Modern Prinsenbeek digitaal archief issuu

https://www.modernprinsenbeek.nl/ReadMP.asp?MagazineId=19 --> (t/m 66)

 

Afzonderlijke edities hier plaatsen?

 

Heemkundekring Op de Beek viert zilveren jubileum

29 juni 2022     Ingezonden door Heemkundekring Op de Beek

Het jubileum wordt groots gevierd met het muzikale multimediaspektakel Prinsenbeek binnenstebuiten (het verhaal van de Beek).

Lees meer

Dodenherdenking in Prinsenbeek

07 mei 2022     Foto's ingezonden

Bijgaande fraaie foto’s van de dodenherdenking in Prinsenbeek werden ons door een lezer toegezonden. Dank hiervoor.

Lees meer

Peuteropvang ’t Olifantje verhuist naar locatie peuteropvang Prikkebeek

05 mei 2022     Ingezonden bericht

Kober peuteropvang ’t Olifantje in Prinsenbeek verhuist naar een nieuwe locatie. Op dit moment bevindt de opvang zich nog in basisschool De Griffioen. Vanaf 9 mei is peuteropvang ’t Olifantje te vinden op de locatie van peuteropvang Prikkebeek op Kapittelhof 2 in Prinsenbeek. Peuteropvang Prikkebeek heet vanaf dat moment ’t Olifantje.

Lees meer

Een wandelaar in een hooiberg

01 mei 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Het weer was ideaal vorige week vrijdag. Een mooie wandeling met mijn ‘grote neef’ Piet, volgens een bij Alwel aan de Katerdonk gevonden foldertje ‘Biks Ommetje Hooiberg’. We verkennen het buitengebied van Prinsenbeek. Gaat u mee?

Lees meer

Lentefeest op de boerderij

28 april 2022     Ingezonden door Museum de Rijf

Lente is: frisse natuur, een zonnetje en lekkere temperatuur en natuurlijk met lammetjes in de wei en de tijd om de schapen te scheren. Dat moet altijd vlak voor de zomer gebeuren. Zondag 1 mei Museum de Rijf, Brielsedreef 39a Prinsenbeek 13.30 - 16.30 uur: schapen scheren om 14.00 en 15.00 uur.

Lees meer

Open bouwschurendag C.V. Geen Idee

24 april 2022     Ingezonden bericht

Op zondag 1 mei is het eindelijk tijd voor de open bouwschuren dag. Ook bij C.V. Geen Idee kunnen jullie een kijkje komen nemen!

Lees meer

Boekenweek 2022 in Boekendonck

26 maart 2022     Ingezonden bericht

Een van de doelstellingen van Boekendonck is om er ook te zijn voor de jeugd in Prinsenbeek. We proberen onze collectie ook voor hen aantrekkelijk te maken en hopen dat iedereen die goede en actuele kinder- en jeugdboeken over heeft deze aan ons wil doneren.

Lees meer

Openstelling Mobilisatiemuseum ‘Weest op uw hoede’

23 maart 2022     Ingezonden bericht

Vanwege de coronamaatregelen is het museum gedurende langere tijd gesloten geweest. Op zondag 3 april aanstaande opent het van 13.30 tot 16.00 uur weer zijn deuren. Ondanks de trieste oorlogssituatie in Oekraïne hebben wij besloten het museum toch open te moeten stellen.

Lees meer

Appelbeignetactie door scouting Thomas More

21 maart 2022     Ingezonden bericht

We mogen weer. De traditionele Appelbeignetactie gaat zaterdag 26 maart weer van start. Na twee jaar door corona geteisterde stilstand, mogen we weer langskomen aan de deur.

Lees meer

‘Vitale ‘Bodem’-dag bij GroenRijk Schalk Prinsenbeek

16 maart 2022     Advertorial - foto's ingezonden door GroenRijk Prinsenbeek

Op zaterdag 19 maart organiseert tuincentrum Schalk Prinsenbeek een ‘Vitale Bodem’-dag oftewel fitness voor jouw tuin. Een dag die geen tuinliefhebber mag missen!

