JubileumTerrasConcert

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Smartlappenkoor Beekse Smart is opgericht in september 2002 en viert dit jaar het twintigjarig jubileum. Dit gaat voor publiek gevierd worden op zondag 3 juli 2022 met een uitgebreid Zomertranenterras. Voor dit feestelijke jaar omgedoopt tot JubileumTerrasConcert.

Koerstrui in de kerk

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Verhalen achter wereldberoemde wielertricots. Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning.

Op de duofiets door de Haagse Beemden

28 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Fietsmaatjes Breda heeft sinds 11 juni een derde opstapplaats gerealiseerd in Breda, dit keer bij Ostara De Kleine Hoeve. Tijdens het HBFestival heeft burgemeester Depla samen met de bewoonster Kiki van Ostara De Kleine Hoeve met het doorknippen van het lint de opstapplaats officieel geopend.

Kunstenaar Margreet Lankhuizen druk met mozaïeken

15 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

 

Kunstenaar Margreet Lankhuizen heeft met haar ‘Polderhaasproject’ weer een item erbij. Sinds maart werkt zij bij Ontmoetingscentrum De Sleutel een keer per week aan haar ‘corona’ sociale sofa. Van haar coronatafelkleed met 406 woorden heeft zij een selectie van de woorden gemaakt om die op de sociale sofa te mozaïeken.

 

Ook wordt haar ‘Polderproject’ tentoongesteld tijdens de specialistententoonstelling bij de IKO in Hoogstraten op zondag 19 juni van 13.00 - 17.00 uur, maandag 20 juni en dinsdag 21 juni van 18.00 - 21.00 uur. Margreet zal daar dan zelf aanwezig zijn om uitleg te geven over haar werk.

 

Margreet is getrouwd met Ad en heeft twee kinderen. Zij komt van origine uit Terheijden, maar woont sinds 1985 in de Haagse Beemden. Zij omschrijft zichzelf als een bezige bij. Margreet kan niet stilzitten en is het liefst buiten. Een paar keer per week wandelt of rent Margreet door de Haagse Beemdenpolder en zij organiseert sinds december ook wandelingen door dit mooie natuurgebied. Al ruim negen jaar krijgt zij les bij de IKO, de Kunstacademie in Hoogstraten, waarvan de laatste twee jaren over specialisatie gaan. Zij hoopt op 29 juni haar opleiding af te kunnen sluiten met een diploma.

 

Expositie

“Mijn expositie bestaat uit verschillende projecten”, begint Margreet haar verhaal. “Polderwandelingen, coronapolderwandelingen, coronawandelingen geborduurd op een houten wandplaat van 2 bij 2 meter, het coronahuismus project en mijn coronatafelkleed. De expositie is alleen te bezichtigen op deze drie dagen. Naast de betonnen blokken die ik in Park Kesteren heb beschilderd, had ik ook de wens om een sociale sofa te maken.”

 

 

“Gelukkig is deze wens ingewilligd en kan ik bij Ontmoetingscentrum De Sleutel in een hok op het plein aan mijn creativiteit uiting geven. Ik heb een selectie gemaakt uit de 406 woorden. Het is best wel veel werk om die op de juiste wijze te mozaïeken. Zo staan er bijvoorbeeld woorden als: coronanaastenliefde, coronaommetje en coronababy’s op. Ik had totaal geen verstand van mozaïeken en ik heb de begintechniek van Nico de klusjesman geleerd. De reacties op de sociale sofa zijn heel wisselend. De een vindt het leuk en de ander wil helemaal niets meer met het coronatijdperk te maken hebben.”

 

 

Nieuw project
“Ik heb nog ongeveer een maand werk aan de sociale sofa”, vertelt Margreet. “Dan wordt de sofa in Park Kesteren bij het water neergezet. Ik ben ook met een nieuw project begonnen. Ik ben een overzicht aan het maken in boekvorm van alles wat groeit, bloeit en leeft in de polder, van wat ik tijdens mijn wandelingen tegenkom. Dat doe ik samen met Ad en over sommige dingen schrijf ik een haiku. Zo heb ik weer een nieuwe uitdaging als ik straks helemaal klaar ben met mijn studie.”

 

E: polderhaas@icloud.com
F: desleutelbreda
W: iko-dekunstacademie.be

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Poppelaars 22-05-25 tm 22-07-07 - 5 zomerbloeiers voor €5

Poppelaars 03-05-22 tm 07-07-22 Bloemen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven