STEK en Belcrum Beach kleuren oranje tijdens Koningsdag 2023

30 maart 2023     Ingezonden bericht – Fotografie Bonny Hubers van Assenraad

Op donderdag 27 april organiseren STEK en Belcrum Beach van 09.00 tot 16.00 uur samen de Koningsdag vrijmarkt, met lekkers, ambacht en curiosa.

Het Paleis van Typografisch Metselwerk

30 maart 2023     Ingezonden door Graphic Matters

Graphic Matters presenteert een nieuwe tentoonstelling in samenwerking met Richard Niessen en de Grote Kerk Breda. De tentoonstelling is vanaf 23 april voor het eerst in Nederland te zien en is tot en met 18 juni gratis te bezoeken in de Grote Kerk Breda.

FIKS: Weten wat je wil

30 maart 2023     Ingezonden bericht

FIKS helpt jongeren uit Etten-Leur, Breda én Zundert en omstreken het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Bij toffe lokale bedrijven en organisaties ontdekken jonge mensen uit de regio Breda in 10 tot 16 weken wat ze écht willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen.

Summertime!

27 juli 2022     Redactie Alex De Vliegere - Illustratie William van der Zanden

 

Zomerimpressie, acryl op canvas, 80 x 80cm. De totstandkoming van dit nieuwe werk van onze huisillustrator William van der Zanden heeft hem vanwege de zomerse warmte in zijn atelier bloed, zweet en tranen gekost. Dat verwachten we ook van hem.

 

William betitelt zichzelf als een ‘Last minute painter’, hij is pas op het laatste moment tevreden. William: “Dan pas komt de handtekening en is het alsof er een deur dichtgaat. Ik begon aan de zomerimpressie, denkend aan cocktails en strand, maar kwam al snel uit bij de zonnebloem, groot en sterk, met zijn primaire kleurkracht. Zo vriendelijk en fier als hij in zijn hoogtijdagen overeind kan staan, zo kan een oudere zonnebloem zijn kopje hoffelijk naar de kijker buigen. Applaus!”

 

Zonnebloemen werden al in 1887 door Vincent van Gogh uitverkoren als ‘object’ voor een groot aantal stillevens waarin een stijl die de realiteit herschept, terwijl deze toch herkenbaar blijft, tot uitdrukking komt.

Die herkenbaarheid is ook sterk in dit werk van William aanwezig, je ziet meteen wat het voorstelt. Naarmate je er langer naar kijkt zie je steeds meer lagen en ruimte in het werk en neemt het je mee in vervoering. Dat maakt het bijzonder.

 

Goudgeel en phtaloblauw

Wat zien we? Duidelijk dus een zonnebloem, maar het oorspronkelijke groen heeft vrijwel geheel het veld, of beter het canvas moeten ruimen voor phtaloblauwe en violettinten. Het hart van de bloem lijkt uit het doek naar voren te komen als een driedimensionale planeet in de ruimte. Dit 3D-effect wordt nog versterkt door het intense ‘Golden Yellow Metalic’ van Ara, het huismerk van de Rietveld Academie. William hierover: “Andere merken bieden ook prachtige kleuren en goede kwaliteit verven hoor, en die heb ik ook wel in huis, maar deze tubes hebben een geweldige ‘kneep’. De zwierige strengen geel die ‘op’ het doek liggen verlenen het werk in combinatie met de complementaire blauwe donkerten een bijna explosief effect.

 

Zomeraquarelleren

Volgend jaar, in 2023, wil William een cursus zomeraquarelleren gaan geven. Momenteel leert hij zijn pupillen hoe ze sneeuwvlokken kunnen schilderen op een witte achtergrond. Hij wil tot slot van de gelegenheid gebruikmaken om al onze lezers een fijne vakantie te wensen en…, wel thuis!

 

W: Williamvanderzanden.nl

Terug Schrijf reactie

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 

 


 

Klik op de gewenste actiefolder

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart

Vers Vlees rechtstreeks van de boerderij - Boerderijwinkel van de Kieboom - 15 mrt / 30 nov 23

Poppelaars 07 juli 22/ 07 juli 23 - Snel naar de aanbiedingen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21 sep 22 / 24 apr 23

 

 

 

 

 

^ Naar boven