Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Ruim je rommel op!

03 juli 2024     Ingezonden door Graaf Engelbrecht

GE afval inzamelactie sigarettenfilter

 

In de één-na-laatste schoolweek gingen onze tweedeklassers de strijd aan met zwerfafval. Na een informatieve les waarin onze leerlingen de gevolgen van zwerfafval bekeken, beluisterden en bespraken, maakten zij mooie posters waarmee werd aangeven dat zwerfval niet oké is. Daarna staken zowel leerlingen als docenten samen de handjes uit de mouwen.

 

De wijk rondom de Lidl werd eens flink onder handen genomen. “Moeten we die knalgele hesjes écht aan?” Ja, dat moest, ook al was het echt erg warm. Tijdens het afval prikken was er tijd voor een kletspraatje en konden de plannen voor de naderende vakantie besproken worden. Het uurtje afvalprikken vloog voorbij.

 

Het was een leerzame en nuttige ochtend. Op Graaf Engelbrecht ontwikkelen onze leerlingen zich niet alleen vakinhoudelijk, maar ze ontwikkelen zich ook als burger en we stimuleren hen een positieve bijdrage te leveren aan onze maatschappij. De leerlingen hebben zich ingezet voor een schonere wijk en zijn zich bewuster van de nadelige gevolgen van zwerfafval. Deze bewustwording dragen zij hopelijk uit in hun toekomst.

 

Wisten jullie dat we in Nederland per persoon 490 kilo afval per jaar produceren? Reken maar eens uit hoeveel afval jij met jouw gezin, vrienden- of sportclub creëert. Zwerfafval is niet alleen slecht voor ons milieu en een doorn in het oog, maar ook gevaarlijk voor dieren. We leerden - en ondervonden in levenden lijve - dat sigarettenfilters behoren tot de meest voorkomende soort zwerfafval. Nog een reden om niet te gaan roken, aldus een leerling.

 

Nadat we samen de spullen en het afval opgeruimd hadden, hebben we nog genoten van een welverdiend ijsje. Natuurlijk werd de verpakking netjes in de prullenbak gegooid. Goed voorbeeld doet goed volgen.

 

GE Afval inzamelactie groepsfoto

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven