Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Kunst die oproept om vooral naar buiten te gaan

04 juli 2024     Ingezonden bericht – Fotografie Suzanne Weenink

Veranderland 1 Noordbrabants Museum

 

Een tentoonstelling die inspireert om niet in het museum te blijven... dat klinkt wat onlogisch. In Veranderland van Het Noordbrabants Museum van 6 juli t/m 27 oktober is dat juist wat er gebeurt. Bezoekers gaan op onderzoek uit: het veranderende landschap (her)ontdekken, zowel binnen als buiten de museummuren. Hoe verandert het land, en wat betekent dit voor ons?

 

Waar de tentoonstelling eindigt, gaat het verhaal verder: de museumtuin in, over het voorplein, door de straten van Den Bosch naar Het Bossche Broek op vijf minuten lopen van het museum. Hier ervaren bezoekers met eigen ogen en oren hoe onze voorouders keer op keer het landschap anders hebben ingericht en rijst de vraag: wat gaan wij nu doen?

 

Kijken, luisteren en ontdekken

Veranderland neemt bezoekers mee in het verhaal van het constant veranderende landschap. Dit is te zien in landschapskunst en de actualiteit van het onderwerp die naar voren komt in videowerken van verschillende hedendaagse kunstenaars. Kunstwerken van Van Gogh en Mondriaan ontmoeten videowerken van Semâ Bekirović en Erik van Lieshout. De nieuwe, humorvolle film (en het vijf meter hoge konijn van stro) van Van Lieshout, brengt de soms gespannen belangen in het landschap dichtbij. Afgelopen jaar werkte hij in een verlaten boerderij midden in de Peel. De gesprekken die hij voerde met boeren, politici, milieuactivisten en mensen uit de kunstwereld, vormen de rode draad in de film die in het museum in première gaat en gedurende de hele tentoonstelling te zien is.

 

Veranderland 2 Noordbrabants Museum

 

Veranderland activiteiten

Onderdeel van Veranderland is een vol programma, bestaande uit drie grote evenementen en een reeks workshops en openbare talkshows in en rondom het museum. Zondag 7 juli opent de tentoonstelling. Bezoekers kunnen Veranderland verkennen, met een dag lang gratis toegang tot het museum (van 11 tot 17 uur). Ook zijn er die dag verschillende inspirerende gesprekken bij te wonen met kunstenaars, politici, conservatoren en experts van het land.

 

Op vrijdag 20 september is er een extra 'groene editie’ van de Museumavond, waar zowel Het Noordbrabants Museum als Design Museum Den Bosch gratis te bezoeken zijn. Op 27 oktober is een groots afsluitend Oogstfeest gepland, waar de opgedane ervaringen en ideeën van de tentoonstelling met elkaar worden uitgewisseld.

 

Het Noordbrabants Museum

 

Veranderland kwam tot stand met steun van het Cultuurfonds.

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven