Wijkverjaardag

13 juni 2021     Redactie Alex De Vliegere en Monica Rijpma

 

Driewerf hoera! Op 19 juni viert de wijk Haagse Beemden haar 44e verjaardag. Er staan daarom een aantal leuke activiteiten op stapel. Op de Donk presenteert CC Giegeldonk om 11.11 uur een feestelijke borrel: het Giegeltje. De Fiepers zorgen er voor de muzikale omlijsting. Netwerk Haagse Beemden stelde in samenwerking met Bekom, de Lucaskerk en werkgroep Asterdplas ook een feestelijk programma op.

 

Inloop de VERbindING, Alexberg 2a verricht om 10.00 uur de aftrap met de vertoning van de film ‘Het geheim van de Haagse Beemden’, ingeleid door filmmaker Bert van Gerven. De film wordt driemaal achtereen vertoond.

 

Speech door Burgemeester Depla

Om 12.30 uur opent de Lucaskerk haar deuren. Het programma van livemuziek en presentaties over heden, verleden en toekomst van de wijk wordt feestelijk ingeleid door burgemeester Depla. Themapresentaties worden afgewisseld met livemuziek. Aan bod komen ecologie en natuur in de wijk, toekomstplannen, de omgevingsvisie en het initiatief Haagse Beemden Verbindt. Wout Kwakernaat schreef voor de gelegenheid een compositie voor vier stemmen, waarvan u de primeur kunt meebeleven. Zangeres Conchita brengt met haar begeleider Pedro muziek van Mercedes Sosa. Het binnenprogramma wordt gestreamd en is live te volgen via het kanaal kerkdienstgemist.nl.

In SCC ’t Kraaiennest, op een paar passen van de kerk, is er de hele dag een expositie te zien van kunstenaars uit de wijk (11.00 -17.00 uur) en ook de fototentoonstelling van Marjan Bogers is nog te zien in de Lucaskerk.

 

Buitenactiviteiten

Buiten verrijst er een informatiemarkt met kraampjes van verschillende bewonersinitiatieven zoals Hobbyclub de Toko, Het Wijkplatform, Netwerk Haagse Beemden, Bekom wijkraad en De Kapeltuin.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Ilo Johannis & Friends. Ilo vertelt dat hij met veel van de jonge muzikanten die tijdens de lockdown niet samen konden repeteren online heeft gewerkt en dat hij zo weer nieuwe vaardigheden heeft ontwikkeld. Maar het zal geweldig zijn weer eens op een podium te staan.

 

Voor fysieke beleving kunt u iets verderop bij de Asterdplas terecht. Hier heeft Werkgroep Asterdplas met ondersteuning van sportverenigingen en Grote Broer/Grote Zus een beweegprogramma samengesteld bij de ligweide. Vanaf de poppodium bus zullen de ritmes klinken, waarbij sportievelingen uit alle leeftijdscategorieën van 13.00 tot 16.00 uur zich kunnen laten inspireren door callisthenics, tennis, beachvolleybal, kickboksen, yoga, Tai Chi of Sap Trappen; alles is goed, zolang je maar beweegt!

 

      

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven