Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Blijvende oplossingen in zicht voor patiënten van Co-Med Breda

08 juli 2024     Ingezonden bericht

Logo CZ-zorg Co-MedIn Breda is een blijvende oplossing gevonden voor patiënten die daar staan ingeschreven bij de Co-Med praktijk in de wijk Haagse Beemden.

 

Huisartsen Zorggroep (HZG) Breda en het Huisartsenteam zijn twee groepen van huisartsen die actief zijn in Breda. Zij hebben toegezegd dat iedere patiënt op korte termijn, maar uiterlijk dit najaar, huisartsenzorg geleverd krijgt vanuit een van de reguliere praktijken in de wijk.

 

Uitbreiding capaciteit

De huisartsenpraktijken zullen de komende weken en maanden hun capaciteit uitbreiden, zodat alle ruim 4.400 patiënten die nu ingeschreven staan bij Co-Med Breda de mogelijkheid krijgen om zich bij een van de bestaande praktijken in de wijk in te schrijven.

 

Arene en Thuisdok

Ter overbrugging kunnen patiënten zich in de tussentijd inschrijven bij Arene en Thuisdok. Zij bieden patiënten de benodigde huisartsenzorg, beheren het patiëntendossier en hebben afspraken met huisartsen in Breda als fysieke zorg nodig is.

 

Vrije keuze

Zowel de zorgverzekeraars als HZG Breda en het Huisartsenteam zijn blij dat Arene en Thuisdok op hun verzoek in deze tijdelijke oplossing willen voorzien. Hierdoor kan op korte termijn stabiliteit en toegang tot goede huisartsenzorg aan patiënten geboden worden en komt er een duurzame oplossing voor alle patiënten. Patiënten kunnen zelf de keuze maken waar zij zich tijdelijk inschrijven, dit kan via de websites van Thuisdok of Arene.

 

Speciale website

Zodra de huisartsenpraktijken in de wijk ruimte hebben voor inschrijvingen, worden patiënten hier zowel schriftelijk als via de speciaal ingerichte website www.cz.nl/co-med over geïnformeerd. Op dat moment kunnen zij zich inschrijven bij de praktijk van hun voorkeur. Patiënten die ingeschreven staan bij Co-Med in Breda worden door hun zorgverzekeraar ook per brief geïnformeerd over de structurele oplossing.

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven