Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

BACH op zondag in de Grote Kerk Breda

07 juli 2024     Ingezonden bericht – Foto Jan-Korebrits

orgel Grote Kerk Breda Bach op zondagOp 7 juli vindt in de Grote Kerk Breda het eerste concert plaats in de internationale concertserie Bach op Zondag 2024. Zes orgelbespelingen op zes achtereenvolgende zondagen in juli en augustus, door zes gerenommeerde organisten uit binnen- en buitenland, op zondagmiddag om 12.15uur. De toegang is gratis.

 

Het thema van Bach op zondag 2024 is de stad Leipzig, de stad waar Bach woonde en werkte van 1723 tot aan zijn dood in 1750. Maar Leipzig is ook de stad van andere beroemde componisten als Felix Mendelssohn, Robert en Clara Schumann, Gustav Mahler, Richard Wagner en anderen.

 

Tijdens het eerste concert op 7 juli door de Vlaamse organist Peter Ledaine klinkt muziek van Johann Sebastian Bach en werken van Mendelssohn en Karg-Elert. De bespelingen worden ingeleid met een lichtvoetig Bach-college door Bach-kenner Wim Thijs.

 

De orgelbespeling BACH op ZONDAG is gratis te bezoeken op zondag 7 juli van 12.15-13.00u., vrije gift na afloop. Reserveren is niet meer verplicht maar wordt wel aanbevolen en kan via: info@artunorganized.nl Het volledige programma vindt u op www.artunorganized.nl

 

De serie Bach op Zondag wordt geprogrammeerd door stichting Art UnOrganized en wordt ondersteund door de gemeente Breda, de Grote Kerk Breda en de Protestantse Gemeente Breda.

 

AUO banner Bach op Zondag

 

poster Bach op zondag

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven