Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Moet jij nog teveel ontvangen toeslagen terugbetalen?

09 juni 2022     Ingezonden bericht

 

Moet je nog huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget terugbetalen vanaf 2020 of later? Toeslagen helpt met een betalingsregeling van 24 maanden. Hiermee kun je de te veel ontvangen toeslagen in maximaal 24 maanden terugbetalen, met elke maand een vast bedrag. Lukt dit niet? Vraag dan een betalingsregeling aan die wel past bij jouw persoonlijke situatie via de website.

 

Door de coronacrisis heeft Toeslagen mensen die nog te veel ontvangen toeslagen moesten terugbetalen hier niet aan herinnerd. Nu de coronamaatregelen voorbij zijn, vraagt Toeslagen mensen weer te beginnen met terugbetalen. Paul Frencken, afdelingshoofd Toeslagen: “We hebben tijdens de coronacrisis geen herinnering gestuurd. We denken dat sommige mensen ook niet meer weten dat zij nog geld moeten terugbetalen. Of hoeveel. Om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen, versturen we in de maanden april, mei en juni brieven om mensen er aan te herinneren dat ze nog toeslagen terug moeten betalen over 2020 of later. En ongeveer vier weken na de eerste brief krijgen zij een betalingsvoorstel om de te veel ontvangen toeslag terug te betalen in 24 maanden.”

 

Zo werkt het terugbetalen in 24 maanden

Als je nog toeslag over 2020 moet terugbetalen, ontvang je in april, mei of juni een brief. Hierin staat hoeveel toeslag je nog terug moet betalen. Ongeveer vier weken later ontvang je een tweede brief met een betalingsvoorstel. Hierin staat hoe jij het bedrag in 24 maanden kunt terugbetalen.

Heb jij de brief met het betalingsvoorstel voor 24 maanden ontvangen en wil je hier gebruik van maken? In de brief staat welk bedrag je dan over moet maken, voor wanneer je dit moet doen, en op welk rekeningnummer. Maak je het totale bedrag liever in één keer over? Dat kan ook.

 

Heb je het bedrag voor de eerste maand overgemaakt? Zet dan meteen de volgende data waarop je moet betalen in je agenda, zodat je zeker weet dat je het bedrag elke maand op tijd betaalt. Of laat je bank het bedrag elke maand automatisch overmaken.

 

Lukt het niet om in 24 maanden terug te betalen?

Als je verwacht dat het je niet lukt om in 24 maanden terug te betalen, kan je een persoonlijke betalingsregeling aanvragen via de website. Dan kijkt Toeslagen samen met jou hoe je het bedrag wel kan betalen.

 

Hulp nodig?

Kijk op de website of bel gratis naar de BelastingTelefoon op 0800-0543. Wil je liever persoonlijke hulp op een plek bij jou in de buurt? Vraag dan hulp bij een toeslagenservicepunt of je gemeente. Op de website zie je welke toeslagenservicepunten er bij jou in de buurt zijn.

 

W: toeslagen.nl/teveelontvangen

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven