Breda waardeert mantelzorg met Breda Cadeaukaart

17 augustus 2021     Ingezonden bericht – Foto Nynke de Jong

 

Mantelzorgers doen fantastisch werk. Als blijk van waardering ontvangen zij van de gemeente de mantelzorgwaardering: een Breda Cadeaukaart van 75 euro. Mantelzorgers die langdurig en onbetaald zorgen voor een naaste in de gemeente Breda, kunnen de waardering van 15 augustus t/m 31 oktober 2021 aanvragen bij StiB via bredawaardeert.nl . Jonge mantelzorgers kunnen een Breda Cadeaukaart van 25 euro aanvragen.

 

Mantelzorg. Daar kies je meestal niet voor: het overkomt je. Veel mantelzorgers zorgen met liefde voor hun naaste. Het is belangrijk dat ze daarin steun en waardering krijgen. Niet alleen van hun naaste, maar ook uit de omgeving. Daarom kunnen mantelzorgers de mantelzorgwaardering aanvragen. Deze cadeaukaart is te verzilveren bij ruim 125 restaurants, winkels en activiteiten in Breda. Zo steunen we de Bredase ondernemers.

 

Ook voor mij?

Je kunt de mantelzorgwaardering aanvragen als de persoon waarvoor je zorgt in de gemeente Breda woont. En minimaal drie maanden en acht uur per week voor hem/haar zorgt. Ook jonge mantelzorgers van 4 t/m 24 jaar kunnen een waardering aanvragen: een Breda Cadeaukaart ter waarde van 25 euro. Je bent jonge mantelzorger als je opgroeit in een gezin waarin iemand langdurig ziek, verslaafd, lichamelijk of verstandelijk beperkt is. Meer informatie vind je op bredawaardeert.nl.

 

 

Online aanvragen niet mogelijk?

In de maand september kunnen mantelzorgers de waardering ook telefonisch aanvragen, via 076 750 32 00 op werkdagen, tussen 9.00 en 12.30 uur.

 

Steun en advies

StiB verzorgt de mantelzorgwaardering namens de gemeente Breda. Ook voor informatie, advies en ondersteuning kunnen mantelzorgers gratis terecht bij StiB.

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven