Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Eerste editie Move to Fight Cancer Breda groot succes

05 juli 2024     Ingezonden bericht – Foto TPJ Verhoeven Photography

Move to Fight Cancer Breda

 

Op zondag 23 juni vond de allereerste editie van Move to Fight Cancer plaats in Breda. Deze dag hebben 563 deelnemers zich ingezet om zoveel mogelijk donaties op te halen voor KWF via Stichting Fight cancer. De sporters konden kiezen uit deelnemen aan de Swim to Fight Cancer, LoveLife Run of Spinning4Life.

 

Hoge temperaturen, enthousiaste deelnemers en een fantastische entourage. Dit alles maakte het een dag om nooit meer te vergeten, letterlijk een dag met een lach en een traan! Het spetterde en zinderde in de Haven, met 563 deelnemers met ieder hun eigen verhaal en motivatie om deel te nemen aan Move to Fight Cancer.

 

Om 13.00 uur begon het programma met diverse sprekers, waaronder Eddie Förster - de wethouder van sport - een optreden van Michael Coomans en Romy Uitdehaag - die samen Lace vormen - en een minuut stilte. Wat indrukwekkend om de hele Haven stil te krijgen, ieder in gedachte bij de mensen voor wie deelgenomen wordt aan het evenement. Daarna werd het startschot voor de Move gegeven en gingen de verschillende onderdelen van start.

 

Fantastische prestaties en groot feest
De sporters leefden zich uit in het water (Swim to Fight Cancer), op de weg (LoveLife Run) of op de spinning bike (Spinning4Life). Het enthousiasme spatte ervan af en na hun geweldige prestatie werden alle sporters gehuldigd op de Prinsenkade die voor één dag was omgedoopt tot Heldenkade.

 

Iedere deelnemer aan Move to Fight Cancer werd uitgedaagd zoveel mogelijk donaties op te halen voor Stichting Fight cancer. Deze dag is er ruim € 378.500 opgehaald door de deelnemers en de teller loopt nog steeds op. Dit bedrag is door meer dan 13 duizend donateurs bij elkaar gebracht.

 

Door de jaren heen heeft Breda reeds € 1.565.000 ingezameld voor kankeronderzoek via Stichting Fight cancer. Er is door Fight cancer een zevental onderzoeken speciaal geselecteerd waar de donatiegelden direct naartoe gaan. Maar er is ook nog € 10.000 van de geworven fondsen besteed aan het lokale project ‘Bewegen & beleven op verpleegafdelingen’ binnen het Amphia Ziekenhuis. Verpleegkundigen van de oncologieafdeling binnen Amphia hebben deze cheque in ontvangst mogen nemen.

 

Uiteraard mogen we onze sponsoren niet vergeten die het evenement mede mogelijk gemaakt hebben. Zonder deze gulle gevers zou er geen Move to Fight Cancer zijn geweest! Onze dank aan Gemeente Breda, Amphia Ziekenhuis, Bouwbedrijf Vrolijk, Brabantse Delta, Dok 19, Fysio-en Healthcenter De Beemd, Get the job done, Louwman, Ponton Made, Scorpions Security, Sportcity, Superdrukker, Techno Traffic Control en Think Yellow is dan ook groot!

 

Move to fight cancer logo

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven