Diploma-uitreiking Graaf Engelbrecht

16 juli 2021     Redactie en foto’s Alex De Vliegere

 

Drie mavo-groepen mochten hun diploma op maandag 12 juli in ontvangst nemen, op dinsdag kwamen de drie havo-groepen en tenslotte de atheneumklas aan de beurt. Bijna een kwart van de leerlingen neemt hiermee afscheid van ‘de Graaf’.

 

Coördinator bovenbouw Gisela Houf opent de bijeenkomst. Ze benadrukt dat het de afgelopen tijd zowel voor de studenten als voor de docenten niet eenvoudig is geweest, met lessen op afstand, maar dat er nu dan toch een heel feestelijk moment is aangebroken. Waar zo lang voor is geknokt wordt vandaag beloond. Ze onderstreept dat het ook wel een beetje een emotioneel moment is. Leerlingen die jarenlang de school bezochten ‘vliegen nu uit’, naar Rotterdam, Maastricht en zelfs New York! “Loop gerust nog eens een keertje binnen”, zegt ze tot besluit.

 

Tweede huis

Dan spreekt rector Carin Janssen de studenten toe: “Welkom, welkom, jullie hebben het gehaald! Het was inderdaad een moeilijke periode. Er werd les gegeven in een tent, bij tropische temperaturen maar ook in de vrieskou. De ‘Graaf’ is een beetje jullie tweede huis geworden. We gaan jullie missen maar wensen jullie ook een prachtige toekomst toe.”

 

 

Hete kip

In het examenjaarboek geven de leerlingen aan wat het meest gemist gaat worden. De warmte naar elkaar toe scoort hoog, op korte afstand gevolgd door ‘de hete kip in de pauze’. Alle laureaten worden door hun eigen mentor met een flinke vleug humor op het podium geïntroduceerd. Op drie grote monitoren wordt eerst een foto getoond van de leerling ten tijde van de schoolintroductie, gevolgd door een actueel portret. Aansluitend op de uitreikplechtigheid wordt er gezellig nagekletst bij de foodtruck op het schoolplein. Het is droog en aangenaam weer.

 

LOOT-status

Uit de persoonsschetsen komt naar voren dat opvallend veel studenten naast de schoolopleiding topsport beoefenen. Er wordt gesproken over wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.

 

Hoe zit dat? Sjoerd Schouw, begeleider van de topsporters op de school, wel tien procent van de leerlingen, legt uit dat de school een speciale LOOT-status heeft verkregen. LOOT staat voor Stichting Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport. Op een LOOT-school krijgen toptalenten in sport de kans om hun topsportcarrière te combineren met hun schooltijd. De scholen leveren daartoe maatwerk aan elke sporter. Nederland telt momenteel 31 LOOT-scholen. Heel bijzonder dus dat er een in de Haagse Beemden te vinden is.

 

Namens HBNieuws felicitaties voor alle geslaagden en ook een mooie (zonnige!) vakantie toegewenst.

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven