Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Oegandese workshops bij De Rietvink

06 juli 2024     Sharon Breuer - De Rietvink

Oeganda - Les groep 8

 

Maandag 1 juli beleefden de leerlingen van Basisschool De Rietvink een bijzondere dag. Kinderen uit Oeganda, verbonden aan Stichting UP4S, kwamen workshops geven in dans, zang en djembé spelen. Deze culturele uitwisseling heeft niet alleen gezorgd voor veel plezier, maar dient ook een belangrijk doel: geld inzamelen voor de bouw van een slaapzaal voor hun school in Oeganda.

 

Een spetterend begin

Het programma begon om 08.00 uur op het schoolplein, waar de kinderen en docenten werden onthaald met een spetterend djembé optreden. De energie en het enthousiasme van de Oegandese kinderen waren meteen voelbaar.

 

Beemdhuis

Workshops vol muziek en verhalen

Na de opening gingen de leerlingen naar hun klassen voor de workshops. Van 08.30 tot 09.30 uur kregen de jongere groepen (1 t/m 4) les in dans en zang, terwijl de oudere leerlingen (5 t/m 8) zich onderdompelden in djembé spelen en Afrikaanse verhalen. Na een korte pauze wisselden de groepen van activiteit, zodat iedereen van alle workshops kon genieten.

  

Een warme lunch en optredens

Tussen de middag genoten de Oegandese gasten van een warme maaltijd in het Beemdhuis in de Haagse Beemden. Hier kregen zij en de bewoners van het Beemdhuis een driegangenmaaltijd: tomatensoep, pannenkoeken en ijs als dessert. Het koor van UP4S verzorgde tijdens de lunch een optreden, wat voor veel enthousiasme zorgde onder de aanwezigen.

 

Markt zonder hand

Een afsluiting met een markt

De dag werd afgesloten om 14.00 uur met een groot optreden voor ouders, familie en vrienden van De Rietvink. Dit optreden werd gevolgd door een Afrikaanse markt, waar prachtige Afrikaanse spulletjes te koop waren. De opbrengst van de markt en de ticketverkoop voor het optreden zal bijdragen aan de bouw van een slaapzaal voor de school van de Oegandese kinderen.

 

Leerzame ervaringen

Naast het plezier en de culturele uitwisseling bood deze dag ook educatieve waarde. "Onze leerlingen hebben hun Engels kunnen oefenen, aangezien de kinderen van UP4S uitsluitend Engels spreken," aldus Sharon Breuer, directeur van De Rietvink. "Daarnaast hebben ze geleerd over de Afrikaanse cultuur en muziek, wat hun wereldbeeld verbreedt en hun begrip van diversiteit vergroot."

 

Samen genietend van het optredenToekomstplannen

Er wordt al voorzichtig gedacht aan een toekomstige samenwerking. "Wellicht over vier jaar nog eens," zegt Breuer. De leerlingen van De Rietvink kijken er nu al naar uit.

Dankzij de inzet van een betrokken moeder, die eerder vrijwilligerswerk heeft gedaan voor UP4S in Oeganda, kon dit unieke bezoek plaatsvinden. Het was een dag die zowel de Nederlandse als de Oegandese kinderen niet snel zullen vergeten.

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven