om een ijsje te halen.
  • Boodschappentas vol flesjes ingeleverd? Dan gaat er bijna 6 euro van je totaalbedrag af tijdens het boodschappenCheck!
  • En ben je lid van de sportvereniging? Neem de statiegeldflesjes mee naar de club. Daar kan je ze vaak doneren aan de clubkas. Zo kunnen zij er nieuwe ballen of een scorebord van kopen.
  • Onbewust een leuk spaarpotje opbouwen? Lever je iedere twee weken een boodschappentas vol statiegeldflesjes in, dan heb je aan het einde van het jaar zo’n 150 euro gespaard.

 

Flesje leeg? Dop erop en inleveren maar!

Alle plastic statiegeldflesjes met het statiegeldlogo kan je inleveren, bijvoorbeeld bij supermarkten en tankstations langs de snelweg. Naast de water- en frisdrankflesjes vind je het logo ook op sommige flesjes met sap. Hoe je ze kunt inleveren? Let erop dat het plastic flesje zo veel mogelijk in zijn oorspronkelijke vorm is en deuk ‘m terug als dat niet zo is. En zorg er ook voor dat de streepjescode goed te lezen is. Op die manier herkent de inlevermachine het flesje. Ook is het fijn als de dop op de fles zit, want ook die kan worden hergebruikt.

 

Waarom inleveren belangrijk is

Met het inleveren van statiegeldflesjes draag je bij aan een schoner milieu. Want de flesjes die je op straat ziet liggen, hebben meer dan 450 jaar nodig om te vergaan. En door ze in te leveren, worden ze gerecycled. Maar naast de natuur help je ook je eigen portemonnee een handje.

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven