Boekrecensies door verslaggevers in spé

22 juli 2021     Redactie en foto’s Monica Rijpma

 

Voor de laatste aflevering van onze jeugdige reporters hebben we niet een maar twee boekbesprekingen. Het bleek een echte hit te zijn bij de jongeren en HBNieuws gaat ook na de vakantie door met series die de jeugd aan het woord laten. Deze bijdragen laten zien dat er wel degelijk gelezen wordt door jonge mensen.

 

Groep 4 van juf Audrey en juf Diede bij NBS Burgst heeft al eerder een boekbespreking voor de krant gedaan. Dit keer vertellen Sem, Bo en Bluelle over hun favoriete boek.

 

Spekkie en Sproet

Spekkie en Sproet zijn beste vrienden en beleven het ene na het andere spannende avontuur. De vrienden zijn echte speurneuzen en er is altijd een raadsel dat ze moeten oplossen. Hun oma raakt bijvoorbeeld vermist, er is een grote verdwijning bij het circus of Spekkie en Sproet gaan op zoek naar een verborgen code! Af en toe krijgen Spekkie en Sproet hulp van Spekkies neef Nelson. Hij werkt bij de politie en kan heel goed meedenken. De kinderen vinden de boeken spannend en vaak ook erg grappig. De speurtocht is vaak zo spannend dat ze het boek in één keer willen uitlezen. Op de foto staan Sem, Bo en Bluelle met een super spannend Spekkie en Sproet boek! Veel leesplezier en de groetjes van groep 4.

 

Het Pudding probleem

Cheyenne is twaalf jaar en zit in groep 8 bij meneer Bert op NBS De Hoogakker. Ze vindt lezen leuk en kan ook goed vlogs maken. Cheyenne vertelt dat ze altijd wel iets vindt dat grappig is om te lezen. Voor deze boekbespreking koos ze voor Het Pudding probleem, geschreven door Joe Berger.

 

 

Het boek gaat over Lars. Lars is een jongen die altijd liegt. Zijn beste vriend is Charlie. Charlie is dan ook zijn enige vriend en Pudding is zijn kat. Lars heeft Pudding gevonden in het riool. Er is ook een pestkop, namelijk Ron de Knikker en zijn hond. Ron is altijd gemeen tegen Lars maar wanneer de juf kijkt, is hij opeens poeslief. En nu gaan we verder over Pudding.

 

Pudding was een kat, een zwerfkat. Hij was verstopt omdat Ron en zijn hond achter hem aanzaten! Zijn moeder vond het eerst geen goed idee dat Pudding bleef, maar toen zei Lars: “Pudding zorgt ervoor dat ik niet meer lieg.” Dat vond zijn moeder een goede deal want als Lars zou liegen zou ze Pudding wegdoen.

 

In de pauze had Lars altijd een vies broodje met stinkkaas en een rotte appel. Charlie daarentegen had een lekkere warme kippenkluif. Ron had een sappige, warme, zachte cheeseburger. Dat komt omdat zijn zus bij een burgerrestaurant werkt.

De opa van Lars was een tovenaar die zei dat als je aan een warme, sappige, zachte cheeseburger denkt, het ook een cheeseburger wordt. Dus dat deed Lars en het lukte. Maar Ron was niet blij met alle aandacht die Lars kreeg dus hij spuugde op Lars, maar Lars bukte en toen kwam het op de directeur en had Ron een probleem.

 

Als laatste is het gelukt dat Lars heeft toegegeven dat hij de hele tijd heeft geliegt maar Pudding mocht toch blijven. Lars heeft daarna nooit meer geliegt.

Nawoord van de redactie: nou we laten maar staan dat Lars heeft geliegt, maar het is natuurlijk ‘gelogen’!

 

Wij wensen alle jongens en meisjes en alle meesters en juffen een hele fijne vakantie. Tot volgend jaar.

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven