Zero-Point

Meer mediteren: minderen veroordelen en meer beoordelen

09 december 2023     Ingezonden door Zero-Point

Veroordelen en beoordelen. Twee woorden die zo dicht bij elkaar liggen maar waartussen het verschil zo groot is.
Veroordelen is aan de orde van de dag. Het gebeurt overal om ons heen, in de kranten, op de radio: mensen worden gelabeld, veroordeeld en beschimpt. Onbekende ideeën worden makkelijk van tafel geveegd. Maar ook instituties en zelfs landen worden zonder pardon aan de kant gezet. We zijn snel in onze veroordelingen en ook best vasthoudend.

Lees meer

Aspergeboerderij Schalk Prinsenbeek - aspergebanner 23-3 tm 23-6-24

Bewust-zijn - De energie van september

17 september 2023     Redactie Ingrid Brulez

De energie van september heeft alles te maken met 'wat kan ik laten gaan' en 'wat wil ik vanuit m'n hart verder tot stand gaan brengen'? De natuur spiegelt ons deze energie: de eerste bladeren verliezen hun kleur en beginnen te vallen. Ze sterven af. Tegelijkertijd is dit de periode van oogsten en het uitwaaieren van nieuwe zaden op zoek naar vruchtbare grond waarin ze kunnen gedijen zodat ze volgend voorjaar krachtig tot bloei kunnen komen.

Lees meer

Bewust-Zijn - Engelen? Ze bestaan gewoon…

06 mei 2023     Redactie Ingrid Brulez - Foto Geert Dekkers

Lieve mensen, in talloze boeken wordt er geschreven over engelen. En als er ergens tussen godsdiensten géén strijd over wordt gevoerd dan is het over het bestaan van deze prachtige wezens.

Lees meer

Bewust-zijn - Het verschil tussen Qi Gong en Tai Chi

14 november 2022     Redactie Zero-Point, Inge Verton

Als docent Qi Gong en Tai Chi is de meest gestelde vraag, wat het verschil is tussen beiden? Ik geef soms een korte versie van het antwoord dat je nu nog even van me tegoed houdt. Ik vind namelijk dat ik de vragensteller en de achtergrond van beide bewegingsvormen daarmee tekort doe.

Lees meer

Tuincentrum Poppelaars -Wij helpen u graag

Wij helpen u graag

Zelf ontdekken...

05 september 2022     Redactie Ingrid Brulez, Zero-Point

Het lijkt alweer lang geleden dat de QR-politie en de mondkapjesbrigade dwars door Europa het openbare leven bepaalden. De vorige twee zomers gingen we nauwelijks op pad. Het was een bedrukkende en onzekere tijd. Veel mensen bleven thuis of kozen voor een vakantie aan het Nederlandse strand of in het Limburgse heuvelland.

Lees meer

^ Naar boven