Collecte voor kinderen met een handicap

15 oktober 2021     Ingezonden bericht

 

Stichting het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) houdt van 15 t/m 20 november 2021 haar landelijke collecte. Duizenden vrijwilligers gaan dan op pad om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. De stichting zoekt nog helpende handen in de Haagse Beemden.

 

Voor veel kinderen met een beperking is eenzaamheid de grootste handicap. Ze gaan naar aparte scholen of helemaal niet naar school. Spelen wordt lastig als negen van de tien speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. Veel kinderen met een handicap staan aan de zijlijn terwijl ze graag met leeftijdgenootjes zouden willen sporten.

 

Het Gehandicapte Kind zorgt ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren. Bijvoorbeeld door speeltuinen aan te passen, aangepast sporten aan te bieden op de sportvereniging in de buurt of door speciale klassen op te richten binnen de gewone basisschool. Geen kind zonder vriendjes, dat is het motto.

 

Helpt u mee?

Collecteert u mee voor kinderen met een handicap? Het kost maar een paar uur en u kunt binnen de collecteweek zelf een tijdstip uitzoeken dat u schikt. En misschien hebt u vrienden of familieleden die ook mee willen doen? Hoe meer collectanten, hoe meer het Gehandicapte Kind kan doen voor kinderen met een handicap! Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met Michaela van Wijngaarden, 06-21478558.

 

Het Gehandicapte Kind

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (kortweg het Gehandicapte Kind) komt al ruim 70 jaar op voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Jaarlijks ondersteunt de stichting projecten waarmee duizenden kinderen met een handicap worden geholpen. Dat kan dankzij vrijwilligers en donateurs, want het Gehandicapte Kind is onafhankelijk en ontvangt geen subsidie. De stichting is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften die zij ontvangt. Voor meer informatie kunt u ook de website bezoeken.

 

W: gehandicaptekind.nl

 

 

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven