Modern Prinsenbeek digitaal archief issuu

https://www.modernprinsenbeek.nl/ReadMP.asp?MagazineId=19 --> (t/m 66)

 

Afzonderlijke edities hier plaatsen?

 

Keniaproject

21 november 2022     Ingezonden bericht

Wij hebben al 22 jaar een kringloopwinkel in Prinsenbeek, Groenstraat 42. De opbrengst is voor middelbaar en vakonderwijs voor (half)wezen in Kenia.

Lees meer

Renovatiewerkzaamheden Hertenhoek

17 november 2022     Bericht aangeleverd door gemeente Breda - Fotografie Alex De Vliegere

De gemeente gaat werkzaamheden uitvoeren aan de Hertenhoek in Prinsenbeek. Uit de brief aan de direct omwonenden blijkt dat dit ook impact kan hebben op anderen, daarom stellen wij u hiervan graag op de hoogte.

Lees meer

Openstelling Mobilisatiemuseum ‘Weest op uw hoede’

16 november 2022     Ingezonden door Pim Monné

Het Mobilisatiemuseum neemt u mee in een onderbelicht onderdeel van onze rijke geschiedenis, te weten de aan de Tweede Wereldoorlog voorafgaande mobilisatie en de Duitse inval in de meidagen van 1940. Op zondag 20 november opent het museum van 13.30 tot 16.30 uur voor iedereen die daarin is geïnteresseerd weer zijn deuren.

Lees meer

Prinsenbeek binnenstebuiten

16 september 2022     Ingezonden bericht - Foto archief HBN-MP, Geert Dekkers

Veel Prinsenbekenaren zijn nieuwsgierig naar het muzikaal mediaspektakel ‘Prinsenbeek binnenstebuiten’. Het verhaal van ‘De Beek’ op een 16 m2 groot LED-scherm. Er is veel belangstelling voor de kaarten.

Lees meer

Bewoners van Prinsenbeek organiseren tweede rommelroute

10 september 2022     Ingezonden door Roos van der Gaag - Foto’s Facebook ‘Rommelroute Prinsenbeek’

Op zoek naar tweedehands schatten? Lopend of fietsend langs de vele deelnemende adressen kom je van alles tegen bij ‘de winkeltjes’. Van kunst tot kitsch, vintage, speelgoed, boeken, gereedschap, etcetera. Er wordt van alles aangeboden tijdens de rommelroute in Prinsenbeek.

Lees meer

WinterWonderBeek brengt speciaal biertje op de markt

09 augustus 2022     Ingezonden bericht

Leuk nieuws! WWB heeft het idee opgevat om tijdens de gezelligste maanden van het jaar een heus WinterWonderBeek Biertje op de markt te brengen. Dit is een smaakvol biertje speciaal gebrouwen voor in de winter.

Lees meer

Brocante Markt met een doel

03 juli 2022     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Het was een hoop organiseren. Vanaf donderdag gingen zo’n zestig vrijwilligers aan de slag met spullen verhuizen naar De Nispenhoeve aan de Beeksestraat 76 te Prinsenbeek.

Lees meer

Heemkundekring Op de Beek viert zilveren jubileum

29 juni 2022     Ingezonden door Heemkundekring Op de Beek

Het jubileum wordt groots gevierd met het muzikale multimediaspektakel Prinsenbeek binnenstebuiten (het verhaal van de Beek).

Lees meer

Mees uit Prinsenbeek wint met zijn team de Eco-marathon

25 juni 2022     Ingezonden bericht

Met de auto van Amsterdam naar Griekenland en terug op 1 kilogram waterstof? Bekenaar Mees Snoek laat samen met zijn team zien dat het mogelijk is.

Lees meer

Open dag bij Buiten Afscheid in Prinsenbeek

08 juni 2022     Ingezonden bericht

Op zaterdag 11 juni aanstaande organiseert Buiten Afscheid een open dag. Deze dag staan de deuren open voor iedereen die kennis wil maken met het nieuwe afscheidshuis aan de Postbaan in Prinsenbeek.

Lees meer

Pre-party bij praalwagens in Boemeldonck

05 juni 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Uiteraard kunnen de wagenbouwers niet meer wachten tot het startsein wordt gegeven voor de Grote Boemeldonckse carnavalsoptocht op eerste Pinksterdag. HBNieuws - Modern Prinsenbeek bezoekt op de zwoele zomerse zaterdagavond die er aan voorafgaat het grote openluchtfeest tussen de reusachtige praalwagens die aan de Beekse Stationsstraat in de startblokken staan voor de optocht.

 

Lees meer

Dodenherdenking in Prinsenbeek

07 mei 2022     Foto's ingezonden

Bijgaande fraaie foto’s van de dodenherdenking in Prinsenbeek werden ons door een lezer toegezonden. Dank hiervoor.

Lees meer

Peuteropvang ’t Olifantje verhuist naar locatie peuteropvang Prikkebeek

05 mei 2022     Ingezonden bericht

Kober peuteropvang ’t Olifantje in Prinsenbeek verhuist naar een nieuwe locatie. Op dit moment bevindt de opvang zich nog in basisschool De Griffioen. Vanaf 9 mei is peuteropvang ’t Olifantje te vinden op de locatie van peuteropvang Prikkebeek op Kapittelhof 2 in Prinsenbeek. Peuteropvang Prikkebeek heet vanaf dat moment ’t Olifantje.

Lees meer

Een wandelaar in een hooiberg

01 mei 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Het weer was ideaal vorige week vrijdag. Een mooie wandeling met mijn ‘grote neef’ Piet, volgens een bij Alwel aan de Katerdonk gevonden foldertje ‘Biks Ommetje Hooiberg’. We verkennen het buitengebied van Prinsenbeek. Gaat u mee?

Lees meer

Lentefeest op de boerderij

28 april 2022     Ingezonden door Museum de Rijf

Lente is: frisse natuur, een zonnetje en lekkere temperatuur en natuurlijk met lammetjes in de wei en de tijd om de schapen te scheren. Dat moet altijd vlak voor de zomer gebeuren. Zondag 1 mei Museum de Rijf, Brielsedreef 39a Prinsenbeek 13.30 - 16.30 uur: schapen scheren om 14.00 en 15.00 uur.

Lees meer

Open bouwschurendag C.V. Geen Idee

24 april 2022     Ingezonden bericht

Op zondag 1 mei is het eindelijk tijd voor de open bouwschuren dag. Ook bij C.V. Geen Idee kunnen jullie een kijkje komen nemen!

Lees meer

Boekenweek 2022 in Boekendonck

26 maart 2022     Ingezonden bericht

Een van de doelstellingen van Boekendonck is om er ook te zijn voor de jeugd in Prinsenbeek. We proberen onze collectie ook voor hen aantrekkelijk te maken en hopen dat iedereen die goede en actuele kinder- en jeugdboeken over heeft deze aan ons wil doneren.

Lees meer

Openstelling Mobilisatiemuseum ‘Weest op uw hoede’

23 maart 2022     Ingezonden bericht

Vanwege de coronamaatregelen is het museum gedurende langere tijd gesloten geweest. Op zondag 3 april aanstaande opent het van 13.30 tot 16.00 uur weer zijn deuren. Ondanks de trieste oorlogssituatie in Oekraïne hebben wij besloten het museum toch open te moeten stellen.

Lees meer

^ Naar boven