Lees meer

Boemeldonck komt op stoom

27 februari 2022     Redactie Geert Dekkers - Fotografie Alex De Vliegere

Het carnaval is goed van start gegaan in Prinsenbeek. HBNieuws - Modern Prinsenbeek feest natuurlijk gezellig mee. Overal klinkt in het centrum vrolijke muziek uit de speakers. Onder een strakblauwe hemel en in de stralende zon flaneren Boemeldonckers in feestelijke uitdossingen rond. Het is moeilijk te bepalen wie het meeste zorg heeft besteed aan zijn of haar creatie. Een warme shawl, dikke jas en handschoenen zijn gelukkig niet nodig, en dat verhoogt de feeststemming.

Lees meer

Boemeldonck barst los

23 februari 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De Beeckse Algemene Karnavalsstichting BAK heeft voor de komende carnaval allerlei leuke evenementen in petto, met als hoogtepunt de grote optocht die staat gepland in het eerste weekend van juni! Op de zaterdag is er dan de kinderoptocht en op de zondag de befaamde Prinsenbeekse optocht. Omdat het weer in juni meestal mooi is wordt het waarschijnlijk een zonnig evenement.

Lees meer

Campagne Wonen met Gemak van start in Prinsenbeek

22 februari 2022     Ingezonden bericht

Op 7 en 8 maart start in Prinsenbeek de campagne Wonen met Gemak/Op Tijd Goed Voorbereid. Deze campagne heeft als doel om bewoners bewust te maken van de veranderingen bij het ouder worden. Ook wordt er gekeken naar wat je als oudere zelf kunt doen om goed en gezond ouder te worden. De campagne richt zich op Bekenaren vanaf 65 jaar. De bijeenkomst op 7 maart wordt geopend door Wethouder Arjen van Drunen, op 8 maart opent wethouder Daan Quaars de bijeenkomst.

Lees meer

De tijd staat stil in Prinsenbeek

04 februari 2022     Ingezonden bericht - Fotografie Geert Dekkers

Zoals u al gezien zult hebben: de klok op onze kerktoren staat al een aantal maanden stil. Na bijna zestig jaren trouwe dienst heeft het uurwerk het begeven. Reparatie kost ruim € 25.000. Dat is veel geld en daar hadden we niet op gerekend.

Lees meer

Museum de Rijf weer geopend

30 januari 2022     Ingezonden bericht

Museum de Rijf, Brielsedreef 39a te Prinsenbeek is weer open op zondag 6 februari met voortzetting van de expositie van Schilderclub Talentevoluo. Op 7 november vorig jaar werd de expositie geopend en deze trok meteen al veel belangstelling. Openingstijden: 13.30 - 16.30 uur.

Lees meer

Oud worden zonder het te zijn…, wie wil dat niet?

28 januari 2022     Ingezonden bericht – Foto’s website SORG

Samen een sport beoefenen geeft energie. Sorg (Sport Ontspanning Recreatie Groep ) is een vereniging waar dat kan, elke week, ook weer in het nieuwe jaar 2022.

Lees meer

13e editie WinterWonderBeek was een succes

22 januari 2022     Ingezonden bericht

De 13e editie van WinterWonderBeek zit erop. Een wel zeer bijzondere editie kunnen we zeggen waarbij, door de steeds maar wijzigende Covid-19 regels, er heel veel aangepast moest worden. Helaas hebben we met pijn in ons hart moeten besluiten om geen schaatsbaan weg te zetten. Een werkelijk prachtige kerstboom, de roetsjbaan en de verlichte huizenroute zorgden voor gepast vertier op de Markt van Prinsenbeek.

Lees meer

50 jaar Modern Prinsenbeek

12 januari 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Woensdag 12 januari is het een halve eeuw geleden dat de dorpskrant Modern Prinsenbeek voor het eerst verscheen. De wereld en ook Prinsenbeek zag er in 1972 heel anders uit. Er staat een tijdmachine klaar die je terug kan brengen naar die tijd van toen. Instappen maar!

Lees meer

^ Naar boven