Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

De draad kwijt

04 juli 2024     Redactie en fotografie Theo Herrings

TenneT verkabeling draad kwijt 1

 

Vorige week zijn de eerste lijnen uit de hoogspanningsmasten verwijderd. Vanaf de mast ter hoogte van Cannaertserf zijn de lijnen opgerold met een lier en haspel. Dit gebeurt op de TenneT-locatie aan de Westerhagelaan bij het zogenaamde opstijgportaal.

 

TenneT verkabeling draad kwijt katrol

 

Voor het oprollen zijn veel voorbereidingen getroffen zoals de tijdelijke paalconstructies om de lijnen te ondersteunen bij onder andere wegen en fietspaden. Er zijn, voor de coördinatie, veel werklieden bij de werkzaamheden betrokken, ook op acht locaties verkeersregelaars om het verkeer tegen te houden wanneer het eind van de lijn gaat passeren. Het oprollen gaat soms met de nodige vertraging wanneer een lijn vast is gelopen in een van de transportwielen in de masten.

 

TenneT verkabeling draad kwijt lier

 

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven