Dag voor de Gouden Handen

27 oktober 2021     Ingezonden bericht

Bredase zorg- en welzijnsorganisaties bedanken hun vrijwilligers en organiseren op zaterdag 6 november de dag voor de Gouden Handen.

Op de Graaf

27 oktober 2021     Redactie Graaf Engelbrecht – Foto Alex De Vliegere

Op deze plek in HBNieuws verschijnt vanaf nu wekelijks een bijdrage van Graaf Engelbrecht, dé middelbare school van onze wijk, bekend om zijn sportieve karakter. Laten we allereerst eens kennismaken.

Heb jij stalen zenuwen?

26 oktober 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Alex De Vliegere

Het is bijna zover, de wijk wordt binnenkort overspoeld met griezels, zombies, mummies en spoken. In verschillende wijken wordt Halloween gevierd. De personages kunnen zo griezelig zijn dat jij er stalen zenuwen voor moet hebben. Buurthuis Gageldonk, Kinderboerderij De Sik, Ontmoetingscentrum De Sleutel, Grote Broer en Zus en de Kroeten Heksen hebben diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. HBNieuws zet ze voor u op een rijtje.

Verhalen in coronatijd – de opa en oma van Lynn

16 september 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

 

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag komen de opa en oma van Lynn aan het woord.

 

Voor welke beperkingen heeft het coronavirus gezorgd in uw leven?

Mijn opa en oma’s leven is door corona niet veel aangepast. Alle activiteit die ze deden kunnen ze nog steeds doen. Behalve het zien van zussen, vrienden, familie, et cetera. Ze vinden dit erg jammer. Ze voelen zich vaker alleen wat natuurlijk helemaal geen fijn gevoel is.

 

Heeft u de kennis om online contacten te leggen?

Niet genoeg. Mijn opa en oma hebben allebei een telefoon die ze gebruiken. Maar veel verder dan WhatsApps komen ze niet. Dus niet bellen via FaceTime, teams, et cetera.

 

Hoe ziet een dag er voor u uit?

Eerst samen ontbijten, daarna vaak een activiteit zoals werken in de tuin, wandelen of fietsen. Daarna gaan ze vaak even samen tv kijken of op de laptop YouTube kijken met een glas thee en koekjes. Hierna gaan ze vaker een spelletje spelen en schoonmaken en dan is het tijd voor mijn oma om het eten klaar te gaan maken waar mijn opa graag aan meewerkt. Dan gaan ze weer samen tv kijken en voordat ze gaan slapen schrijft mijn oma per dag nog zo’n twee uur in haar dagboek.

 

Wat mist u op dit moment het meeste in uw leven?

Contact met vrienden en familie en weer normaal kunnen leven zonder al de coronamaatregelen.

Schrijf reactie

 

  

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Kledingreparatie Stomerij

Poppelaars Tuincentrum

De Ruijter's Vis wisselende blokadvertentie

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven