Zoekplaatje Prinsenbeek

02 oktober 2022     Redactie Alex De Vliegere - Fotografie Geert Dekkers

Deze keer een zoekplaatje in Prinsenbeek. Doe mee en win een heerlijke nougatinetaart van bakkerij Dikke Mik, winkelcentrum Heksenwiel.

Taal en digitaal bij Digi-Taalpunt HB

02 oktober 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Wist je dat er meer dan twee miljoen Nederlanders zijn die moeite hebben met lezen, schrijven of hun kinderen helpen met huiswerk? En als het gaat over bijhouden hoe je digitaal kan meedoen is die groep nog groter.

Kiek- Reclamevliegtuig

02 oktober 2022     Foto Paul Godefroij

Gesignaleerd op 23 september, 's middags rondcirkelend boven Muizenberg. Nu maar hopen dat Lindy omhoog heeft gekeken. Onze fotograaf Paul Godefroij deed dat in ieder geval wel.

Canon

11 juli 2021     Redactie Wout Kwakernaat – Foto Pixabay

 

Het van oorsprong bekende lied ‘Frère Jacques’, bij ons bekend als ‘Vader Jacob ‘, is de meest bekende canon. In mijn lagere schooltijd werd dit lied gezongen ik meen in de onderbouw bij juffrouw Van Tiel op school Mühring in Dordrecht.

 

Eerst eenstemmig en daarna in canon. Tijdens het in canon zingen ontstaan automatisch samenklanken en voor mij was het een geweldige gewaarwording. Na de les sprak ik hierover met de juf.

 

Vervolgens nam juffrouw Van Tiel contact op met mijn ouders en adviseerde om te starten met muzieklessen op muziekschool ‘De Munt’ in Dordrecht. Dit was de trigger voor mijn muzikale loopbaan. We weten nu dat muziek en sport op de lagere school heel belangrijk is.

 

Canon in D

Een mooi voorbeeld van een canon in de klassieke muziek is de Canon in D van Johann Pachelbel (1653-1706). Hij leefde in dezelfde tijd als Johann Sebastian Bach en had het geluk dat hij een zeer goede muziekopleiding genoot. Het werk staat bovenaan de klassieke top 100.

Youtube link (uitgevoerd door het London Symphony Orchestra )

 

Steeds weer

In de afgelopen coronaperiode ontstond het lied ‘Steeds weer’ van mijn hand. Dit is, toevallig, een mooi voorbeeld van gebruik van canontechniek in de lichte muziek.

Youtube link

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Lever je eigen nieuwsbericht aan


 


 

Finovion 01-10-22 tm 31-12-22

Anja Soontiëns - kennelhulp

Agrifirm - Boer@NLekker 06-09-22 tm 06-10-22

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21-09-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 

 

 

 

^ Naar boven