Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Natuurwandeling Gilzewouwerbeek

08 juli 2024     Ingezonden door IVN Mark & Donge

IVN natuurwandeling Gilzewouwerbeek

 

Zondag 14 juli wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge langs de Gilzewouwerbeek op zoek naar insecten en boomkikkers.

 

De Gilzewouwerbeek slingert als vanouds door het landschap na de herinrichting van zo’n tien jaar geleden, waarbij de kaarsrechte afwatersloot zijn kronkelende loop terugkreeg. In het gebied zijn paddenpoelen gegraven en zandpaden aangelegd om te wandelen. Op drie plekken is de beek ondiep, zodat men er (met laarzen aan) doorheen kan lopen.

 

Inmiddels is een rijke vegetatie ontstaan. Waar bloemen bloeien, voelen ook insecten zich thuis. Voor libellen is dit een waar paradijs. Waar insecten zijn, kunnen vogels zich voeden. In struwelen en rietkragen vinden ze beschutting. Al een aantal jaren keert de ooievaar terug op het nest en ook de torenvalk brengt er zijn jongen groot.

 

Dankzij een ecologische verbindingszone heeft ook de boomkikker zijn weg naar dit gebied gevonden. Hij heeft het hier naar zijn zin, want er komen er steeds meer. Bij mooi weer geniet dit kleine kikkertje graag van de zon en hebben wij meer kans om hem te zien.

 

Omdat het gebied erg drassig kan zijn, is het verstandig om waterdichte schoenen te dragen. Inschrijven is mogelijk tot op de dag van de wandeling. Na inschrijving ontvangt u informatie over de vertrekplaats.

De wandeling start om 13.0 uur en duurt tot 15.00/15.30 uur.

 

Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op: IVN_natuurwandeling-gilzewouwerbeek/

 

IVN Mark & Donge logo

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven