Shownieuws - Film met vlogger Geert valt in de prijzen

13 februari 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

 

Het nieuwe jaar begon voor HBNieuws - Modern Prinsenbeek-vlogger en redacteur Geert Dekkers goed. De film ‘Invisibilia’, een komische gangsterfilm waarin Geert een hoofdrol speelt, heeft op grote filmfestivals maar liefst dertien filmprijzen gewonnen. Geen reden voor een feestje want daar is geen tijd voor!

 

De opnames voor opnieuw een gangsterfilm zijn in volle gang. Geert speelt in de dark comedy wederom een crimineel personage. Het draait allemaal om een gangster met hypochondrie, ook wel ziektevrees genoemd. Mensen met deze psychische aandoening zijn ervan overtuigd dat ze lijden aan een ernstige aandoening, terwijl ze kerngezond zijn. Allerlei gebeurtenissen en pijntjes zijn bij deze patiënten reden voor grote paniek.

 

Acteur Glenn Coenen speelt de rol van de crimineel met ziektevrees. Hij krijgt van zijn baas de opdracht een geheim te ontfutselen van de flamboyante en duivelse boef Howard, de rol van Geert. Reden voor een spannend kat en muis spel tussen deze twee personages. Regisseur Daan Swinkels schreef het scenario. Hij baseerde het verhaal voor een deel op persoonlijke gebeurtenissen. De film wordt in de omgeving van Helmond opgenomen.

 

 

De gevolgen van het gebruik van de synthetische partydrug GHB zijn een ander onderwerp in de productie. Vooral op het platteland in West-Brabant, het gebied tussen Roosendaal en Breda, is het drugsprobleem groot. In de ziekenhuizen van Breda, Eindhoven en Den Bosch komen landelijk de meeste opnames voor ten gevolge van de problemen die de drug GHB veroorzaakt.

 

Geert is enthousiast over zijn rol in de film: “Daan heeft sterke dialogen geschreven en het verhaal zit vol onverwachte wendingen. De locaties zijn bijzonder en voor alle details in het proces is een specialist aangetrokken. Geweldig om aan mee te mogen werken.” Na deze film staat alweer een nieuwe project in Geerts agenda. Een spannende film met Willem de Ridder en Serge-Henri Valcke over een snuff movie en ook nog het alweer derde seizoen van het Huis Anubis zitten er aan te komen.

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven