Lichtjesavond Prinsenbeek

21 november 2021     Ingezonden bericht

 

Onder grote belangstelling vond op dinsdagavond 2 november de Lichtjesavond plaats op de begraafplaats aan de Markt in Prinsenbeek. Al vroeg in de avond kwamen de eerste bezoekers die zich met een gratis graflichtje verspreidden over de begraafplaats naar het graf van hun dierbaren.

 

Mede door de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers was de begraafplaats omgetoverd tot een groot verlicht geheel. Met verlichting en Zweedse fakkels waren zoveel mogelijk herdenkingsplaatsen bereikbaar gemaakt voor jongere en oudere inwoners van Prinsenbeek en ver daarbuiten.

De organisatie van deze avond was blij met de vele blijken van waardering van alle bezoekers.

Ook de weersomstandigheden waren ideaal: helder en droog weer en een aangename temperatuur om buiten te vertoeven.

 

Bij Ursula, een lokale bloemiste, kon men aan de ingang van de begraafplaats een stukje of een bloem kopen voor op of bij een graf. Na afloop vertelde Ursula dat zij het een hele mooie avond had gevonden. Volgend jaar is zij zeker weer aanwezig met een bloemenstal.

 

In de loop van de avond kwamen alle aanwezigen (zo’n 150 personen) vanuit de allerzielenviering in de R.K. kerk aan op de begraafplaats, waar zij zich eveneens met een graflichtje naar het graf van een dierbare begaven.

 

Deze avond werd opgeluisterd door het koor ‘What’s in a Note’ uit Prinsenbeek. Hun enthousiasme bleef bij de belangstellenden zeker niet onopgemerkt. Velen bleven staan om van hun muziek te genieten.

 

Tot slot bedanken wij alle belangstellenden voor hun aanwezigheid, blijken van erkenning en de financiële giften die wij ontvingen in de collectebus. Hiermee kunnen we ook volgend jaar weer een lichtjesavond organiseren, op woensdag 2 november 2022.

 

Namens de organisatie lichtjesavond Prinsenbeek,

Femke, Jan en vrijwilligers

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven