Piet wil beroemd worden

14 november 2021     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

 

Op zaterdag 20 november brengen de Pieten van 10.00 tot 12.00 uur in Buurthuis Gageldonk het programma ‘Piet wil beroemd worden’. Kinderen van 0 tot 8 jaar ontvangen een cadeautje van de Pieten die van kleur verschieten. Het buurthuis diende een wijkplatformaanvraag in voor twee Pietenpakken. Dan heeft het buurthuis er weer vier en kan men de komende jaren zelfvoorzienend aan de slag.

 

Vooraf inschrijven is in verband met de aanschaf van voldoende cadeautjes noodzakelijk. Dit kan bij het buurthuis tot donderdag 18 november. Na afloop gaat men ‘in fanfare’ naar de Donk waar Sint-Nicolaas om 12.30 uur aankomt. Hij komt voor de veiligheid aan in een auto, omdat er op de Donk ook paardjegereden kan worden en het te riskant is om paarden die elkaar niet kennen samen tussen het publiek te plaatsen.

 

Veertigste intocht

Ria Mutsers-Verhoeven, organisator van het evenement, vertelt met trots dat dit de veertigste editie van de Sint-intocht in de wijk wordt. Vorig jaar kon het vanwege de omstandigheden niet doorgaan, hopelijk dit jaar wel. Er wordt ingezet op meer spelletjes. Zo komt er de ‘wervelwind’: een grote kast van waaruit ballen opwaaien die de kinderen moeten proberen te vangen. Verder is er een kleurwedstrijd en kunnen de kinderen zich weer laten schminken. Voor het inwendige kind is er voorzien in popcorn en lekkere zoete suikerspinnen. Met een beetje geluk wordt er ook nog een draaimolen geplaatst, maar dat hangt echt nog even van de ontwikkelingen af.

 

De Sleutel

Op woensdagmiddag 24 november bezoekt Sint van 13.00 tot 16.00 uur het gezellige ontmoetingscentrum De Sleutel. De inschrijving voor deze middag is inmiddels gesloten, omdat Sint zijn tijd hard nodig heeft om cadeautjes in te slaan. Dat is best wel ingewikkeld, want je hebt natuurlijk jongens en meisjes en ook nog eens van allemaal verschillende leeftijden. De hoofdpiet heeft inmiddels laten weten dat het allemaal goed komt.

 

De Sik

Bij kinderboerderij De Sik kunnen de kinderen vanaf zondag 14 november hun schoentje komen zetten. Dit kan tijdens de reguliere openingstijden: dinsdag van 08.30-14.30 uur, woensdag van 10.00-16.00 uur en zondag van 13.00-16.00 uur. Op zondag 28 november komen er vanaf 12.00 uur Pieten naar de kinderboerderij om cadeautjes uit te delen. Verder is er dan ook weer een groot springkussen en wordt er een leuke knutselactiviteit gehouden.

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven