Ouderen tijdens de Coronaperiode

19 mei 2021     Ingezonden artikel (studenten Graaf Engelbrecht) - Foto Alex De Vliegere

v.l.n.r.: Mathijs, Kenan, Lars, Mikki via de laptop. Rubriek: Corona.

 

HBNieuws biedt ook ruimte aan gastredacteuren. Een groep studenten benaderde de krant met een bijzonder verzoek. Wij laten hen graag zelf aan het woord. Binnenkort hoort u meer van hen.

 

 

Wij, Mikki, Mathijs, Lars en Kenan, hebben als atheneum 5 leerlingen van het Graaf Engelbrecht een maatschappelijk probleem aan de kaak gesteld. Dit deden wij naar aanleiding van een project georganiseerd door de gemeente Breda genaamd ‘Jeugd & Politiek’. Het probleem dat wij willen verhelpen of verminderen is eenzaamheid onder ouderen.

 

Eenzaamheid

Wij merken dat de eenzaamheid onder ouderen enorm is toegenomen tijdens de Coronaperiode. Dit vinden wij niet kunnen. Deze eenzaamheid kan verminderd worden door jongeren hun opa’s, oma’s of andere ouderen te laten interviewen over vroeger en de ervaringen die zij toen hebben opgedaan. Dit is dan ook het project geworden dat wij uitgevoerd hebben.

 

Interactie bevorderen

De interviews die zijn afgenomen door jongeren hebben natuurlijk een bepaald doel. Wij willen mensen inspireren met deze verhalen en hiermee de interactie tussen jong en oud bevorderen over onderwerpen en vragen die aan bod komen in de interviews. Zowel de geïnterviewden als de interviewers vonden het erg leuk om te vertellen ofwel te horen over de ervaringen. De gesprekken zorgden ook voor contact en een moment van samenzijn, iets wat niet vanzelfsprekend is in de huidige omstandigheden. Wij hebben inmiddels meerdere verslagen klaarliggen om artikelen mee op te kunnen stellen.

Schrijf reactie

Verhalen in corona-tijd

^ Naar boven